کد خبر: 8006
منتشر شده در یکشنبه, 10 ارديبهشت 1396 11:02
رویترز در مطلبی مدعی شد اروپا به دلیل نگرانی از مواضع دونالد ترامپ میکوشد پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران، میانهروهای این کشور را تقویت کند. به گزارش خبرگزاری مهر، رویترز در گزارش خود می نویسد: به گفته دیپلماتهای اروپایی، اتحادیه اروپا که نگران مواضع تند «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا،...
رویترز در مطلبی مدعی شد اروپا به دلیل نگرانی از مواضع دونالد ترامپ میکوشد پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران، میانهروهای این کشور را تقویت کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، رویترز در گزارش خود می نویسد: به گفته دیپلماتهای اروپایی، اتحادیه اروپا که نگران مواضع تند «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، علیه ایران است، میکوشد پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۱۹ مه (۲۹ اردیبهشت) تهران را متقاعد کند اروپا به تعهدات خود در قبال توافق هستهای پایبند است و وعده برخورداری ایران از مزایای اقتصادی آن همچنان پابرجاست.
کمیسر انرژی اتحادیه اروپا در نخستین روزهای هفته جاری در رأس هیئتی متشکل از بیش از ۵۰ شرکت اروپایی در یک گردهمایی تجاری در تهران حضور یافت. حضور وی در تهران، تازهترین اقدام اروپا برای ایجاد پیوندهای جدید بازرگانی میان ایران و این اتحادیه در ۱۶ ماهی که تهران برنامه هستهای خود را در ازای کاهش تحریمها تعدیل کرده است، محسوب میشود.
از میان ۶ قدرتی که نقش مهمی در شکلگیری توافق هستهای ایفا کردند (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین)، کشورهای اروپایی بیشترین فشار را بر اثر تحریمهای نفتی علیه ایران تحمل کردند و از ذوب شدن یخی که به باور آنها برای دیپلماسی اروپایی یک پیروزی محسوب میشود، بیشترین منفعت را به دست میآورند.
«میگوئل آریاس کانِتِه،» کمیسر انرژی اتحادیه اروپا در دیدار با «علیاکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، بر پایبندی اروپا به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ مهر تأیید زد و اعلام کرد انتظار دارد سایرین نیز به آن پایبند باشند.
در ادامه این مطلب آمده است: اما اگر این اتحادیه نتواند شرکتهای اروپایی را در برابر تحریمهای باقیمانده آمریکا مصون نگاه دارد و در تشویق بانکهای بزرگ برای تجدید نظر در سیاست ۱۰ ساله حذف ایران از سامانه تبادلات مالی بینالمللی ناکام بماند، قدرت و نفوذ آن نیز محدود باقی میماند. مبحث تعامل با بانکهای بینالمللی، موضوع اصلی یک کنفرانس بزرگ دیگر در تهران بود که روز شنبه و با حضور بانکهای مرکزی ایران و آلمان انجام شد.
برخی از شرکتهای غربی (هواپیماسازانی نظیر بوئینگ و ایرباس، و خودروسازانی نظیر پژو-سیتروئن و رنو) به ایران بازگشتهاند؛ اما تعداد زیادی از آنها هنوز از بیم اعمال سیاستهای سختگیرانهتر ترامپ با استناد به قوانینی پیچیده برای تعامل با ایران، از بازگشت به این کشور امتناع کرده اند.
سرعت و حجم سرمایهگذاریهای غرب، به کانون تلاشهای رقبای «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران، در انتخابات ریاست جمهوری ماه مه بدل شده است. آنها از سیاست تعامل وی با غرب انتقاد میکنند و معتقدند توافق هستهای سال ۲۰۱۵، امتیازاتی را که وی وعده آنها را داده بود به همراه نیاورده است.
در این میان دیپلماتهای اروپایی نگرانند موضع خصمانهتری که از سوی دولت ترامپ اتخاذ شده است بتواند پیش از انتخابات به اصولگرایان کمک کند؛ گرچه نشانهای مبنی بر تمایل آمریکا برای خروج از توافق هستهای مشاهده نمیشود.
نوشتن دیدگاه