کد خبر: 31036
منتشر شده در دوشنبه, 11 دی 1396 16:12
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، سال 2017 میلادی برای آمریکایی هایی که تصور می کردند با انتخاب ترامپ تغییر مثبتی در وضعیت خود احساس خواهند کرد، بدون نتیجه دلخواه پایان یافت. درگیری افزون تر این کشور در منازعات بین المللی همزمان با تعهدات گریزی و خصومت جویی ترامپ، ایالات متحده را...
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، سال 2017 میلادی برای آمریکایی هایی که تصور می کردند با انتخاب ترامپ تغییر مثبتی در وضعیت خود احساس خواهند کرد، بدون نتیجه دلخواه پایان یافت. درگیری افزون تر این کشور در منازعات بین المللی همزمان با تعهدات گریزی و خصومت جویی ترامپ، ایالات متحده را در تنگنا قرار داده است در حالی که طی سال های گذشته، واشنگتن نقش محوری در سازمان ها و پیمان های بین المللی ایفا می کرد. از طرف دیگر، نه تنها تغییری در معیشت و زندگی مردم این کشور ایجاد نشده که برخی برنامه های موثر دولت قبل نیز نادیده انگاشته و ملغی شده اند؛ موضوعی که نشان می دهد شعار «نخست آمریکا» یوتوپیا و آرمانشهری است که بیش از واقعیت، برای جذب آرای عمومی در انتخابات طراحی شده بود.
** ترامپ و شرایط نگران کننده داخلیدر بخش های فرهنگی، اقلیت های قومی- نژادی و مذهبی و همچنین حوزه زنان، انتظار تغییرات مثبت از سوی ترامپ احساس نمی شود چرا که وی در زمینه تجاوز به حقوق این گروه ها، بیش از دیگر روسای جمهوری آمریکا نقش داشته است اما این که ترامپ چقدر می تواند به بهبود وضعیت معیشت و اقتصاد داخلی آمریکایی ها کمک کند، هنوز مبهم است. در شرایط کنونی، ترامپ آن چه را در زمینه اقتصاد داخلی به مردم وعده داده، برآورده نکرده است و برخی آمریکایی ها، تلاش های وی را برای لغو فرمان های اجرایی دولت قبل مورد نکوهش قرار می دهند. تغییر و تحول در برنامه سلامت مبنی بر لغو قانون بیمه و بهداشت درمانی با عنوان «اوباماکر» از جمله شعارهای انتخاباتی ترامپ بود. ترامپ بارها تاکید کرد به محض ورود به کاخ سفید آن را لغو خواهد کرد. با وجود لغو مجوز برنامه خدمات درمانی اوباما از سوی جمهوریخواهان سنا، هیچ یک از دموکراتهای کنگره به لایحه مالیات جمهوریخواهان رای ندادند. به باور آنها، 30 میلیون نفر از شهروندان آمریکایی که زیر پوشش بیمه ای و درمانی اوباماکر قرار دارند، در صورت لغو اوباماکر با مشکلات درمانی رو به رو می شوند. همچنین از وعده های ترامپ، لغو قانون «داد- فرانک» بود که در زمان اوباما با هدف اصلاح وال استریت و حفاظت مصرف کننده امضا شده بود. ترامپ در ماه های نخست ورود به کاخ سفید، این قانون را لغو کرد و در این باره گفت: دوستان من کسب وکار خوبی دارند؛ اما نمیتوانند پول قرض بگیرند. نمی توانند زیرا بانکها اجازه انجام این کار را به آنها نمیدهند. دلیل اصلی این موضوع، قوانین و مقررات داد- فرانک است.فرمان مهاجرتی ترامپ مبنی بر ممانعت از صدور روادید برای مسلمانان موضوع دیگری است که خشم میلیون ها نفر را در این کشور و سراسر جهان برانگیخته است چرا که جلوگیری از ورود شهروندان کشورهای عمدتا مسلمان به آمریکا به جز جنبه تبعیض آمیز و غیرانسانی آن، تاثیر مستقیمی بر خانواده ها و وابستگان آنها در داخل و خارج از ایالات متحده دارد؛ موضوعی که بر نارضایتی ها و انزجار علیه ترامپ افزوده است. اگر از جبنه سیاسی- امنیتی نیز به اوضاع داخلی آمریکا نگاه کنیم، ممانعت از ورود کشورهایی که به گفته ترامپ برای امنیت امریکا خطرساز محسوب می شدند، به امنیت ایالات متحده کمک نکرد. به عنوان نمونه چند وقت پیش شهروند بنگلادشی مقیم آمریکا قصد انفجار بمب در متروی نیویورک را داشت که پیش از اجرای عملیات دستگیر شد. پس از آن یک جوان ازبکستانی الاصل در نیویورک با خودروی خود اقدامی تروریستی انجام داد که به کشته و زخمی شدن ده ها تن منجر شد.
** آمریکای ترامپ و مخاصمه جویی بین المللیبی توجهی به قواعد و هنجارهای بین المللی به عنوان یکی از بارزترین ویژگی های شخصیتی ترامپ در سال 2017 به اقدامات مختلفی در این حوزه انجامید.در این سال، خروج ایالات متحده از «پیمان تجارت ترانس پاسیفیک» (TPP) در پی دستور اجرایی ترامپ رقم خورد؛ پیمانی بین 12 کشور دو سوی اقیانوس آرام که در دوره ریاست جمهوری اوباما به امضا رسیده بود و بر مبنای آن 40 درصد از کل معاملات تجاری جهان را شکل می داد و مقصد بیش از 60 درصد صادرات آمریکا را مشخص می ساخت. حال موضوع خروج آمریکا از «قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی» (نفتا) مطرح است؛ پیمانی بین آمریکا، مکزیک و کانادا که کاخ سفید آن را به سود خود نمی بیند.کشیدن دیوار حائل در مرز جنوبی ایالات متحده با کشور مکزیک از دیگر وعده های جنجالی دونالد ترامپ بود که وی تاکید کرد آن را از همان روزهای نخست با هزینه دولت مکزیک بنا می کند؛ شعاری که به خاطر هزینه های بالا و مخالفت های داخلی و بین المللی تا کنون جامه عمل نپوشیده است. تصمیم انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس از دیگر اقدامات جنجالی و نسنجیده ترامپ بود که موجی از اعتراض های جهانی را روانه کاخ سفید نمود. به تازگی 128 کشور عضو سازمان ملل متحد با رای به یک قطعنامه درباره عدم تغییر وضعیت قدس با این تصمیم آمریکا مخالفت کردند. این اقدام ترامپ نه تنها به صلح اعراب و اسراییل نمی انجامد بلکه بحران تازه ای را بر انبوه بحران های منطقه غرب آسیا تحمیل کرده است. خروج ایالات متحده از پیمان اقلیمی پاریس از دیگر تصمیمات جنجالی ترامپ بود. آمریکا در حالی که بیشترین آلاینده ها را تولید و وارد طبیعت می کند در اقدامی غیرمسوولانه پیمان پاریس را ترک کرد؛ پیمانی که نزدیک 200 کشور جهان با هدف بهبود وضعیت جوی و آب و هوایی کره زمین در آن عضویت و همکاری دارند. افزون بر آن، ترامپ در قبال «پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) نیز تغییر نگرش اساسی داده است. وی که قبل از تکیه بر کرسی ریاست جمهوری از بیهوده بودن این ائتلاف و ضرورت کاهش هزینه آمریکا در ناتو سخن می گفت، اینک با تغییر جهتی آشکار خواستار پررنگ شدن نقش این ائتلاف نظامی به دلیل تهدیدهای تروریستی شده است. تشدید تنش ها با کره شمالی از دیگر ویژگی دولت ترامپ در سال 2017 بوده است. جدال های لفظی بین رهبران این دو کشور تا مرز درگیری نظامی پیش رفته است. همچنین اختلاف افکنی در منطقه غرب و شرق آسیا، واگرایی از اروپا و متحدان سنتی واشنگتن، افزایش 9 درصدی بودجه نظامی آمریکا، تشدید مداخلات در امور بین المللی و ... از دیگر راهبردهای ترامپ در سال 2017 بوده است؛ سیاست های نامقبولی که ترامپ را به نامحبوب ترین رییس جمهوری آمریکا در دهه های اخیر تبدیل کرده است.
پژوهشم**1969**1601**خبرنگار: حسن شکوهی نسب **انتشار: شهناز حسنی ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.
انتهای پیام /*
نوشتن دیدگاه