کد خبر: 19871
منتشر شده در جمعه, 10 شهریور 1396 15:42
ساعت: 14:41 منتشر شده در مورخ: 1396/06/10 شناسه خبر: 1183743 بررسی ناکارآمدی همه پرسی استقلال کردستان عراق: کارشناس مسائل سیاسی گفت: بازی را که کردها شروع کردند تنها حامی علنی آن صهیونیست ها هستند و این اتفاق یک نوع دیگری از درگیری ها و خشونت را به منطقه به ارمغان خواهد آورد که به نفع کردها و ملت...
ساعت: 14:41
منتشر شده در مورخ: 1396/06/10
شناسه خبر: 1183743
بررسی ناکارآمدی همه پرسی استقلال کردستان عراق:
کارشناس مسائل سیاسی گفت: بازی را که کردها شروع کردند تنها حامی علنی آن صهیونیست ها هستند و این اتفاق یک نوع دیگری از درگیری ها و خشونت را به منطقه به ارمغان خواهد آورد که به نفع کردها و ملت های منطقه هم نیست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از نافع، حسن رحیمی روشن در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به ناکارآمد بودن همه پرسی استقلال کردستان بیان کرد: بحث استقلال کردستان بحث تازه ای نیست و درواقع میتوانیم بگوییم که نزدیک به یک قرن و شاید هم بیشتر است که بحث استقلال کردها مطرح است.
وی ادامه داد: تنازع کردها با دولت های میزبانشان تقریبا یک سابقه یک قرنی دارد و به جنگ جهانی دوم و تجزیه امپراطوری عثمانی برمیگردد .
رحیمی روشن تصریح کرد: جنگ جهانی اول بزرگترین ضربه را به عثمانی زد و در واقع تجزیه شد؛ بعضی از کشورهای عراق، ترکیه، سوریه، عربستان و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس مصر و بعضی کشورهای شمال آفریقا در طول زمان از حوزه نفوذ عثمانی خارج شده بودند.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا افزود: آن چیزی که از عثمانی باقی ماند به رهبری مصطفی کمال آتاتورک به عنوان جمهوری ترکیه نامیده شد.
وی ادامه داد: کشورهای عراق، سوریه و فسطین اشغالی هم پاره های دیگر این امپراتوری بودند که بعد ها در اشغال متفقین و عمدتا انگلستان و فرانسه به استقلال ظاهری رسیدند.
کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: در آن تقسیم بندی برای کردها سهم مشخصی در نظر گرفته نشد و کردها ساکن در این منطقه در بین سه کشور ترکیه، سوریه و عراق تقسیم شدند و خطوط مرزی کردها را نادیده گرفتند.
وی افزود: کردها مخالف این امر بودند و اعتراضاتی در همان زمان ها از سوی آنها شروع شد.
*منشأ کردها ایران است
وی با بیان اینکه قومیت کرد در هر جای جهان که باشد ایرانی حساب میشود، تصریح کرد: منشا کردها ایران است و با صراحت میتوان گفت که کردها ملت ایرانی هستند اما در طول چند صد سال گذشته دست های استعمار و بیگانه آنها را از وطن اصلیشان که ایران باشد جدا کرد .
رحیمی روشن گفت: بعد از درگیری هایی که بین دولت عثمانی و شاهان صفوی در ایران اتفاق افتاد قسمت عمده کرد ها از ایران جدا شد مناطق محل اسکان کردها مثل مناطق دیاربرک در ترکیه کردستان عراق که زمانی جزئی از دولت شاهنشاهی ایران بودند از همان زمان که جدا شدند درقالب دولت عثمانی قرار گرفتند.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: کردها بعد از فروپاشی عثمانی در قالب سه کشور ترکیه سوریه و عراق تقسیم شدند.
رحیمی روشن یاداور شد: بین این سه کشور هر سه شاهد درگیری با قومیت کرد بودند در عراق و ترکیه بیشتر و سوریه کمتر بوده است تا بحث بحران اخیر اما اینجا ما بر کردهای عراق متمرکز میشویم.
*تلاش کردستان عراق برای ارتقاء خودمختاری به استقلال
وی تصریح کرد: آنها توانسته بودند در سالهای دور و قبل از سقوط دولت بعثی خودمختاری محلی را کسب بکنند و همیشه منتظر این فرصت بودند که خود مختاری را به استقلال ارتقا بدهند.
وی خاطرنشان کرد: اشغال عراق توسط آمریکا این زمینه را کم کم فراهم کرد و کردها توانستند که ارتش تشکیل دهند و کل ساختار یک دولت را که نیاز هست مثل پارلمان، واحد پول و وزارتخانه و ... را تشکیل دادند.
وی با بیان اینکه الان کردستان عراق تمام ظرفیتهایی را که لازم است یک کشور داشته باشد را دارد، عنوان کرد: فقط بحثی که اینجا مطرح است مخالفت طبیعی همسایگان کردستان عراق است که تشکیل آن را مخالف امنیت خود میبینند و ترکیه، سوریه و ایران به صورت طبیعی موافق این امر نیستند.
*قطعا کردستانی مستقلی که شکل بگیرد از متحدان رزیم صهیونیستی است
کارشناس مسائل سیاسی اذعان داشت: بحث دیگری هم هست که ما در آینده با یک کردستان مستقلی مواجه ایم این کردستان قطعا متحدان رژیم صهیونیستی خواهد بود و اسرائیل دومی در منطقه شکل میگیرد و این به نفع ملت ها و کشورهای منطقه نیست و این کشورها واکنش نشان خواهند داد و در نهایت به نفع خود کردها هم نمی باشد.
* بهتر است کردها درغالب عراق متحد به حیات خود ادامه دهند
وی گفت: کردها بهتر است همین خودمختاری بالایی که دارند را داشته باشند و در قالب عراق متحد به حیات خود ادامه دهند.
وی در پایان گفت و گو تصریح کرد: بازی را که کردها شروع کردند تنها حامی علنی آن صهیونیست ها هستند و آمریکا هم ظاهرا مخالف است اما در باطن من بعید میدانم که مخالفت جدی داشته باشد اما این اتفاق یک نوع دیگری از درگیری ها و خشونت را به منطقه به ارمغان خواهد آورد که به نفع کردها و ملت های منطقه هم نیست.
انتهای پیام/
نوشتن دیدگاه