کد خبر: 11802
منتشر شده در سه شنبه, 24 اسفند 1395 05:27
سخنگوی «آنگلامرکل » صدر اعظم آلمان روز دوشنبه اظهارات «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه که برلین را به حمایت از تروریسم متهم کرده بود، «کاملا بی معنی» خواند. «استفن زایبرت» در یک بیانیه کوتاه نوشت: صدر اعظم به هیچ وجه قصد ندارد که در این بازی تحریک آمیز شرکت کند. به گزارش نامه نیوز به نقل از...
سخنگوی «آنگلامرکل » صدر اعظم آلمان روز دوشنبه اظهارات «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه که برلین را به حمایت از تروریسم متهم کرده بود، «کاملا بی معنی» خواند.
«استفن زایبرت» در یک بیانیه کوتاه نوشت: صدر اعظم به هیچ وجه قصد ندارد که در این بازی تحریک آمیز شرکت کند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه، اردوغان دوشنبه شب در یک گفت و گوی مفصل با خبرنگاران شبکه های تلویزیونی ترکیه، دولت آلمان را به حمایت از تروریسم متهم کرده و خطاب به مرکل گفت: چرا شما تروریست ها را در کشور خود پنهان می کنید؟ چرا کاری در این رابطه صورت نمی دهید؟ شما از آنها حمایت می کنید.
این سخنان اردوغان در ادامه اظهارات هفته گذشته او ایراد شد که برلین را به استفاده از «تاکتیک های نازیسم» متهم کرده بود. مرکل هفته گذشته این اظهارات را «ناموجه» خوانده و خواستار توقف آنها شده بود.
افزایش تنش ها بین دولت ترکیه و آلمان در شرایطی است که اتحادیه اروپا چند ساعت پیش در یک بیانیه از آنکارا خواسته بود که از سخنان و اقداماتی که می تواند باعث تشدید تنش با کشورهای اروپایی شود، خودداری کند.
اردوغان که از هم اکنون خود را برای یک همه پرسی با هدف تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی آماده می کند، در روز های گذشته بارها دولت های اروپایی را با ادبیات تندی مخاطب قرار داده است.
به نظر می رسد که اغلب دولت های اروپایی با همه پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه مخالف هستند و آن را مولد یک بحران سیاسی جدید می دانند.
در همین راستا جمعه گذشته چند همایش در ارتباط با این همه پرسی که در شهرهای سوئیس و اتریش برنامه ریزی شده بود، لغو شد.
دولت هلند هم در ادامه از فرود هواپیمای حامل «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه که قرار بود روز شنبه برای جلب رای موافق در همه پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه در اجتماع ترک تبارها سخنرانی کند، جلوگیری کرد.
همان روز از سخنرانی «فاطمه بتول سایان کایا» وزیر خانواده ترکیه هم در اجتماع ترک تبار های هلند جلوگیری شد تا تنش ها در مسیری فزاینده قرار بگیرد.
این سلسه اقدامات دولت ترکیه را به شدت خشمگین کرد؛ تا جایی که اردوغان هلندی ها را نازی و فاشیست خواند. مقام های هلند هم در مقابل این اظهارات موضع گرفتند.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی و اعطای اختیاراتی از جمله انحلال پارلمان و نصب و عزل وزیران به شخص رئیس جمهوری در 16 آوریل (27 فروردین ماه 96) برگزار می شود.
نوشتن دیدگاه