کد خبر: 57685
منتشر شده در دوشنبه, 09 مهر 1397 09:04
به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان یکی از اعضای کلیدی دولت دوازدهم، روز کاری جاری خود را با حضور در اتاق بازرگانی ایران آغاز کرد تا از نزدیک برنامه های دولت برای اقتصاد ایران را تشریح کند؛ بر این اساس به دلیل اهمیت حضور این عضو کابینه، تعداد زیادی از فعالان اقتصادی...
به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان یکی از اعضای کلیدی دولت دوازدهم، روز کاری جاری خود را با حضور در اتاق بازرگانی ایران آغاز کرد تا از نزدیک برنامه های دولت برای اقتصاد ایران را تشریح کند؛ بر این اساس به دلیل اهمیت حضور این عضو کابینه، تعداد زیادی از فعالان اقتصادی به عنوان نمایندگان تشکل های اقتصادی و روسای اتاق های بازرگانی سراسر کشور در این جلسه حضور داشتند که متاسفانه از نحوه سخنان وی عصبانی شده و قصد ترک جلسه را کردند.
بر این اساس، وی علیرغم انتظار فعالان اقتصادی تنها به ارایه آماری سوخته از اشتغال بسنده کرد و به صورت گذرا از وضعیت کنونی اقتصاد و ارز عبور کرد.
]
بیشتر بخوانید:
روایت قوامی از جزئیات نشست کمیسیون بودجه مجلس
]
ناخرسندی از سخنان نوبخت، در سخنان اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران که پس از نوبخت به ایراد سخنرانی پرداختند، مشهود بود.
چه سازمان برنامه ای است که چنین آشفتگی در اقتصاد ایران را برنامه ریزی کرده است
علی اصغر جمعه ای، رئیس اتاق بازرگانی سمنان در سخنان خود گفت: شما رئیس سازمان برنامه و بودجه و یکی از سازمانهای مهم اقتصاد ایران هستید که به عنوان معاون رئیس جمهور انتظار این نمی رفت که بعد از گذشت ۴ ماه، وضعیت اقتصادی ایران به این شکل پیش رود، ما که در میدان هستیم جز آشفتگی و بی برنامگی چیز دیگری را نمی بینیم.
وی افزود: افرادی که واسطه کارآفرینی و اشتغال بودند جزو بسته های حمایتی برای دهک های پایین قرار می گیرند لذا تعجب می کنم که این چه برنامه ریزی در کشور بوده است که کار اقتصاد را به اینجا کشانده است، اگر کسی مانع است او را معرفی کنید، اگر هماهنگی نیست، عوامل را اعلام کنید، در حالیکه در داخل تیم اقتصادی دولت نیز به شدت ناهماهنگی به چشم می رود.
جمعه ای گفت: اگر شما نمی توانید دولت و بنگاههای دولتی را اداره کنید، چطور می توانید هشتاد میلیون نفر آدم را کنترل کنید، این در حالی است که ما انتظار برنامه ۵ ساله از شما نداریم، بلکه برای شش ماه آینده به ما برنامه بدهید، اما اگر ریلی هم برای اقتصاد وجود ندارد، به صراحت بگویید تا ما برای کارگران و فرزندان و خانواده خود تدبیر کنیم. ما انتظار امید و تدبیر داشتیم.کامیون های کشور یک شبه به این وضعیت دچار نشدند
تدبیر روشنی وجود ندارد
محمد امیرزاده، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: بخش اول پروسه اقتصاد ایران بعد از انقلاب، مصادره بود که ثروت و دریافت مالیات را بر مبنای آن از دست دادیم، این در حالی است که دولتی کردن، خصوصی سازی و مواردی از این دست نیز منجر به آسیب به اقتصاد کشور شد؛ این در حالی است که نگرش های غلط به اقتصاد، اثرات تصمیم گیری های سیاسی بر اقتصاد وضع موجود را رقم زد و امروز در هر شرایط سختی، همکاری دولت و ملت نیاز است، ولی وقتی که مجلس قانون رفع موانع تولید را مصوب می کند و تا به امروز برنامه ای بر روی آن صورت نگرفته است.
وی افزود: کامیون های کشور یک شبه به این وضعیت دچار نشده اند، این در حالی است که در ایران علیرغم کشورهایی مثل چین، هنوز تدبیر روشنی برای جبران خسارت ها وجود ندارد. برخی از قوانین ناقص است و انتظار داریم که شما با مسئولان اقتصادی کشور برنامه ای تدوین شود که اقتصاد کشور بهره مند از این برنامه شوند.
۱۰۰۰ قرارداد به دلیل جهش ارز در صنعت برق متوقف شد/سیاست های دولت اقتصاد را به زمین زد، نه تحریم
حمیدرضا صالحی، نماینده فدراسیون انرژی و سندیکای برق نیز گفت: گفته اید که آمریکا تصمیم گرفته که اقتصاد ایران را زمین بزند، اما آیا سیاست سرکوب نرخ ارز در ۵ سال گذشته که بارها هم نسبت به آن تذکر داده شد، عامل مهمتری نبوده است؟ به خاطر دارید که روی این موضوع فعالان اقتصادی مدتها با شما بحث داشتند، در حالیکه اگر مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی را بر روی ارز اعمال می کردیم، امروز وضعیت بازار ایران این طور نبود، در حالیکه شما این موضوع را مورد مخالفت قرار دادید و امروز آدرس غلط می دهید.
وی افزود: چند نیروگاهی که در حال تکمیل شدن بود را با قطعی منابع مواجه کردید و کشور دچار خاموشی شد، این در حالی است که قرار بود که هر سال مابه التفاوت نرخ تکلیفی و تمام شده، در بودجه بیاید اما امروز ۳۰ هزار میلیارد تومان ناشی از این زیان را در بودجه در نظر نگرفته اید. این در حالی است که اگرچه از قبوض برق مردم رقمی را بابت انرژی های نو دریافت کرده اید، به این بخش تخصیص نداده و جای دیگر هزینه کردید.
صالحی گفت: بیش از ۱۰۰۰ قرارداد در بخش توزیع و انتقال صنعت برق متوقف شده است که این ناشی از جهش دلار است و هنوز هیچ برنامه ای از سمت سازمان برنامه و بودجه ارایه نشده است.
نوشتن دیدگاه