کد خبر: 23286
منتشر شده در یکشنبه, 09 مهر 1396 23:09
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، از آنجایی که اولین دیدار مستقیم وزرای خارجه ایران و آمریکا چند روز گذشته در نشست وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ در نیویورک صورت گرفت نقطه نظر دو طرف در مورد این دیدار بسیار حائز اهمیت بوده است. در آخرین اظهار نظر در این خصوص، محمد جواد ظریف وزیر امور...
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، از آنجایی که اولین دیدار مستقیم وزرای خارجه ایران و آمریکا چند روز گذشته در نشست وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ در نیویورک صورت گرفت نقطه نظر دو طرف در مورد این دیدار بسیار حائز اهمیت بوده است.
در آخرین اظهار نظر در این خصوص، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفت و گو با مجری مشهور آمریکایی، 'چارلی رز'، در اندیشکده 'ایژیا سوسایتی' (انجمن آسیا) نگاه طنزآلودی به این مساله داشته است.
چارلی رز از ظریف همچنین درباره دیدارش با تیلرسون در نشست کمیسیون مشترک برجام در شورای امنیت پرسید و ظریف در پاسخ گفت: دیداری بسیار متمدانه بود (خنده حضار) بعد از ان دیدار، تیلرسون سطح توقعات را خیلی پایین آورد و گفت که به سمت همدیگر کفش پرتاب نکردیم. (خنده حضار) این چیزی بود که مطمئناً به آن دست پیدا کردیم. به سمت هم کفش پرتاب نکردیم.
این در حالی است که تیلرسون هم در این خصوص اظهارات شوخ طبعانه ای داشته است.
رکس تیلرسون گفته که دیدارش با محمد جواد ظریف به دور از عصبانیت و بسیار عملگرایانه برگزار شده است.
وزیر امور خارجه آمریکا به مزاح گفته که "او و همتای ایرانی اش به طرف هم لنگه کفش پرتاب نکردند و سر هم داد نکشیدند...هرچند اختلافات دو طرف بر سر برجام به قوت خود باقی است..."
تیلرسون در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره صحبت هایش با وزیر خارجه ایران گفت، بگذارید این را اول بگویم. ایرانیان خیلی تحصیلات بالا و پیچیده هستند، رهبران آنها هم بسیار تحصیلکرده و پیچیده هستند و وزیر خارجه ظریف در این دسته بندی می گنجد.
وی افزود: ما درک متفاوتی از رابطه ایالات متحده و ایران داریم. اما اینکه آیا میتوانیم با هم به توافق برسیم، بحث دیگری است. یکی از بزرگترین چالش های ما این است که بتوانیم رابطه ایران و آمریکا را تعریف کنیم. ما سابقه طولانی با ایران نداریم. چهل سال است که رابطه قطع است. این رابطه هرگز یک موقعیت شاد و خوشحال دائمی نداشته است. فکر می کنم اگر زمانی فرصت داشته باشیم که حرف بزنیم باید بگوییم آیا می خواهیم تا آخر عمرمان یا فرزندان مان این روند را ادامه بدهیم؟ ما هرگز این دیالوگ را نداشتیم.
پایان پیام/281
نوشتن دیدگاه