کد خبر: 25168
منتشر شده در چهارشنبه, 10 آبان 1396 12:04
کاردار کوبا در تهران با اشاره به سیاستهای جدید آمریکا علیه این کشور گفت: کوبا همواره آماده بهبود روابط با آمریکا است، اما تاکنون جواب مثبتی از طرف مقابل دریافت نکردهایم. خبرگزاری مهر، گروه بین الملل_مریم جراح لایق: آمریکا اولین بار در سال ۱۹۶۱ پس از آنکه انقلابی به رهبری «فیدل کاسترو» رهبر فقید...
کاردار کوبا در تهران با اشاره به سیاستهای جدید آمریکا علیه این کشور گفت: کوبا همواره آماده بهبود روابط با آمریکا است، اما تاکنون جواب مثبتی از طرف مقابل دریافت نکردهایم.
خبرگزاری مهر، گروه بین الملل_مریم جراح لایق: آمریکا اولین بار در سال ۱۹۶۱ پس از آنکه انقلابی به رهبری «فیدل کاسترو» رهبر فقید کوبا شکل گرفت، روابط دیپلماتیک خود را با این کشور قطع و پس از آن واشنگتن تحریمهای گستردهای را علیه این کشور اعمال کرد.
در دوره «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین دولت آمریکا، رابطه کوبا و آمریکا، بهتر شد. سفارت کوبا برای اولین بار پس از ۵۰ سال، مجددا در واشنگتن بازگشایی شد و شرکت های تجاری آمریکا ۲۶ توافقتنامه جدید با دولت کوبا امضا کردند و به خطوط هوایی اجازه پرواز دو طرفه داده شد.
پس از بر روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا، رئیس جمهور سیاست های جدیدی را علیه کشور کوبا در پیش گرفت و بر ادامه تحریم ها علیه این کشور تاکید کرد، وی در سخنرانی خود در بین مهاجران کوبایی حاضر در آمریکا از اعمال سیاست های جدید در قبال این کشور و لغو تمام قراردادهای قبلی با کوبا و اعمال تحریم های جدید علیه این کشور خبر داد.
خبرگزاری مهر در حاشیه برگزاری بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در گفتگویی با «جونیور پنیالور کودو» کاردار سفارت کوبا در تهران به بررسی سیاست های رئیس جمهور جدید آمریکا علیه کوبا و همچنین روابط ایران و کوبا پرداخته است.
*متعاقب رویکرد «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا در بازگشایی سفارت آمریکا برخی امیدوار به بهبود روابط واشنگتن و هاوانا بودند، اما دونالد ترامپ سطح روابط با کوبا را پایین آورد. دلیل ترامپ برای این کار چه بود؟
ترامپ در حال تغییر سیاست های آمریکا در منطقه است. کوبا و آمریکا در حال برقراری ارتباط مجدد بودند، اما با سیاست های جدید ترامپ ما دوباره به دوران قبل بازگشته ایم. سیاست های ترامپ درباره کوبا تاکنون منفی بوده است، مسائلی که وی در سخنرانی های خود درباره کوبا عنوان می کند، حقیقت ندارد. حتی در سازمان ملل نیز نماینده آمریکا به قطعنامه ای که برای پایان بخشیدن به تحریم های کوبا مطرح شده، رای منفی نداده است.
*با توجه به رویکرد ترامپ نسبت به روابط با کوبا، پیش بینی شما از آینده روابط کوبا و آمریکا چیست؟
ترامپ در سخنرانی های خود اعلام کرده که می خواهد تحریم ها را علیه کوبا ادامه دهد و در نوامبر نیز در سازمان ملل تحریم های کوبا به رای گذاشته خواهد شد و باید صبر کنیم و ببینیم که نتیجه چه می شود و خود آمریکا به این تحریم ها چه رای خواهد داد.
کوبا همیشه آماده بهبود روابط با آمریکا است، اما تاکنون جواب مثبتی از طرف مقابل دریافت نکرده است و این امر ما را با مشکل مواجه می کند. تحریم ها هنوز ادامه دارد و تحریم های جدیدی نیز اضافه شده است. کوبا تنها یکی از کشورهای تحریم شده توسط آمریکا است و کشورهای دیگری نیز در منطقه ما وجود دارند که مورد تحریم آمریکا قرار گرفته اند، آمریکا تقریبا به همه کشورهایی که در خط چپ هستند، به صورت کلامی حمله می کند.
*روابط کنونی ایران و کوبا در چه سطحی قرار دارد و چه زمینه هایی برای گسترش روابط بین دو کشور وجود دارد؟
اوایل سال جاری کمیسیون مشترک بین ایران و کوبا برگزار شد و پس از آن چند قرارداد و یادداشت تفاهم امضا شد. پس از این رایزنی ها قرار بر این شد که همکاری هایی در زمینه های مختلف صورت گیرد، یکی از زمینه های همکاری دو کشور بحث ورزش بود و در حال حاضر یک مربی کوبایی برای هدایت تیم بوکس ایران به تهران آمده است.
از لحاظ سیاسی روابط دو کشور عالی است، در سال ۲۰۱۶ شاهد سفر رئیس جمهور ایران به کوبا بودیم که دستاوردهای خوبی داشت. ما می خواهیم روابط را در همه زمینه ها با ایران گسترش دهیم. ایران همیشه در سازمان ملل با رای خود از کوبا حمایت کرده است.
*برخی اخبار حاکی از انتقال قدرت از خاندن کاسترو است، آیا شما این اخبار را تایید می کنید؟
نمی توانم این اخبار را تایید کنم و خبری در این خصوص نشنیده ام، اجازه بدهید زمان این موضوع فرا برسد و بعد درباره این موضوع صحبت کنیم. آنچه اهمیت دارد حفظ اصول انقلاب کوبا است و مهم نیست که رئیس جمهور از کدام خاندان باشد.
نوشتن دیدگاه