کد خبر: 20808
منتشر شده در شنبه, 08 مهر 1396 23:00
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی شنبه شب در مراسم شب عاشورای حرم امام خمینی(ره) با اشاره به پایهگذاری نهضت اسلامی توسط امام راحل با درس گرفتن از قیام عاشورا اظهار کرد: امام(ره) این فرهنگ را پایه نهاد و با رهبری خلف صالحش ادامه یافت و اگر امروز میبینیم دشمنان جرأت توطئه و اقدام...
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی شنبه شب در مراسم شب عاشورای حرم امام خمینی(ره) با اشاره به پایهگذاری نهضت اسلامی توسط امام راحل با درس گرفتن از قیام عاشورا اظهار کرد: امام(ره) این فرهنگ را پایه نهاد و با رهبری خلف صالحش ادامه یافت و اگر امروز میبینیم دشمنان جرأت توطئه و اقدام عملی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران را ندارند به خاطر این فرهنگ حسینی است.
وی با بیان اینکه عاشورا یک حادثه و اتفاق نبود، یاد آور شد: عاشورا نتیجه انتخاب آگاهانه، هوشمندانه و دینباورانه سیدالشهدا(ع) بود و هدف برنامه و تاکتیک داشت. عدهای میگویند امام حسین (ع) تنها به دنبال سرنگونی یزید و تاسیس حکومت اسلامی بود و عدهای میگویند که از ابتدا میدانست شهید میشود و میخواست با خونش اسلام را نجات دهد. باید توجه کرد که هر دوی این حرفها درست است اما هیچکدام از اینها هدف نبود بلکه نتیجه به حساب میآمد و هدف امام حسین (ع) ادای تکلیف و انجام وظیفه بود.
علوی در ادامه یادآور شد: امام حسین(ع) برای اسلام احساس خطر میکرد و برای نجات اسلام احساس وظیفه کرد و وظیفه خود را انجام داد. اینکه تکبعدی نگاه کنیم و تنها یک جنبه از واقعه عاشورا را ببینیم به مشکل برمیخوریم. امام حسین(ع) به دنبال زمینزدن، رسوا کردن و برداشتن نقاب اسلامنمایی بنی امیه و در صورت امکان تأسیس حکومت اسلامی بود که این راه خطرناک به حساب میآمد و امکان شهادت وجود داشت اما سیدالشهدا(ع) برای شهادت آماده بود. امام هم به دنبال این بود که مشروعیت حکومت یزید را زیر سؤال ببرد و با حرکت خود نشان بدهد این حکومت مورد تأیید اسلام نیست و از طرفی به دنبال ساختن حکومتی بود که برنامههای اسلام را پیاده کند و ظلم و ستم را از بین ببرد و جامعه را اصلاح کند.
وزیر اطلاعات با ذکر روایاتی از دوران امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: در آن زمان شرایط بدی در اسلام به وجود آمده و اسلام با خطر نابودی مواجه شده بود. حضرت سیدالشهدا میدانست که از او دست برنمیدارند، چراکه بیعتش بسیار مهم بود اما به قول خود ایشان یکی مثل حسین برای چهار روز بیشتر در این دنیا بودند با بیعتش پای این ظلم را امضا نمیکند. امامت مسلمین کار هر کسی نیست و آدم خودش را میخواهد و هر کسی نمیتواند در رأس نظام اسلامی باشد.
وی اضافه کرد: کسی که براساس عدل، عدالت و پایبند به ارزشهای دین خدا باشد و هوسها را کنار گذاشته خود را خالص کرده و در راه خدا خود را وقف کند میتواند در رأس نظام اسلامی باشد، بنابراین کسی مثل یزید نمیتواند این کار را انجام دهد. امام حسین(ع) وظیفه و تکلیف خود میداند که حکومتی با رهبری کسی که شایستگی دارد ایجاد شود و به حکومت ظالم و جاعر بنی امیه پایان دهد اما اینکه نتیجه چه بشود دست خداوند است ولی وظیفه امام را سلب نمیکند.
علوی همچنین بیان کرد: کسی که در مسیر تقوا و در مقام تکلیف باشد باز هم ضرر نکرده، هدف امام حسین(ع) هم انجام وظیفه است. اگر نتیجه تأسیس حکومت شد که بهتر و اگر نشد با خون خود پرده را از چهره یزید کنار میزند و مشخص میکند ظلم و فساد اینها ربطی به اسلام ندارد.
وزیر اطلاعات در پایان گفت: اسلام بیتفاوتی را نمیپذیرد و باید وضعیتی باشد که مردم احساس امنیت کنند. در آن زمان در کوفه مردم احساس امنیت نمیکردند و هر لحظه ممکن بود به خانههایشان بریزند و آنها را به جرم ارادت به علی (ع) به زندان بیندازند. در این شرایط هر انسانی باید در برابر اوضاع احساس مسئولیت کند و شخصی مثل امام حسین(ع) که فرزند پیغمبر است بیشتر این مسئولیت را احساس میکند.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه