کد خبر: 31562
منتشر شده در دوشنبه, 11 دی 1396 18:39
به گزارش ایرنا ، سال 2017 میلادی ، همچنین شاهد گسترش روابط ایران و الجزایر بود و دو وزیر کابینه حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از الجزایر دیدار کردند. **دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از الجزایر دیپلماسی فرهنگی در سال 2017 نقش زیادی در تقویت روابط ایران و الجزایر داشت و در این چارچوب «رضا...
به گزارش ایرنا ، سال 2017 میلادی ، همچنین شاهد گسترش روابط ایران و الجزایر بود و دو وزیر کابینه حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از الجزایر دیدار کردند.
**دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از الجزایر دیپلماسی فرهنگی در سال 2017 نقش زیادی در تقویت روابط ایران و الجزایر داشت و در این چارچوب «رضا صالحی امیری» وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در دهه نخست فروردین 96 از الجزایر دیدار و با شماری از مقام های عالی رتبه این کشور از جمله نخست وزیر، رئیس مجلس ، وزیر فرهنگ و وزیر اوقاف و امور دینی الجزایر ملاقات کرد. صالحی امیری در این دیدار با تاکید بر این که ایران تمایل به توسعه روابط با الجزایر دارد، گفت: ایران در حوزه نفت، بهداشت، کشاورزی و صنعت روابط خوبی با الجزایر دارد اما نباید فراموش کرد که ریل روابط از فرهنگ آغاز می شود. به گفته وزیرسابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، الجزایر می تواند در آفریقا جایگاهی برجسته تر از جایگاه کنونی داشته باشد. صالحی تاکید کرد که ایران اهمیت زیادی برای روابط فرهنگی با الجزایرو تقویت آن قائل است زیرا این روابط می تواند در تقویت روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور نیز نقش مثبت داشته باشد. یکی از نتابج این دیدار، امضای توافقنامه سینمایی میان دو کشور بود و همچنین پس از آن قرار شد «جمال شورجه» کارگردان ایرانی فیلم تاریخی «احمد بای » را برای الجزایری ها بسازد. احمد بای یکی از شخصیت های مبارز ضد استعمار فرانسه در الجزایر است.
**دیدار وزیر خارجه ایران از الجزایر محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سفر منطقه ای خود به سه کشور آفریقایی، 28 خرداد گذشته وارد الجزایر شد. ظریف طی این دیدار با نخست وزیر و وزیر خارجه این کشور ملاقات کرد . وی روابط دو کشور را خوب، چند جانبه و استوار دانست و گفت: با توجه به تحولات بین الملل، خود را از مشورت با الجزایر بی نیاز نمی بینیم . وی همچنین تاکید کرد که تهران و الجزیره در خصوص مسائل بین المللی و در خصوص همکاری میان کشورهای سازمان همکاری اسلامی و کشورهای غیر متعهد با هم مشورت می کنند . ظریف و «عبدالقادر مساهل» همتای الجزایری اش در کنفرانس مطبوعاتی مشترک تاکید کردند که تروریسم بزرگترین چالش منطقه است و راه حل بحران های موجود در جهان اسلام، به وجود آمدن نظام های مردم سالار و گفت و گوی گروه های مختلف در این کشورها با هم است.
**لغو دیدار حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از الجزایر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در چارچوب سفر منطقه ای به چند کشور آفریقایی قرار بود ماه مارس سال 2017میلادی (اسفند /فروردین ) ، دیداری از الجزایرهم داشته باشد اما این دیدار لغو شد.
**2017؛ سالی سخت برای اقتصاد الجزایر 2017، سال سختی برای اقتصاد شدیدا وابسته به نفت الجزایر بود زیرا با تداوم کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی ، درآمدهای این کشور همچنان کاهش قابل توجهی نسبت به سال 2014 و پیش از آن داشت و این در آمدها در این سال حدود 30میلیارد دلار بود در حالی که درآمدهای نفتی الجزایر در سال 2014 حدود 60 میلیارد دلار بود. با وجود افزایش نسبی قیمت نفت در بازارهای جهانی در مقایسه با سال 2016 و با وجود سیاست ریاضت اقتصادی دولت و سختگیری در مورد واردات کالا، ارزش واردات الجزایر به 30 میلیارد دلار در سال که مقام های دولتی برنامه ریزی کرده بودند، نرسید و برخی آمارها حاکی از آن است که میزان واردات الجزایر در این سال 45میلیارد دلار بود و این یعنی واردات این کشور در سال 2017 در مقایسه با سال 2016، تنها یک میلیارد دلار کاهش یافت. کاهش درآمدهای ناشی از صادرات نفت که 95درصد کل صادرات الجزایر را تشکیل می دهد باعث شد تنها 97میلیارد دلار در صندوق ذخیره ارزی این کشور باقی بماند در حالی که این رقم در پایان سال 2016،114میلیارد دلار بود. اوضاع سخت اقتصادی در الجزایر باعث شد مقام های این کشور به فکر چاره ای برای حل مشکلات اقتصادی باشند و از میان دو گزینه استقراض خارجی و استقراض داخلی، آن ها گزینه دوم را انتخاب کردند و قرار شد خزانه از بانک مرکزی پول استقراض و بانک مرکزی اقدام به چاپ اسکناس کند. این اقدام دولت با اعتراض اقتصاد دانان مواجه شد و آن ها تاکید کردند چاپ پول باعث افزایش تورم می شود . الجزایر با وجود این مشکلات و همچنین با وجود بی ثباتی کشورهای همسایه مانند لیبی ، مالی و نیجر ، توانست ثبات سیاسی و همچنین امنیت در داخل مرزهای خود را حفظ کند.
**توقف واردات خودرو الجزایر در سال 2017 واردات خودرو را متوقف کرد که این باعث افزایش 20 تا 30درصدی قیمت خودروها شد .در سال های پیش الجزایر سالانه 750هزار دستگاه خودرو وارد می کرد . الجزایر برای جلوگیری از خروج ارز ، خواستار تاسیس شرکت های خودروسازی در داخل این کشور شده است و برنامه این کشور این است که خودروسازان خارجی فعال در این کشور سالانه 500هزار دستگاه خودرو تولید کنند.
**شایعه بیماری عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهوری آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در ماه های نخست سال 2017 قصد داشت از الجزایر دیدار کند اما این دیدار به دلیل بیماری عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهوری الجزایر به زمان دیگری موکول شد و البته هنوز هم با وجود دوبار دعوت بوتفلیقه از وی در مناسبت های مختلفف این دیدار انجام نشده است. پس از انتشار خبر بیماری بوتفلیقه، برخی رسانه ها ادعا کردند که وی فوت کرده است اما بسیار زود مشخص شد این شایعات صحت ندارد. در این میان دولت الجزایر توجهی به این شایعات نداشت و به آن هم پاسخ نداد .البته «عبدالمنعم احریز » سفیر الجزایر در ایران و «احمد ابوزیان» سفیر الجزایر در لبنان شایعه درگذشت بوتفلیقه را قاطعانه تکذیب کردند. پس از این هم برخی مخالفان داخلی و خارجی با ادعای بیماری شدید رئیس جمهوری الجزایر، خواستار اعمال ماده 102 قانون الجزایر برای تعیین رئیس جمهوری جدید و دخالت ارتش شدند که نه تنها ارتش به این خواسته آن ها توجهی نکرد بلکه روسای مجلس و نخست وزیر نیز شدیدا از بوتفلیقه حمایت کردند و وضعیت جسمانی وی را مناسب دانسته و تاکید کردن وی زمام امور را در دست دارد .
** برگزاری انتخابات مجلس در الجزایر انتخابات مجلس الجزایر در بهار سال گذشته میلادی و دقیقا در چهارم ماه می 2017 (14 اردیبهشت 96) در فضایی آرام برگزار شد و دو حزب «جبهه التحریر الوطنی »(حزب رئیس جمهوری الجزایر ) با کسب 161 کرسی و حزب «التجمع الوطنی الدیمقراطی »(حزب نخست وزیر )با کسب 100کرسی بیشتر کرسی های مجلس را از مجموع 462 کرسی مجلس از آن خود کردند . هشت میلیون از مجموع 23 میلیون نفر واجد شرایط برای رای دادن در این انتخابات شرکت کردند و مقام های این کشور میزان مشارکت مرد م را 38.25 درصد اعلام کردند و این در حالی بود که میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس در سال 2012 میلادی 43 درصد بود.
** 2017 ؛ سالی که الجزایر شاهد سه نخست وزیر بود در حالی که همه اعتقاد داشتند بوتفلیقه پس از برگزاری انتخابات مجلس ، همچنان «عبدالمالک سلال » نخست وزیر این کشور را در سال 2017 در این پست نگه می دارد ، در تاریخ 24 ماه می(سوم خرداد 96) سلال را برکنار و «عبدالمجید تبون» وزیر مسکن کابینه وی را مامور تشکیل کابینه کرد . این تصمیم برای بسیاری از تحلیلگران سیاسی غافلگییر کننده بود. عبدالمجید تبون پس از تشکیل کابینه اعلام کرد سعی می کند پول را از سیاست جدا کند و شعار دولت خود را مبارزه با فساد قرار داد که البته این اقدام وی و همچنین مخالفت او با بسیاری از سرمایه داران بزرگ در الجزایر ، با استقبال احزاب مخالف دولت مواجه شد . کمتر از سه ماه بعد زمزمه هایی مبنی بر اختلاف نظر نهاد ریاست جمهوری با نخست وزیر به گوش می رسید و برخی رسانه ها اعلام کردند رئیس جمهوری از اینکه نخست وزیر سرمایه داران را تحت فشار قرار می دهد، ناراضی است زیرا این کار باعث فرار سرمایه ها از الجزایر می شود و در نتیجه رئیس جمهوری الجزایر، تبون را پس از 83روز نخست وزیری، از کار برکنار کرد و «احمد اویحیی » که پیش از این سه بار دیگر نیز عهده دار پست نخست وزیری بوده است را مامور تشکیل کابینه کرد.
**برگزاری انتخابات شوراهای شهرداری و استانداری در 23 ماه نوامبر(دوم آذر ) نیز انتخابات شوراهای شهرداری و استانداری در سراسر این کشور برگزار شد که البته دو حزب جبهه التحریر الوطنی و التجمع الوطنی الدیمقراطی بیشترین کرسی ها را از آن خود کردند. میزان مشارکت در این انتخابات 46.83درصد اعلام شد .
**دیدار رئیس جمهوری فرانسه از الجزایر «امانوئل مکرون » رئیس جمهوری فرانسه در راس هیاتی بزرگ در 6 دسامبر (15 آذر 96) از الجزیره دیدار کرد. الجزایری ها پیوسته از فرانسه می خواهند به دلیل 132 سال استعمار کشورشان و کشتار مردم طی این مدت، از آن ها عذرخواهی کند و بسیاری از اسناد این کشور را که هم اکنون در فرانسه نگه داری می شود را برگرداند . مکرون در این دیدار از عذرخواهی خودداری کرد و گفت این مساله گذشته است و ما اکنون نسل جدیدی هستیم و باید به آینده بیندیشیم. پیش از این نیز وزیر خارجه فرانسه و برخی وزیران دیگر این کشور برای امضای چند توافقنامه اقتصادی و از جمله آغاز به کار یک شرکت خودروسازی فرانسوی در الجزایر به این کشور آمده بودند.
**حمایت گسترده مردم الجزایر از فلسطین الجزایری ها نیز در کنار دیگر مسلمانان پس از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای انتقال سفارت خانه کشورش به قدس، با برگزاری راهپیمایی ها و همچنین تجمعاتی در شهرهای مختلف این کشور، حمایت خود را از قدس اعلام کردند. مردم الجزایر اعلام کردند پیوسته به یک اصل در مورد فلسطین اعتقادداشته و دارند و آن این است که ' الجزایر از فلسطین حمایت می کند چه طالم باشد چه مظلوم .
**انتقاد الجزایری ها از شاه سعودی به دلیل عدم واکنش مناسب به تصمیم ترامپ در ماه دسامبر شماری از مردم الجزایر در جریان بازی دو تیم فوتبال این کشور در عین ملیله، تابلویی بزرگ در حمایت از قدس و فلسطین نصب کرده و در آن شاه سعودی و رئیس جمهوری آمریکا را دو روی یک سکه دانستند که این اقدام بازتاب زیادی در رسانه های جهان داشت. پس از این اقدام، سعودی ها حمله شدیدی ضد الجزایری ها در شبکه های اجتماعی آغاز کردند و سفیر عربستان در الجزایر نیز اعلام کرد واکنش مناسبی به این اقدام نشان داده خواهد شد.
**سال شکست و ناکامی ورزش الجزایر سال 2017 سالی ناامید کننده برای الجزایری ها در حوزه ورزش بود .در این سال تیم ملی فوتبال الجزایر از راهیابی به جام جهانی روسیه باز ماند .
**جنجال لو رفتن سوالات امتحانی دیپلم در شبکه های اجتماعی وزارت آموزش و پروش الجزایر در سال 2017میلادی تدابیر خاصی برا ی جلوگیری از لو رفتن سوالات امتحانات نهایی دیپلم که در الجزایر به امتحانات «باک» معروف است، انجام داد . مقام های الجزایری در ساعات امتحان شبکه های اجتماعی را از دسترس خارج می کردند که این تا حد زیادی در جلوگیری از انتشار سوالات پیش از زمان تعیین شده تاثیر داشت هر چند اخباری مبنی بر انتشار برخی سوالات 15 دقیقه پس از آغاز امتحانات منتشر شد .
**آتش سوزی گسترده در جنگل ها و مراتع الجزایر تابستان سال 2017 تابستانی گرم برای الجزایری ها بود. این کشور در تابستان سال گذشته میلادی ، شاهد آتش سوزی های گسترده به ویژه در مناطق شمالی و مرکزی خود بود و در اثر این آتش سوزی ها 52هزار هکتار از جنگل ها و مراتع الجزایر در آتش سوخت.
**مشکل مهاجران غیر قانونی آفریقایی وزارت کشور الجزایر اعلام کرد این کشور تا پیش از این محلی برای عبور مهاجران غیر قانونی از منطقه ساحل و صحرای افریقا به اروپا بود اما با سختگیری های کشورهای اروپایی ، اکنون الجزایر تبدیل به مقصدی برای مهاجران غیر قانونی شده است که این مهاجران مشکلات زیادی برای الجزایر به بار می آورند . مقام های الجزایری اعلام کردند طی سال 2017 بیش از 20میلیون دلار برای بازگرداندن مهاجران و همچنین سکونت و بهداشت آن ها هزینه کردند و 13 هزار مهاجر غیر قانونی را نیز بازداشت کردند.
**مهاجرت غیر قانونی شمار قابل توجهی از الجزایری ها به اروپا مقام های الجزایری اعلام کرده اند طی سال 2017 شمار زیادی از الجزایری ها تلاش کردند از راه های غیر قانونی خود را به کشور های اروپایی برسانند . برخی آمارهای غیر رسمی حاکی از آن است که حدود سه هزار جوان الجزایری در دریا دستگیر شدند.
**بازی نهنگ آبی معضلی بزرگ برای خانواده ها یکی از مواردی که فکر و ذهن اولیا و مقام های دولتی را در الجزایر در سال 2017 به خود مشغول کرد، بازی رایانه ای «نهنگ آبی » بود که باعث خودکشی شماری از نوجوانان و همچنین تلاش برخی دیگر برای خودکشی شد. مقام های دولتی در خصوص استفاده نوجوانان از اینترنت و بازی های رایانه ای به خانواده ها هشدار دادند.
**به هلاکت رسیدن 90 تروریست وزارت دفاع الجزایر در بیانیه ای اعلام کرد در سال 2017 میلادی نیروهای ارتش موفق شدند 90 تروریست را به هلاکت برسانند و 40 تروریست دیگر و از جمله پنج زن را بازداشت کنند . بر اساس اعلام وزارت دفاع این کشور، طی این سال 29 تروریست خود را تسلیم نیروهای امنیتی کرده و 203 عنصر پشتیبان تروریست ها نیز دستگیر شدند.
**پرتاب ماهواره الکوم ست 1 الجزایر به فضا الجزایر ، اواخر سال 2017 میلادی یک ماهواره ارتباطی به نام الکوم ست 1 با کمک متخصصان چینی در چین به فضا پرتاب کرد .هدف از این ماهواره بهبود ارتباطات و همچنین تقویت اینترنت در این کشور اعلام شد.
**اعلام روز اول سال جدید آمازیغی به عنوان تعطیلی رسمی عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهوری الجزایر برای اولین بار در تاریح این کشور، روز 12 ژانویه (22 دی ) را که بر اساس تقویم آمازیغی، نخستین روز سال جدید محسوب می شود، تعطیل رسمی اعلام کرد که این بازتاب مثبتی در جامعه این کشور داشت . مردم این کشور پیش از این نیز خواستار توجه بیشتر دولت به آموزش زبان آمازیغی در مدارس و اختصاص بودجه ای مناسب برای آن شده بودند. خاورم **2041**1049گزارش: سید شاهپور حسینی /انتشاردهنده: مریم کاظمی
انتهای پیام /*
نوشتن دیدگاه