کد خبر: 12107
منتشر شده در سه شنبه, 24 اسفند 1395 04:30
نتایج یک نظرسنجی در آستانه انتخابات پارلمانی هلند نشان می دهد که تشدید تنش ها در روابط این کشور با ترکیه در روزهای گذشته تاثیر بسزایی بر افزایش محبوبیت احزاب دست راستی و به ویژه راست افراطی داشته است. در شرایطی که تنها 2 روز باقی مانده به انتخابات، نتایج این نظرسنجی که توسط یک موسسه افکارسنجی...
نتایج یک نظرسنجی در آستانه انتخابات پارلمانی هلند نشان می دهد که تشدید تنش ها در روابط این کشور با ترکیه در روزهای گذشته تاثیر بسزایی بر افزایش محبوبیت احزاب دست راستی و به ویژه راست افراطی داشته است.
در شرایطی که تنها 2 روز باقی مانده به انتخابات، نتایج این نظرسنجی که توسط یک موسسه افکارسنجی هلندی صورت گرفته نشان می دهد که حزب «مردم برای آزادی و دموکراسی» به رهبری «مارک روته» نخست وزیر با 18 درصد آرا موفق به کسب 27 کرسی از 150 کرسی پارلمانی خواهد شد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالی است که این حزب در نظرسنجی هفته گذشته 24 کرسی به خود اختصاص داده بود.
حزب اسلام ستیز و راست افراطی موسوم به «آزادی» به رهبری «خیرت ویلدرس» نماینده پارلمان هلند هم در این نظرسنجی با کسب 16 درصد آرا در رتبه دوم ایستاده است.
از هفته گذشته تاکنون شمار کرسی های پیش بینی شده برای این حزب در پارلمان آینده هلند افزایشی 2 واحدی داشته و به عدد 24 رسیده است.
میانگین نظرسنجی های صورت گرفته در هفته های گذشته نشان می دهد که 2 حزب یاد شده به ترتیب حائز 16.2 و 13.4 درصد آرا هستند.
روته و ویلدرس تا ساعاتی دیگر در یک مناظره زنده تلویزیونی شرکت می کنند که می تواند تاثیر بسزایی روی نتایج نهایی انتخابات داشته باشد.
ویلدرس که گاه از او با عنوان «دونالد ترامپ» هلند یاد می شود، وعده داده در صورت پیروزی در این انتخابات و احراز پست نخست وزیری، تمامی مساجد را تعطیل و فروش قرآن را ممنوع کند.وعده دیگر وی منع پذیرش مهاجران و پناهجویان از کشورهای اسلامی است که شباهت بسیاری به فرمان لغو شده اخیر رئیس جمهوری آمریکا دارد.
کارشناسان علت رشد محبوبیت احزاب دست راستی هلند را اقدامات تنش زای دولت محافظه کار این کشور در روز های گذشته می دانند.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر امورخارجه ترکیه قرار بود روز شنبه با سفر به شهر روتردام، برای جلب رای موافق در همه پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه سخنرانی کند. هلند اما به هواپیمای حامل وی به علت آنچه که «مسائل امنیتی» خوانده شد، اجازه فرود نداد.
همان روز از سخنرانی «فاطمه بتول سایان کایا» وزیر خانواده ترکیه هم در اجتماع ترک تبار های هلند جلوگیری شد تا روند فزاینده تنش ها بین 2 کشور شیب تندی به خود بگیرد.
این اقدامات، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه را خشمگین کرد تا جایی که هلندی ها را نازی و فاشیست خواند. مقام های هلند هم در مقابل این اظهارات موضع گرفتند.انتخابات پارلمانی هلند چهارشنبه 15 مارس (25 اسفند) برگزار می شود.
نوشتن دیدگاه