کد خبر: 12315
منتشر شده در پنج شنبه, 11 خرداد 1396 10:44
خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مسکو: اتهامات آمریکا علیه ایران راه به جایی نمیبرد، پنتاگون: تا سال 2020 میتوانیم بر تهدید موشکی ایران فائق شویم، ادعای ضدایرانی وزیر دفاع آمریکا از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید: فارس: «دیوید آلبرایت»...
خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مسکو: اتهامات آمریکا علیه ایران راه به جایی نمیبرد، پنتاگون: تا سال 2020 میتوانیم بر تهدید موشکی ایران فائق شویم، ادعای ضدایرانی وزیر دفاع آمریکا از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
«دیوید آلبرایت» با گاف ترجمهای ایران را به نقض برجام متهم کرد
موسسه علوم و امنیت بینالملل روز سهشنبه در گزارشی که توسط آلبرایت و اولی هاینونن، از مقامهای اسبق آژانس نگاشته شده ادعا کرده که ایران در حال تولید انبوه سانتریفیوژهای گازی است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «ایران میگوید تولید انبوه سانتریفیوژهای پیشرفته را آغاز کرده است. این بیانیه به معنای آن است که ایران ممکن است در حال نقض اساسی توافق هستهای باشد. تولید انبوه این سانتریفیوژها یا اجزای آنها توان ایران را برای گریز به سمت به دست آوردن قابلیت تسلیحاتی به نحو گستردهای افزایش میدهد و یا اندازه برنامه سانتریفیوژی ایران را در صورت شکست توافق یا اتمام برخی از محدودیتهای کلیدی آن، توسعه میدهد.»
لوبلاگ نوشته مشکل این گزارش آن است که کل محور استدلالهای آن را ترجمه اشتباه یک اظهارنظر تشکیل داده است. نگارندگان گزارش مدعی هستند که علی اکبر صالحی در ماه آوریل گفته که ایران «تولید انبوه» چندین نوع از سانتریفیوژهای پیشرفته را آغاز کرده است- اقدامی که میتواند نقض مفاد برجام باشد.
اما علی واعظ، تحلیلگر مسائل ایران در گروه بینالمللی بحران که به زبان فارسی مسلط است در حساب کاربریاش در توئیتر خطاب به گروه علوم و امنیت بینالملل نوشته که اظهارات صالحی نادرست ترجمه شده است.
او در تویئتر در جواب گزارش آلبرایت-هاینونن نوشت که «صالحی گفته که ایران ظرفیت تولید انبوده سانتریفیوژهای پیشرفته را دارد، نه اینکه این کار را انجام داده است.»
لوبلاگ نوشته یادآوری این نکته نیز ضروری است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی که از اختیار بازرسی تأسیسات تولید سانتریفیوژ ایران برخوردار است تا کنون هرگز ایران را به نقض برجام متهم نکرده است.
حتی دولت آمریکا که سرسختانه با توافق هستهای مخالفت کرده در ماه آوریل اعتراف کرد که ایران مفاد برجام را رعایت کرده است.
موسسه علوم و امنیت بینالملل در پاسخ به علی واعظ نوشت: «صحت آنچه شما میگویید با توجه به ساختار اظهارات صالحی، محل تردید است.»
علی واعظ در پاسخ خاطر نشان کرد که زبان فارسی، زبان مادری او است و او به اصل مصاحبه آقای صالحی به زبان فارسی گوش کرده است.
موسسه علوم و امنیت بینالملل، در واکنش به این نظر علی واعظ نوشت که منظور هاینونن-آلبرایت، فقط ابراز نگرانی درباره نقائص موجود در روندهای راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده است.
پنتاگون: تا سال 2020 میتوانیم بر تهدید موشکی ایران فائق شویم
رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا روز چهارشنبه گفت که آزمایش سامانه ضد موشک بالستیک این کشور در روز سهشنبه نشان داد که واشنگتن میتواند تا 2020 بر «تهدید» موشکهای بالستیک ایران و کره شمالی فائق شود.
به گزارش «هیل»، «جیم سایرینگ»، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت موشک رهیاب شلیک شده از سامانه موسوم به GMD که موفق به انهدام یک موشک قارهپیما بر فراز اقیانوس آرام شد «به ما کمک میکند که (از الان) تا سال 2020 تهدیدها را پشت سر گذاشته باشیم.»
ارتش آمریکا روز سهشنبه با آزمایش موفق یک سامانه ضد موشکی توانست یک موشک بالستیک قارهپیما را هدف قرار دهد.
ارتش آمریکا ابتدا اقدام به شلیک یک فروند موشک قارهپیما از جزیره مرجانی «کواجالین»، واقع در جزایر مارشال به سمت آبهای جنوب آلاسکا کرد و پس از آن با شلیک موشکی دیگر از یکی از پایگاههای نیروی هوایی آمریکا در کالیفرنیا، موشک اول را ساقط کرد.
هدف از انجام این آزمایش شبیهسازی موقعیتهای واقعی برای هدف قرار دادن موشکهای قارهپیمای کره شمالی است.
سایرینگ گفت: «من قبل از این آزمایش هم مطمئن بودم که ما توان غلبه بر هر تهدیدی که آنها متوجه ما میکنند را داریم و امروز بعد از دیدن انهدام این موشک حتی اطمینان بیشتری دارم که ما در آن مسیر قرار داریم.»
این ادعا در حالی مطرح شد که کارشناسان مسائب تسلیحاتی انتقادات فراوانی از آزمایش روز سهشنبه آمریکا به عمل آورده و آن را دور از شرایط واقعی میدان نبرد توصیف کردند.
مسکو: اتهامات آمریکا علیه ایران راه به جایی نمیبرد
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، اتهامات واشنگتن علیه تهران نمیتواند جای اقدامات عملی را بگیرد و به همین دلیل راه به جایی نمیبرد.
بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: «این اتهامات علیه ایران به ایجاد ثبات در منطقه کمکی نمیکند. آمریکا ایران را به حمایت از تروریستم متهم میکند در حالی که مسکو همکاری نزدکی با تهران در زمینه مبارزه با ترویسم در خاورمیانه داشته است».
وی در ادامه گفت: «ما در مسکو مشورتهای فعالانهای با ایران در چهارچوب مذاکرات آستانه داشتهایم».
زاخارووا ادامه داد: «ما بیش از یک بار از آمریکا دعوت کردهایم که به طور کامل در این فعالیتها درگیر شود و این یک اقدام عملی است که میتواند برخی نگرانیهایی را که آمریکا دارد از بین ببرد».
این دیپلمات روس افزود: «تمرکز بر اتهامات به جای انجام اقدامی عملی قطعا راه به جایی نمیبرد».
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین تأکید کرد: «سیاستهای ضدتروریسم آمریکا در سوریه ثبات ندارد».
وی افزود، حملات هوایی ائتلاف به رهبری آمریکا هیچ ارتباطی با تلاشهای ضدتروریسم ندارد.
زاخارووا با اشاره به حملات اخیر ائتلاف به رهبری آمریکا در جنوب رقه در تاریخ 27 ماه می و کشته شدن دستکم 20 نفر در این حملات و همچنین حملات تاریخ 25 ماه می در میادین واقع در جنوب شرقی دیرالزور که 35 کشته برجا گذاشت تأکید کرد: «ما چنین اقداماتی را محمومی میکنیم و اصرار داریم که این اقدامات به بهانه مبارزه با تررویسم بینالمللی صورت میگیرد در صورتی که تلفات آن غیرنظامیان هستند و هیچ ارتباطی نیز با مبارزه و به طور خاص مبارزه موثر علیه تروریسم بینالمللی ندارند».
وی همچنین اشاره کرد که پیشنهادات روسیه برای همکاری نزدیک با آمریکا در سوریه هنوز پابرجاست و علیرغم نشستهایی که برگزار شده هنوز این پیشنهاد پذیرفته نشده است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ادعای ضدایرانی وزیر دفاع آمریکا: ایران موجب بیثباتی خاورمیانه شده است!
جیمز متیس – وزیر دفاع آمریکا – در مصاحبه روز شنبه خود با شبکه خبری سیبیاس مدعی شد ایران مرکز بیثباتی در خاورمیانه است و تهدیدی برای جهان محسوب میشود.
وی با اظهارات بیمعنی خود، سخنان شدیداللحن دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – که پیشتر علیه ایران بیان کرده بود را تایید کرد.
متیس در ادعاهای خود، از سوءقصد به جان عادل الجبیر – سفیر وقت عربستان در آمریکا و وزیر خارجه کنونی عربستان – در سال 2011 گفت. وی گفت: "من مدارک اطلاعاتی درباره این حمله را مشاهده کرده ام. این حمله کار یک مامور خودسر نبوده است. این ماموریتی بوده است که مقامات بلندپایه آن را تایید کرده اند. شما میدانید سفرا، مردان و زنان صلحطلب هستند. برای فردی که به جان یک سفیر در واشنگتن سوءقصد میکند، میتوان فهمید که چرا باراک اوباما – رئیس جمهور سابق آمریکا – در صدد توقف برنامه هستهای آن کشور بوده است."
با اینحال، ادعاهای بیاساس وی در حالی مطرح شده است که آمریکا برای فروش تسلیحات به عربستان سعودی، قراردادی به ارزش 110 میلیارد دلار با این کشور به امضا رسانده است. دونالد ترامپ و مقامات سعودی در روزهای گذشته و طی سفر رئیس جمهور آمریکا به ریاض این قرار داد را به امضا رساندند. سفر ترامپ به عربستان نخستین سفر خارجی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا بوده است.
خیز دوباره آمریکا برای مصادره بنیاد علوی
دادگاه فدرال منهتن نیویورک روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد رسیدگی قضایی به پرونده ساختمان متعلق به بنیاد علوی را برای تعیین تکلیف نهایی آن آغاز کرده است.
بنیاد علوی بنیادی غیرانتفاعی در منطقه منهتن نیویورک است که دولت آمریکا قصد دارد آن را به نفع آنچه "پرداخت غرامت به قربانیان اقدامات تروریستی ایران" خوانده شده، مصادره کند.
پیشتر در سال 2013 یک دادگاه منطقهای در آمریکا با ادعای ارتباط مالی مشکوک این ساختمان با دولت و بانک ملی ایران رای به مصادره این ساختمان و داراییهای متعلق به آن داد اما دادگاه تجدیدنظر حکم این دادگاه را به نفع ایران لغو کرد.
ماجرای مالکیت ساختمان "بنیاد علوی" از سوی ایران به دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بازمیگردد؛ اما آمریکاییها به بهانههایی از جمله مدیریت غیرقانونی این بنیاد از سوی ایران و نقض تحریمهای آمریکا علیه تهران توسط این بنیاد در تلاش برای ضبط غیرقانونی این برج 36 طبقه هستند.
مقامات آمریکایی از چندین سال پیشبه دنبال مصادره ساختمان بنیاد علوی بودهاند و برای سرپوش گذاشتن بر این اقدام غیرقانونی خود، ادعای بیاساسی چون حمایت ایران از تروریسم را مطرح میکنند. وزارت خزانهداری آمریکا مدعی است دولت ایران به شکل غیرمستقیم سهامدار این ساختمان بوده و باید از محل فروش آن به خانواده قربانیان آمریکایی تروریسم غرامت پرداخت شود.
وکیل دولت آمریکا در جلسه روز سهشنبه دادگاه مدعی شد ایران در سالهای گذشته به شکل غیرقانونی، کنترل ساختمان را در دست داشته و از آن برای دور زدن تحریمها استفاده کرده است. وی همچنین اعلام کرد ایران از محل اجاره دادن ساختمان از سال 1999 تا 2007، 39 میلیون دلار درآمد کسب کرده است.
"جان گلیسان"، وکیل مدافع بنیاد علوی در این پرونده، به دادگاه اعلام کرد ساختمان در اختیار بخش خصوصی است و ارتباطی با دولت ایران ندارد. وی همچنین افزود واشنگتن تلاش میکند با مصادره ساختمان، فعالیتهای فرهنگی این بنیاد را متوقف کند.
ساختمان بنیاد علوی در دهه 1970 میلادی خریداری شد و فعالیت آن حتی پیش از اعمال تحریمهای اقتصادی آمریکا در جریان بوده است. موقعیت ویژه مکانی این ساختمان موجب شده است دولت آمریکا به فکر مصادره و فروش آن به قیمت صدها میلیون دلار بیفتد تا به بهانه متهم کردن ایران در حادثه تروریستی 11 سپتامبر، غرامت خانواده قربانیان را از این ناحیه تامین کند.
دادگاه فدرال نیویورک درمورد اینکه روند رسیدگی به این پرونده چه مدت به طول خواهد انجامید، اظهار نظری نکرده است.
پایان پیام/473
نوشتن دیدگاه