کد خبر: 6035
منتشر شده در سه شنبه, 13 مهر 1395 09:15
ماده ای که دندان با آن پر می شود چیست؟ به گفته محققان دانشگاه جورجیا، پوسیدگی دندان یکی از رایجترین بیماریهای مزمن است که بیشتر انسانها آن را تجربه کردهاند و دست کم یک دندان پر شده در دهان دارند اما معمولا کسی درباره نوع موادی که دندانها با کمک آنها پر میشود، صحبتی به میان نمیآورد. ماده...
ماده ای که دندان با آن پر می شود چیست؟
به گفته محققان دانشگاه جورجیا، پوسیدگی دندان یکی از رایجترین بیماریهای مزمن است که بیشتر انسانها آن را تجربه کردهاند و دست کم یک دندان پر شده در دهان دارند اما معمولا کسی درباره نوع موادی که دندانها با کمک آنها پر میشود، صحبتی به میان نمیآورد. ماده مورد بررسی محققان آمالگام دندانی نام دارد. نوعی ارزانقیمت و مقاوم از ترکیبات نقره که برای ۱۵۰ سال به عنوان ماده پر کننده دندان مورد استفاده قرار گرفتهاست اما ۵۰ درصد از این ماده را نیز جیوه تشکیل میدهد.
خطرات جیوه موجود در مواد پرکننده دندان برای بدن چیست؟
همین موضوع میتواند نگرانکننده باشد، زیرا وجود مقادیر زیادی جیوه در بدن انسان میتواند زمینهساز بروز آسیبهایی در مغز، قلب، کلیه، ریه و سیستم ایمنی بدن شود اما این نکته همواره نادیده گرفته شده است زیرا هر دندان پر شده به تنهایی برای وارد کردن آسیب به بدن کافی نیست!
به گفته محققان جیوه نوعی سم است اما قدرت آسیبزایی آن به مقدارش بستگی دارد. از این رو اگر تنها یک دندان پر شده داشته باشید مشکلی ایجاد نخواهد شد اما اگر این تعداد به بیش از هشت دندان برسد، خطر عوارض این ماده در بدن افزایش پیدا خواهدکرد.
جیوه معمولا زمانی خطرناک میشود که گاز آن تنفس شود. در صورتی که مقدار کمی جیوه به صورت خوراکی وارد بدن شود، تهدیدی به شمار نمیرود زیرا معده آن را جذب نمیکند اما خطر واقعی زمانی ایجاد میشود که جیوه تنفس شود و بیشترین آسیبها نیز متوجه مغز و کلیه است. با این همه بررسی این که آمالگام چگونه میتواند میزان جیوه را در جریان خون انسان افزایش دهد به مطالعه بیشتری نیاز دارد.
محققان برای بررسی عوارض جیوه موجود در ماده پر کردن دندان دادههای مربوط به نظرسنجی آزمایشی تغذیه و بهداشت ملی آمریکا را مورد بررسی قرار دادند که در آن از ۱۴۷۰۳ فرد نظرسنجی شده بود و تعداد دندانهای پر شده این افراد را نسبت به میزان جیوه موجود در خون آنها سنجیدند. محققان به صورت ویژه به دنبال جیوه متیل بودند که سمیترین حالت جیوه به شمار میرود.
نتیجه بررسیها نشان داد افرادی که هشت دندان پر شده دارند، نسبت به افرادی که دندان پر شدهای ندارند، ۱۵۰ درصد جیوه بیشتری در خونشان وجود دارد. این بررسیها همچنین نشان داد ۲۵ درصد آمریکاییها بیش از ۱۱ دندان پر شده دارند اما مشخص نیست چه تعداد از این دندانها با استفاده از مواد فلزی پر شدهاند.
منبع:yjc.ir
نوشتن دیدگاه