کد خبر: 13846
منتشر شده در پنج شنبه, 11 خرداد 1396 21:56
احتمال همکاری روسیه برای توسعه میدان گازی فرزاد بی خبرگزاری شبستان: تاکنون مذاکرات متعددی با هند برای توسعه میدان گازی فرزاد بی انجام شده است و توافقاتی نیز حاصل شده است اما حال خبرها حاکی از آن است که احتمال دارد روسیه به جای هند در طرح توسعه میدان گازی فرزاد بگیرد. خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی:...
احتمال همکاری روسیه برای توسعه میدان گازی فرزاد بی
خبرگزاری شبستان: تاکنون مذاکرات متعددی با هند برای توسعه میدان گازی فرزاد بی انجام شده است و توافقاتی نیز حاصل شده است اما حال خبرها حاکی از آن است که احتمال دارد روسیه به جای هند در طرح توسعه میدان گازی فرزاد بگیرد.
خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی فرزاد یکی از میادین گازی کشورمان است که به همراه چند میدان گازی دیگر در بلوک فارسی در خلیج فارس قرار دارد. شرکت نفت فلات قاره ایران به منظور اکتشاف این میدان، از اوایل دهه ۱۳۸۰ در حال مذاکره با کنسرسیومی از شرکتهای هندی، پتروناس مالزی و نیکو کانادا بوده که در نهایت در اواخر دولت دهم ایران با طرف هندی توافقنامهای در قالب قراردادهای مشارکت در تولید حاصل میشود و به امضا دو طرف میرسد.
بنابراین گزارش، هند تمایل و آمادگی خود را برای توسعه این میدان گازی در قالب سفر دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند برای دیدار با مقامات کشورمان اعلام کرده بود و تاکنون مذاکرات متعددی نیز در این زمینه انجام شده است و توافقاتی نیز حاصل شده است اما حال خبرها حاکی از آن است که احتمال دارد روسیه به جای هند در طرح توسعه میدان گازی فرزاد بگیرد.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از اویل پرایس که تحولات بازار نفت و گاز را تحلیل می کند، نوشته است: "ایران در حال بررسی جایگزین کردن روسیه به جای هند در طرح توسعه میدان گازی فرزاد بی است. بیژن زنگنه وزیر نفت ایران گفته بود اگر هند از بلوک گاز طبیعی فرزاد بی عقب نشینی کند شرکت های روسی پا پیش خواهند گذاشت تا خلاء را پر کنند. اوایل به نظر می رسید که ایران این میدان گازی واقع در خلیج فارس را به هند واگذار خواهد کرد اما پس از آنکه دهلی نو یک برنامه سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری به ایران ارائه داد معلوم شد از همان زمان تهران به دنبال پیشنهادی های بهتر بوده است.
کنسرسیومی از شرکت های هندی که دراصل در سال 2008 یعنی قبل از اینکه ایران به خاطر برنامه هسته ای خود با تحریم های بین المللی روبرو شود این میدان گازی را کشف کرد. نشانه هایی مشاهده شد که گویی گفتگو بین ایران وهند درباره این معامله وارد مراحل جدیدی شده است. بخش خارجی شرکت نفت و گاز طبیعی هند روند کسب حق توسعه میدان گازی فرزاد بی در خلیج فارس را سال گذشته یعنی زمانی که تحریم ها علیه ایران برداشته شد آغاز کرد. تخمین زده می شود این بلوک گازی حاوی بیش از 350 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و عمر بهره وری سی ساله می باشد. ایران می گوید پیشنهاد سه میلیارد دلاری این شرکت هندی به اندازه کافی جذاب نیست."
یادآور می شود: هیات های ایرانی و هندی 26 اردیبهشت، راه حل های توسعه میدان گازی فرزاد بی و پرداخت باقیمانده بدهی پالایشگاه های هندی به ایران را بررسی کردند. در این دیدار دو طرف درباره پیشنهاد شرکت او.ان.جی.سی ویدش (او.وی.ال-OVL) برای توسعه میدان گازی فرزادبی و بررسی مشکلاتی که میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت هندی بر سر مدل تامین مالی این طرح وجود دارد، مذاکره کردند.
پایان پیام/473
نوشتن دیدگاه