کد خبر: 18288
منتشر شده در جمعه, 10 شهریور 1396 06:19
به گزارش مشرق به نقل از روزنامه «الاخبار»، با توجه به حاشیه های مربوط به موضوع انتقال عناصر داعش از غرب سوریه به شرق این کشور و موضع گیری منفی برخی مسئولان عراقی در این خصوص، باید گفت آمریکا در تلاش برای ایجاد شکاف و اختلاف بین عراق و مقاومت لبنان است صدای انتقاد از برخی سیاستمداران عراقی انتقاد...
به گزارش مشرق به نقل از روزنامه «الاخبار»، با توجه به حاشیه های مربوط به موضوع انتقال عناصر داعش از غرب سوریه به شرق این کشور و موضع گیری منفی برخی مسئولان عراقی در این خصوص، باید گفت آمریکا در تلاش برای ایجاد شکاف و اختلاف بین عراق و مقاومت لبنان است
صدای انتقاد از برخی سیاستمداران عراقی
انتقاد به این موضوع نه از بیروت بلکه از عراق شنیده شد ،به این ترتیب که برخی سیاستمداران عراقی موضع منفی را در قبال انتقال عناصر داعش در پیش گرفتند تا جایی که در فاصله چند روز اخیرا کاملا روشن شد که آمریکا در صدد است همکاری برای مبارزه با تروریست ها در دو سوی مرزهای لبنان و سوریه و در نتیجه انتقال آنان به صحرای سوریه (شهر بوکمال در استان دیرالزور) را بی حاصل بگذارد.
ماجرا از این قرار است که اوایل هفته جاری و پس از هشت روز جنگ علیه داعش، حزب الله لبنان با داعش به توافقی رسید مبنی بر اینکه نیروهای داعش از مناطق مرزی لبنان و سوریه که سه سال در آنجا مستقر بودند به مناطقی در اطراف دیرالزور در سوریه منتقل شوند.
پیام های مشترک آمریکا و عربستان سعودی
نکته قابل توجه اینکه بحث و جدل های سیاسی در بیروت بر سر «آزاد سازی دوم» لبنان، موضوع تازه ای نبوده و عادی است اما این بار بحث در بغداد روی داد و این به نوبه خود به معنی پیام های آمریکایی و سعودی است .
در این میان «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق با انتقاد از توافق حزب الله، این توافق را تهدیدی برای عراق دانست؛ اظهارات وی برای طرفداران مقاومت شوک کننده بود و بعضی آن را فتنه ای در داخل شیعیان نامیدند.
حمله جنگنده های ائتلاف بین المللی به کاروان عناصر داعش
در پی اعلام این موضع از سوی العبادی، واشنگتن دست به کار شد به این ترتیب که جنگنده های ائتلاف بین المللی علیه داعش جاده ای را که کاروان اتوبوس های حامل عناصر داعش در آن در حرکت بودند، هدف قرار دادند.
مانع تراشی در مسیر انتقال عناصر داعش به شرق سوریه
این خبر اگرچه به رسانه ها درز نکرد، اما «رایان دیلون» سخنگوی رسمی ائتلاف بین المللی علیه داعش اعلام کرد: به منظور جلوگیری از پیشروی کاروان اتوبوس های حامل عناصر داعش، یک پل کوچک را بمباران کردیم در نتیجه مانعی در برابر پیشروی آنها به سمت شرق به وجود آوریدم.
در همین ارتباط «منابع آگاه» اعلام کردند، آمریکایی ها با این کاربه دنبال این هستند که بین مردم عراق و محور مقاومت فتنه ایجاد کرده و به عراقی ها القا کنند که ما حامی شما هستیم.
دلیل سکوت الحشد الشعبی چیست؟
حمله های واشنگتن و ریاض در حالی است که الحشد الشعبی عراق هیچ گونه موضع گیری در قبال اتفاقات اخیر نداشته است در نتیجه برخی سکوت این گروه را ناشی از تبعیت از نهاد نخست وزیری دانسته اند.
یکی از اعضای سرشناس الحشد الشعبی در گفتوگو با الاخبار گفت: ما سخنان «سید حسن نصرالله» را می پذیریم و موضع العبادی را مردود می دانیم، به ویژه اینکه تعداد داعشی هایی که منتقل خواهند شد واقعا به اندازه ای نیست که خطری به دنبال داشته باشند و شهر بوکمال از شهرهای مرزی فاصله دارد.
این در حالی است که سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان چهارشنبه شب دربیانیه ای در پاسخ به اظهارات برخی مقام های عراق در مخالفت با توافق اخیر حزب الله با داعش تاکید کرد، توافق اخیر در منطقه القلمون شامل انتقال عناصر مسلح داعش از بخشی از خاک سوریه به بخش دیگر آن و نه خاک عراق است.
در همین ارتباط «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون در دفاع از مقاومت گفت، انتقال برخی عناصر داعش به دیرالزور بخشی از راهبرد میدانی است؛ هر جبهه ای شرایط و ابزارهای خود را دارد که باید برای رسیدن به پیروزی از آن استفاده کرد.
وی با انتقاد از حمله سازمان یافته به سید حسن نصرالله آن را اقدامی ناشی از جهل و کینه توزی و عوام زدگی دانست و اظهار داشت، تصمیم حزب الله کاملا درست بود و دیرالزور و بوکمال از شهرهای سوریه است و ربطی به عراق ندارد.
نوشتن دیدگاه