کد خبر: 591
منتشر شده در چهارشنبه, 14 مرداد 774 14:07
گروه صنعت و اقتصاد صابرنیوز: اینکه قطعات و تجهیزاتی که مورد نیاز کشور است در داخل ساخته و اصطلاحاً بومی سازی شود موردی است که همگان به آن اذعان دارند و همچنین بومی سازی برای عدم وابستگی صنعتی بسیار برای اقتصاد و صنعت کشور مهم تلقی می شود. در این میان برخی تجهیزات ،...
<?xml encoding="utf-8" ??????>
گروه صنعت و اقتصاد صابرنیوز: اینکه قطعات و تجهیزاتی که مورد نیاز کشور است در داخل ساخته و اصطلاحاً بومی سازی شود موردی است که همگان به آن اذعان دارند و همچنین بومی سازی برای عدم وابستگی صنعتی بسیار برای اقتصاد و صنعت کشور مهم تلقی می شود.
در این میان برخی تجهیزات ، بومی سازی آنها اهمیت استراتژیک قابل ملاحظه ای برای کشور دارند که می توان از آن جمله به صنعت نفت و گاز اشاره کرد که با سرمایه گذاری و تمرکز بیشتر در این حوزه می توانیم شاهد اتفاقات مبارک فراوانی برای کشور توسط جوانان این مرزو بوم باشیم .
الحمدالله تفکرات و فرهنگ بومی سازی تجهیزات نفتی در میان مدیران زحمتکش در این حوزه بسیار فراگیر شده و با برگزاری مناقصات مختلف در حوزه های نفتی سعی در بومی سازی و حمایت از جوانان متخصص داخلی را دارند.چندی است یکی از شرکت های وابسته به وزارت نفت اقدام به انجام مناقصه توپک های هوشمند برای بومی سازی در این حوزه خاص کرده است .
توپک هوشمند یا اصطلاح غربی آن pig به صورت هوشمند معایب لوله های نفت و گاز مشخص و مانع مشکلات احتمالی برای خطوط لوله می شوند که به روش های مختلف انجام می شود.
توپک های هوشمند به علت آنکه با خطوط لوله ارتباط مستقیم دارند باید حساسیت و انتخاب پیمانکار توسط مدیران نفتی با دقت بیشتر مورد ارزیابی قرار گیرد که پیمانکار واقعاً به دنبال بومی سازی و ساخت باشد نه اینکه به اسم بومی سازی ، شرایط حضور بیشتر شرکت های خارجی را در بازار کشور فراهم و نهایتاً برای کشور سود و منفتی از جانب بومی سازی به ارمفان نیاید.
در روزهای سوم و چهارم آبان در سالن حجاب اولین همایش تحصصی پیگرانی خطوط لوله نفت و گاز به همراه ه نمایشگاه جانبی به همت شرکت ملی نفت برگزار گردید و در این نمایشگاه برخی از شرکت های مطرح خارجی به همراه چند شرکت داخلی در زمینه پیگرانی حضور و به معرفی دستاوردهایشان به کارشناسان و مدیران این حوزه پرداختند.
اینکه شرکتی در فکر بومی سازی است همانطور که در بالا به آن اشاره شد امری بسیاری پسندیده است اما شرکتی که اساس و بنیان تشکیل دهنده آن افرادی غیر ایرانی هستند با چه هدفی ،سعی در بومی سازی در ایران دارند.
ورود تکنولوژی به کشور موضوعی است که نیاز آن به همه اثبات شده اما باید در این خصوص مشخص شود که تکنولوژی توسط چه افرادی و چگونه و با چه پشتوانه ای انتقال پیدا می کند .
وقتی شرکتی کاملاً خارجی صحبت از بومی سازی می کند مشخص می شود که معنی و مفهوم بومی سازی را به خوبی در کشور فرهنگ سازی نکرده ایم که یک نفر غیر ایرانی تمایل به بومی سازی و انتقال تکنولوژی دارد.
اگر قرار است که بومی سازی انجام شود مسئولین و مدیران باید به جوانان متخصص داخلی اعتماد کنند تا در صورت بروز تحریم و مشکلات دیگر وابستگی در این حوزه خاص مشاهده نگردد.
تکنولوژی و ساخت تجهیزات اگر توسط متخصصان و کارشناسان داخلی انجام شود معنی و مفهوم بومی سازی را می توان به متصور شد اما اگر تکنولوژی که توسط یک شرکت خارجی در داخل انجام شود به فرض انتقال دانش نمی توان بومی سازی باشد و مانند گذشته که برخی از شرکت های مطرح خارجی در ایران مدعی بومی سازی در بخش های مختلف صنعت بودنداما در زمان تحریم و در آن برهه حساس میدان صنعت ایران را خالی کردند و کشور را بحران جدی مواجه نمودند که الحمدالله با مدیریت مدیران و همت کارشناسان و جوانان ایرانی آن معضل به یک فرصت تبدیل شد اما این بار نباید دوباره به اسم بومی سازی ، استعداد های داخلی را نابود و به شرکت های خارجی اجازه حضور در میدان های صنعتی کشور به اسم بومی سازی را داد .
نوشتن دیدگاه