کد خبر: 12248
منتشر شده در یکشنبه, 21 دی 1393 11:09
یکی از بزرگترین مشکلات خانم ها در سن ۳۵ سالگی و بعد از آن موضوع بارداری است. شانس باروری از سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی به شکل تدریجی کم شده و در سن ۴۰ سالگی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می کند و حتی با درمان های باروری مثل IVF نیز این مشکلات در اثر بالا رفتن سن باقی خواهند ماند. خانمهای ۴۵ ساله یا بیشتر از...
یکی از بزرگترین مشکلات خانم ها در سن ۳۵ سالگی و بعد از آن موضوع بارداری است. شانس باروری از سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی به شکل تدریجی کم شده و در سن ۴۰ سالگی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می کند و حتی با درمان های باروری مثل IVF نیز این مشکلات در اثر بالا رفتن سن باقی خواهند ماند.
خانمهای ۴۵ ساله یا بیشتر از آن حتی با درمان باروری نیز به ندرت باردار می شوند. متخصصین باروری به طور معمول اهدای تخمک را به این دسته از خانم ها پیشنهاد می کنند. معمولا خانم هایی که در این سن باردار می شوند ممکن است بارداری موفقی نداشته باشند و خطر سقط جنین و بارداری خارج از رحم به شکل قابل ملاحظه ای در این سن افزایش پیدا می کند. معمولا به خانم ها یی که به مدت یک سال یا بیشتر برای بارداری تلاش می کنند وموفق نمی شوند پیشنهاد می شود تا ارزیابی ناباروری را انجام دهند. اما اگر خانم ها ۳۵ سال و یا بیشتراز آن داشته باشند نیازی نیست تا برای ارزیابی ناباروری یک سال منتظر بمانند، در این گروه سنی ارزیابی پس از ۶ ماه و یا حتی کمتر از آن انجام می شود به ویژه اگر عادت ماهانه ها به شکل منظم نبوده و یا اینکه قبلا در ناحیه شکم عمل جراحی انجام داده باشند.
چنان چه خانم بارداری در ۳ ماه اول بارداری دچار سقط شود احتمال دارد تا در بارداری بعدی جنین با مشکل کروموزومی مواجه شود. این خطر هر ساله افزایش پیدا می کند. پزشکان متخصص زنان و زایمان معمولا به خانم هایی که می خواهند در سن ۳۵ سالگی یا بیشتر از آن باردار شوند پیشنهاد می کنند تا به مشاوره ژنتیک مراجعه کنند. مشاوره ژنتیک زوجهایی را که قصد بارداری دارند با خطرهای به خصوص آشنا کرده و به آنها در تصمیم گیری، انجام تست ها برای تشخیص مشکلات کروموزومی و یا نقایص هنگام تولد کمک می کند.
هر چه قدر خانم ها در سن بالاتر باردار شوند خطر ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند فشار خون بالا یا دیابت که در بارداری آنها تاثیر دارد بیشتر می شود. بارداری در سن بالا همچنین خطر مشکلاتی چون دیابت بارداری- پره اکلامسی- جفت سر راهی و جدا شدن جفت در طول بارداری را افزایش می دهد.
تحقیقات همچنین نشان می دهد نوزادانی که مادران آنها در سن بالا باردار می شوند دچارکم وزنی بوده و یا به شکل نارس به دنیا می آیند. بعضی از مطالعات نشان می دهد خانم هایی که در سنین بالا باردار می شوند به احتمال زیاد در هنگام زایمان به pitocin ( ماده تحریک کننده برای انقباض رحم) نیاز پیدا می کنند و معمولا مجبور می شوند تا به شکل سزارین نوزاد را به دنیا بیاورند.
به هر حال به خانم هایی که می خواهند در سنین بالا باردار شوند پیشنهاد می شود تا قبل از بارداری و در طول دوران بارداری مراقبت های لازم را انجام دهند تا بارداری سالمی داشته باشند.
خطر تولد نوزاد مرده یا مرگ مادر در خانم هایی که در سن ۳۵ سالگی یا بیشتر از آن زایمان می کنند افزایش پیدا می کند. معمولا افزایش خطر در خانم های مسن تر به دلیل مشکلات اساسی طبی شایع تر است. اما تشخیص مناسب و درمان می تواند این گونه خطرها را برای مادر و نوزاد کاهش دهد. به همین دلیل خانم ها قبل از بارداری باید مورد معاینه کامل قرار بگیرند.
پزشکان متخصص در این خصوص معمولا تاریخچه خانوادگی زوجها را بررسی کرده و مراحل پزشکی و درمانی را به دقت درنظر می گیرند تا با کمک آن بتوانند تاثیراتی که ممکن است در طول بارداری برای مادر یا نوزاد به وجود بیاید وهمینطور شانس باروری را تشخیص دهند. خانم های باردار با مراجعه به پزشک متخصص می توانند بسیاری از فاکتورهای پر خطر بارداری در سن ۳۵ سالگی یا بیشتر از آن را پشت سر بگذارند.
نوشتن دیدگاه