کد خبر: 42656
منتشر شده در پنج شنبه, 30 فروردين 1397 09:56
کودکانی که دارای عزت نفس پایین می باشند درک درستی از توانایی های خود ندارند و در انجام دادن کارها خود را فردی ضعیف می دانند. عزت نفس در کودکان دارای اهمیت است کودکانی که از عزت نفس پایینی برخوردارند دچار هنجارشکنی های اجتماعی خواهند و افرادی بی مسؤلیت در جامعه می شوند که باور به انجام دادن کاری...
کودکانی که دارای عزت نفس پایین می باشند درک درستی از توانایی های خود ندارند و در انجام دادن کارها خود را فردی ضعیف می دانند.
عزت نفس در کودکان دارای اهمیت است کودکانی که از عزت نفس پایینی برخوردارند دچار هنجارشکنی های اجتماعی خواهند و افرادی بی مسؤلیت در جامعه می شوند که باور به انجام دادن کاری ندارد.عزت نفس پایین در کودکان ریشه در کودکی و نوع تربیت والدین دارد اما از زمانی که کودک وارد محیط مدرسه می شود و در پی کشف توانایی های خود می باشد بیشتر دچار مشکل می شود در این دوران نحوه برخورد دوستان و معلمان در محیط مدرسه می تواند بسیار این کودکان را تحت تأثیر قرار دهد. برای افزایش عزت نفس در کودکان راهکارهای مفیدی توسط روان شناسان تربیتی ارائه شده است که می تواند به کودک شما در این زمینه کمک کند.
نشانه های پایین بودن عزت نفس در کودکان:کودکانی که دارای عزت نفس پایین می باشند درک درستی از توانایی های خود ندارند و در انجام دادن کارها خود را فردی ضعیف می دانند این کودکان خود را باور ندارند و به دنبال خیال پردازی های بیش از حد می باشند اغلب این کودکان دوست دارند به جای اشخاص دیگری باشند.
۱- احساس پوچی:این کودکان احساس ارزشمندی ندارند و نسبت به جلب توجه اطرافیان بسیار حساس و زود رنج می باشند و هر گونه کمبود محبت از سمت اطرافیان می تواند این کودکان را دچار آشفتگی و اضطراب کند.
۲- گریه کردن هنگام انجام تکالیف:این کودکان در مواجه با مشکلات آموزشی و … دچار مشکل می شوند و نمی توانند به تنهایی وظایف و مسؤلیت های خود را انجام دهند و به دلیل اینکه احساس ضعف می کنند اگر در انجام تکالیف دچار مشکل شوند به جای حل مشکل به سراغ گریه کردن می روند.
۳- دید منفی نسبت به خود دارند:کودکی که دارای عزت نفس پایینی است دید منفی نسبت به توانایی های خود دارد و خود را دست کم می گیرد و افرادی کم حوصله و کم طاقت اند و در بیشتر مواقع دچار انزوا و گوشه گیری می شوند.
راهکارهای تقویت عزت نفس در کودکان:بیشتر کودکانی که عزت نفس پایینی دارند در کودکی افرادی مسؤلیت پذیر تربیت نشده اند و مسؤلیت هایی که احساس ارزشمندی در آن ها ایجاد کند به آنان واگذار نمی شود به همین خاطر نمی توانند در مواجه با مسائل به تنهایی تصمیم بگیرند.
۱- از تشویق های بیش از حد خودداری کنید:شاید بیشتر والدین این تصور را دارند که تشویق کردن کودک موجب تقویت عزت نفس در کودک می شود تشویق ها باید درست و به جا صورت بگیرند زمانی که کودک کار درستی انجام داده می توانید او را تشویق کنید اما این تشویق ها نباید به حدی باشد که کودک دست از تلاش بردارد در صورتی که عزت نفس در کودکان در زمان بروز مشکلات و نحوه برخورد کودک با آن مشکل خود را نشان خواهد داد.
۲- تجربه کردن خطر و اشتباه:بسیاری از والدین کودکان خود را از خطر و اشتباه دور نگه می دارند و به نوعی کودک را قرنطینه می کنند این کار کاملاٌ اشتباه است و تا زمانی که کودک با محیط بیرون و خطرات آن ارتباط برقرار نکند در واقع عزت نفس معنایی ندارد و زمانی معنا پیدا می کند که کودک در مواجه با مشکل درست تصمیم گیری کند.
۳- احترام به انتخاب کودک:یکی از راه های تقویت عزت نفس در کودکان ایجاد زمینه مناسب برای تصمیم گیری می باشد زمانی در خرید کودک خود لباس ها را انتخاب می کند احساس احترام و ارزشمندی دارد و این تصور در او ایجاد می شود که من هم می توانم.
۴- در کارهای منزل از او کمک بگیرید:کمک گرفتن از کودک در انجام دادن کارهای خانه حس مسؤلیت پذیری و مفید بودن را در او ایجاد می کند با این کار کودک شایستگی های خود را در می یابد و خود را برای پذیرش مسؤلیت های بزرگ تر آماده می کند.
۵- علایق کودک را کشف کنید:عزت نفس در کودکان ریشه در توانایی آنان دارد کودکی که می داند چه توانایی هایی دارد و خانواده و اطرافیان به این توانایی اهمیت می دهند و او را تشویق می کنند عزت نفس بالایی پیدا می کند بنابراین کودکان را برای رسیدن به علایق و استعدادها همراهی کنید.
نوشتن دیدگاه