کد خبر: 15867
منتشر شده در شنبه, 10 تیر 1396 10:49
روزنامه بهار: نخستوزیر عراق گفت: با تسلط نیروهای عراقی بر مسجد النوری جایی که ابوبکر بغدادی خلافت خود خواندهاش را اعلام کرد، کار داعش در موصل خاتمه یافت. حیدر العبادی اظهار داشت: خلافت باطل داعش در موصل پایان یافت و ما آخرین داعشیها را هم تحت تعقیب قرار میدهیم و تا آن لحظه آرام نمینشینیم....
روزنامه بهار: نخستوزیر عراق گفت: با تسلط نیروهای عراقی بر مسجد النوری جایی که ابوبکر بغدادی خلافت خود خواندهاش را اعلام کرد، کار داعش در موصل خاتمه یافت. حیدر العبادی اظهار داشت: خلافت باطل داعش در موصل پایان یافت و ما آخرین داعشیها را هم تحت تعقیب قرار میدهیم و تا آن لحظه آرام نمینشینیم. اشاره العبادی به مقرهای دیگر داعش در عراق از جمله در حویجه و تلعفر است. پیشتر سخنگوی وزارت دفاع عراق نیز اعلام کرده بود که هیچ محلهای از موصل اکنون در دست داعش نیست و بعد از موصل کار پاکسازی دیگر نقاط عراق از جمله کرکوک و الانبار آغاز خواهد شد.با این حال پاکسازی شهر از اعضای باقی مانده داعش و اطمینان حاصل کردن از امن بودن کامل شهر احتمالا چند روز دیگر به طول خواهد انجامید، به ویژه آنکه گفته میشود گروههای کوچکی از اعضای داعش هنوز در برخی خانهها حضور دارند و نیروهای عراقی تلاش میکنند آنها را به تسلیم شدن وا دارند و یا از پای درآورند.
این خبر به معنی آن است که نیروهای عراقی بر تمام منطقه قدیمی شهر از جمله مسجد النوری سیطره یافتهاند که خلافت داعش از آنجا اعلام شد. در همین حال یک منبع در استان نینوا اعلام کرد که داعش به شکست خود در موصل اعتراف کرده و شهر تلعفر را به عنوان مرکز موقت فرماندهی خود معرفی کرد. به گفته منبع مذکور این اعتراف در جریان سخنرانی یکی از فرماندهان برجسته این گروهتروریستی ملقب به ابوالبراء الموصلی در شهر تلعفر صورت گرفت.
این منبع گفت: این اعتراف در حالی انجام شد که این گروهتروریستی بارها سقوط موصل به دست نیروهای امنیتی مشترک عراق را تکذیب کرده و با انتشار فایلهایی ویدئویی تلاش داشت اینگونه نشان دهد که هنوز نیروهایش در اطراف مسجد النوری حضور دارند. منبع مذکور ادامه داد: الموصلی که به عنوان معاون فرماندار تلعفر در گروهتروریستی داعش فعالیت دارد، در سخنرانی کوتاهی شکست این گروهتروریستی در موصل را به دلیل حمله و عقبگرد در عملیات دانست و تلعفر را به عنوان مرکز موقت فرماندهی این گروهتروریستی معرفی کرد.
همچنین این منبع محلی در استان نینوا گفت: یکی از چهرههای بسیار نزدیک به ابوبکر بغدادی، رهبر داعش ملقب به ابو قتیبه در خطبههای نماز جمعه در یکی دیگر از مساجد شهر تلعفر در میان دهها نمازگزار که اکثرا از اعضای این گروهتروریستی بودند، زمانی که نام البغدادی را به زبان آورد، ناگهان به گریه افتاد و پس از چند دقیقه سکوت چند آیه از قرآن را خواند و سپس چند کلمه به زبان آورد که احتمال صحت خبر هلاکت البغدادی را بیشتر کرد. این منبع افزود: سخنرانی ابوقتیبه که از جایگاه بالایی در تشکیلات داعش برخوردار است، شاید نشانهای برای اعلام خبر کشته شدن البغدادی باشد هر چند که ابوقتیبه اشاره مستقیمی به سرنوشت البغدادی نکرد.
در همین حال یکی از فرماندهان نیروهای حشد شعبی تاکید کرد، جانشین ابوبکر بغدادی، رهبر داعش شخصی از کشورهای حوزه خلیج فارس و عملیات بعدی این گروهتروریستی در جزیرةالعرب خواهد بود.
جبار المعموری، اظهار داشت، جانشین البغدادی در صورتی که کشته و یا اسیر شده باشد، طبق اطلاعات موجود فردی از اتباع یکی از کشورهای عرب منطقه خلیج فارس خواهد بود زیرا اعراب منطقه خلیج فارس در تشکیلات داعش حضور چشمگیری دارند و خود البغدادی نیز خواسته که آنها نقش مهمی داشته باشند زیرا آنها اتباع کشورهایی هستند که در آنجا از تفکرات داعش حمایت میشود. المعموری در ادامه گفت: عملیات بعدی داعش پس از اینکه پایگاههایش را در عراق از دست داد، در جزیرةالعرب خواهد بود.
وی افزود: طبق اطلاعات موجود البغدادی در طول دو سال گذشته دستور انتقال صدها نفر از حامیان خود در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را به پایگاههای این گروهتروریستی در سوریه و عراق و نیز دستور تشکیل گروهکهای مخفی و افزایش اعضا جهت اجرای طرح و نقشههای گروه را داد.
وی در ادامه تاکید کرد: هیچ کشور عربی از جمله کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از آتش داعش دور نخواهند بود و این گروه ابزاری جهانی است که طرحها و برنامههای مجرمانهای را در منطقه خاورمیانه اجرا میکند و اولین این برنامهها در سوریه و عراق اجرا شدند.علاوی: فاجعهای اجتماعی آینده عراق را تهدید میکند
معاون رئیسجمهور عراق با اشاره به گزارش اخیر منتشر شده از سوی یونیسف درباره کودکان عراقی این گزارش را وحشتناک توصیف و تاکید کرد، آنچه در این گزارش آمده از وقوع یک فاجعه اجتماعی که آینده عراق را تهدید میکند، خبر میدهد.ایاد علاوی در ادامه اقدامی بینالمللی و فوری برای از بین بردن رنجها و مشکلات کودکان عراقی را خواستار شد. وی گفت: گزارش یونیسف حاوی اطلاعاتیترسناک و خطرناک از شرایط کودکان عراقی است که هرگز نمیتوان از آنها گذشت.
علاوی در ادامه بر لزوم رسیدگی جدی به این اطلاعات و تعیین طرحهایی فوری جهت حل مشکلات کودکان عراقی تاکید کرد و گفت: شرایطی که عراق طی سه سال گذشته شاهد آن است مشخصا بر میلیونها کودک عراقی نمایان خواهد شد و تاثیر منفی بر رفتارهای آنها خواهد گذاشت و این امر نسبت به وقوع فاجعهای اجتماعی در آینده که اثرات آن تمامی ابعاد زندگی عراقیها را فراخواهد گرفت، هشدار میدهد. معاون ریاست جمهوری عراق در ادامه از دستگاههای دولتی و مسئولان مربوطه خواست، تلاشهای خود را در راستای کاهش رنج و سختی کودکان عراقی در مناطق آزاد شده و اردوگاههای آوارگان افزایش دهند.
وی در ادامه تاکید کرد: کوتاهی مسئولان و ارگانهای مربوطه در مورد مسئولیت هایشان به منزله ارتکاب جرمی در حق عراق و آینده این کشور است. علاوی در ادامه اقدام فوری سازمان ملل با حمایت از جامعه جهانی را جهت از بین بردن سختیها و رنجهای کودکان عراقی و رفع فوری پیامدهای منفی اشغال شهرهایشان توسط داعش و درگیریها را خواستار شد.
هیات سازمان ملل در عراق (یونامی) به تازگی از کشته شدن بیش از هزار کودک عراقی از سال ۲۰۱۴ در پی افزایش تنشها و خشونتها در این کشور و نیاز بیش از پنج میلیون کودک عراقی به کمکهای انسانی فوری خبر داد. در گزارش این هیات آمده است، براساس ارزیابیهای یونیسف، پس از گذشت سه سال از تنشها در عراق، کودکان در این کشور در محاصره گردابی بیپایان از خشونتها و مقر رو به رشد هستند. هیات مذکور در ادامه از کشته شدن ۱۰۷۵ کودک در این درگیریها خبر داد و اعلام کرد که از این تعداد ۱۵۲ کودک در شش ماه نخست سال ۲۰۱۴ کشته شدند.
در ادامه گزارش مذکور به زخمی شدن و معلولیت ۱۱۳۰ کودک اشاره شد که از این تعداد ۲۵۵ کودک ظرف شش ماه نخست سال ۲۰۱۷ دچار آسیبهای جسمی شدهاند و نیز بیش از ۴۶۵۰ کودک نیز از خانوادههایشان جدا شده و اکنون به دور از خانوادههایشان زندگی میکنند. هیات یونامی در ادامه گزارش خود به وقوع ۱۳۸ حمله علیه مدارس عراق و ۵۸ حمله علیه بیمارستانهای این کشور اشاره و اعلام کرد، سه میلیون کودک عراقی به شکل منظم به مدرسه نمیروند و نیز ۱. ۲ میلیون کودک عراقی نیز در پی درگیریها از رفتن به مدرسه و تحصیل باز ماندهاند. از هر چهار کودک عراقی یک کودک در خانوادههای فقیر زندگی میکنند و پنج میلیون کودک نیز در عراق به کمکهای فوری انسانی نیاز دارند.
نوشتن دیدگاه