کد خبر: 24150
منتشر شده در سه شنبه, 09 آبان 1396 21:28
ساعت: 21:28 منتشر شده در مورخ: 1396/08/09 شناسه خبر: 1226864 مؤسس و رئیس سابق مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: تسخیر لانه جاسوسی بلای بزرگی را از سر ایران دفع کرد، تسخیر لانه جاسوسی ابهت آمریکا را در دنیا شکست و آمریکا را در چشم جهانیان ذلیل کرد. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه...
ساعت: 21:28
منتشر شده در مورخ: 1396/08/09
شناسه خبر: 1226864
مؤسس و رئیس سابق مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: تسخیر لانه جاسوسی بلای بزرگی را از سر ایران دفع کرد، تسخیر لانه جاسوسی ابهت آمریکا را در دنیا شکست و آمریکا را در چشم جهانیان ذلیل کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی بویرخبر؛ حجت الاسلام حمید روحانی که ظهر امروز به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج و به مناسبت فرا رسیدن ایام الله 13 آبان در این دانشگاه سخنرانی کرد ضمن ابراز خشنودی از حضور در جمع دانشجویان دانشگاه یاسوج، بیان کرد: روز 13 آبان چند اتفاق مهم و سرنوشت ساز رخ داد.
وی ادامه داد: از جمله این حوادث، نخست 13 آبان 1343 بود که منجر به تبعید امام شد و علت هم این بود که ایشان از احیاء کاپیتالاسیون و اینکه به سرجوخه های عربده کش آمریکایی مصونیت قضایی داده بودند که در ایران هر جرم و جنایتی کردند کسی متعرض آنها نشود اعتراض کرد، دومین حادثه مربوط به سال 1357 دانشجویان بود که به جرم مقابله با استکبار جهانی و استبداد داخلی به خاک و خون کشیده شدند، سومین حادثه مربوط به 13 آبان سال 1358 که روز تسخیر لانه جاسوسی بود می باشد.
این مورخ انقلاب اسلامی با طرح این موضوع که برای پی بردن به روند منتهی به واقعه تسخیر لانه جاسوسی باید مواردی را بررسی کرد ، تصریح کرد: سوال اول این هست که آیا تسخیر لانه جاسوسی بر اساس عقل و شرع پسندیده و درست بود یا نه؟ سوال دوم این هست که آیا امام (ره) از این ماجرا و تصمیم اطلاع و آگاهی داشتند؟ سوم اینکه چرا امام این حرکت را انقلاب دوم نامیدند و منظور از این انقلاب اول و دوم چیست؟ چهارم آیا همه افراد دخیل در آن حرکت نیروهای مخلص و انقلابی بودند؟ و نهایتا اینکه چه درس هایی از این حرکت می توان گرفت؟
روحانی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که می فرماید: همانگونه به آنها تجاوز بکنید که به شما تجاوز کردند، بیان کرد: اسلام اجازه نمی دهد که یک مومن مورد تجاوز قرار بگیرد اما ساکت بنشیند و از طرفی پذیرش ظلم از ظلم کردن بدتر است.
مؤسس و رئیس سابق مرکز اسناد انقلاب اسلامی اظهار کرد: وقتی به تاریخ ایران نگاه می کنیم از زمانی که آمریکا به ایران وارد شد اگر بخواهیم نگاهی گذرا داشته باشیم خیانت های بیشماری را می بینیم که می توان برای نمونه به کودتای 28 مرداد که مردم ایران نهضتی را آغاز کردند و می خواستند دست استکبار را از سرزمین خود کوتاه کند، آمریکا با مداخله خود دولت مردمی را ساقط می کند و یک مزدور حلقه به گوش و بی اراده را بر می گرداند و بر گرده ملت سوار می کند، هیچ کسی هم نمی گوید این یک تجاوز بوده است.
روحانی ادامه داد: یک سال از کودتای 8 مرداد نمی گذرد مجدد کنسانسیون نفت تشکیل می دهد و کشورهای انگلستان، آمریکا و هلند نفت ایران را تاراج می کنند، مرحله بعد تشکیل ساواک در سال 1336 بود که افراد وابسته به رژیم را در آمریکا و فلسطین اشغالی شیوه شکنجه را آموزش می دهند، در مرحله دیگر با تمام وقاحت برای خود کاپیتالاسیون و قانون مصونیت قضایی برای خود لحاظ می کند تنها به این خاطر که ملت ایران را تحقیر و ذلیل کند که ای ملت تو اینقدر ذلیل هستی که یک سرباز و آشپز آمریکایی بر شما ارجعیت دارد.
وی افزود: بعد از اعتراض امام که چرا این ظلم را به ملت می کنید، ایشان را بدون اعلام جرم و دادگاه تبعید می کنند.
این مورخ انقلاب سلامی با اشاره به نامه وزیر مختار آمریکا به دوست خود، بیان کرد: در آن نامه می نویسد و افتخار می کند که ما توانستیم از دست پیرمردی که چوب لای چرخ ما می گذاشت راحت بشویم.
وی با بیان اینکه بعد از آنکه انقلاب در آستانه پیروزی قرار می گیرد کارتر، اردشیر زاهدی را فرا می خواند و دستور می دهد که به ایران برود و با کمک سفیر آمریکا در ایران و شاه سعی کنید انقلاب را در هم بشکنید، تصریح کرد: پس از این اقدام و حضور زاهدی در ایران تصمیم بر این می شود که در اولین گام مقابله باید شخصیت ها و رهبرهای بدلی در برابر خمینی ایجاد کنیم تا بتواند مسیر را منحرف سازد؛ افراد مد نظر آنها دو نفر بودند به نام های سید کاظم شریعتمداری در قم و دکتر سنجابی در تهران، اینها همه اسناد لانه جاسوسی هست.
مؤسس و رئیس سابق مرکز اسناد انقلاب اسلامی عنوان کرد: تصاویر این شخصیت ها در روزنامه ها و مقالات آن زمان منتشر می شود حتی در کشورهای همسایه مثل لبنان و .... ، اما بازهم دیدند موفقیتی حاصل نمی شود.
روحانی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب نیز روند ادامه دارد و توطئه ها همچنان هست از جمله این توطئه ها می توان به آشوب در کردستان آشوب اشاره کرد، در گنبد مردم را به خاک و خون می کشند، تاکید کرد: اینجا عقل و شرع چه می گوید؟ آمریکا در کشور ما کودتا کند دخالت نیست، کاپیتالاسیون تجاوز نیست، غارت نفت و هزاران چیز دیگر تجاوز نیست؛ حال تسخیر لانه جاسوسی تجاوز است؟! پس در برابر تجاوز باید مقابله کرد.
وی با اشاره به پرسش دوم خود که آِیا امام از این واقعه مطلع بودند یا نه، بیان کرد: امام هیچ گونه اطلاعی از این ماجرا نداشتند و کاری بود که خود دانشجویان ما انجام دادند و این به برکت انقلاب و نهضت اسلامی بود.
این مورخ انقلاب اسلامی افزود: تفاوتی که نهضت امام با سایر حرکت ها و نهضت ها داشت این بود که امام در این نهضت سعی کرد یک ملت زنده، آزاد اندیش، فهمیده و خودساخته و دارای بلوغ سیاسی تربیت کند، از روز آغاز نهضت این اعلامیه های امام به ملت آگاهی بخشد و رشد داد.
روحانی تصریح کرد: امام انسان هایی تربیت کرد که راه را شناختند و یافتند، نیاز به سوال نبود دیگر و مردم و ملت خود رشد یافته بودند و هیچ نهضتی همچین ویژگی نداشت، ملت تا آن حد رشد یافته بود که مردم هیچ گه در حوادث رخ داده و در برابر نیرنگ ها فراوان دشمن دچار تردید نشدند.
وی با اشاره به انواع نیرنگ های دشمن و هوشیاری مرد بیان کرد: یک نمونه از این موارد زمانی بود که ما در نوفل لوشاتو بودیم و شاه آمد و توبه نامه خواند و به ملت ایران گفت که" صدای انقلاب را شنیدم و تعهد می کنم که قانون شکنی ها و ظلم ها تکرار نشود" و بعد به خاطر تحریک احساسات مردم گفت" سلطنت موهبتی اللهی است که از جانب ملت به شاه تفویض شده است.
مؤسس و رئیس سابق مرکز اسناد انقلاب اسلامی اظهار کرد: آن زمان ما در نوفل لوشاتو بودیم و در تلویزیون فرانسه تظاهرات مردمی را که دیدیم پاچه نوشته ای دست مردم بود با این عنوان که" مرگ موهبتی است اللهی که از جانب ملت به شاه تفویض شده است" .
روحانی تاکید کرد: تسخیر لانه جاسوسی از سوی دانشجویان ما در حقیقت آن شناختی بود که از راه امام و انقلاب امام داشتند.
وی با اشاره به اینکه چرا امام این حرکت را انقلاب دوم نام نهادند؛ تصریح کرد: نهضت ما از روزی که آغاز شد بر خلاف سایر نهضت های دیگر دو بعد داشت؛ بعد ضد استعماری و بعد ضد استبدادی، امام این حقیقت را به درستی دریافته بودند که استعمار و استبداد دو اهرم مکمل همدیگر هستند و هر کدام که ضربه ببیند دیگری جبران می کند.
این مورخ انقلاب اسلامی افزود: سایر نهضت های گذشته تنها یک بعد داشتند و مثال بارز آن نهضت مشروطه بود که تنها ضد اتبدادی بود و در آن مردم از سر ناآگاهی دست به دامن کفتار پیر شدند تا عدالت و آزادی را طلب کنند و انگلیس هم آنچنان نهضت را به انحراف کشاند که منتج شد تا رضا خوان را از استبل انگلستان بیرون بکشند و بر تخت سلطنت بنشانند و خون مردم را در شیشه بکنند.
وی به نهضت ملی شدن صنعت نفت اشاره کرد و گفت: در این نهضت که تنها یک نهضت ضد استعماری بود وقتی به مصدق گفتند کلک شاه را بکن، گفت من در مجلس قسم یاد کرده ام که به شاه خیانت نکنم.
وی تاکید کرد: نهضت امام دو بعد داشت که هم بر علیه شاه و هم آمریکا و استکبار قیام کرد، دانشجویان ما آنقدر آگاهی داشتند که با تسخیر لانه جاسوسی دست استکبار را از کشور کوتاه کردند و این افتخاری بود که دانشجویان انجام دادند لذا امام فرمود انقلابی بزرگتر از انقلاب اول؛ انقلاب اول ضد استبدادی بود و این انقلاب ضد استکبار.
وی با بیان اینکه همه افراد دخیل در این تسخیر انقلابی نبودند، تصریح کرد: آنها سه دسته بودند اول نیروهای انقلابی و پیرو خط امام، دوم نیروهای ابن الوقت و نان به نرخ روز خور بودند و امروز هم صاحب ادعا هستند و آن حرکت را خلاف عقل می دانند و دسته سوم نفوذی ها بودند مثل کمونیست ها و سازمان مجاهدین که خود را پیشتاز مبازه با آمریکا می دانستند و برای اینکه از قافله عقب نمانند خود را قاطی دانشجویان انقلابی بشوند از سر ناچاری.
روحانی بیان کرد: درس هایی که می توان از تسخیر لانه جاسوسی گرفت این هست که ای ملت اگر کوتاه امدید زمین خواهید خورد و اگر قاطع ایستادید پیش خواهید رفت.
این مورخ انقلاب اسلامی اظهار کرد: در آن روز اگر جوانان دانشجو آن حرکت را انجام نمی دادند و مثل امروز که بعضی از دولت مردان ما به چه کنم چه کنم افتادند، یک روز مدیحه سرایی می کنند و یک روز لبخند دیپلماسی می زنند و یک روز تعریف می کنند و یک روز گله میکنند؛ مطمئن باشید که ایران را یک جنگ داخلی فرا می گرفت.
وی تاکید کرد: تسخیر لانه جاسوسی بلای بزرگی را از سر ایران دفع کرد، تسخیر لانه جاسوسی ابهت آمریکا را در دنیا شکست و آمریکا را در چشم جهانیان ذلیل کرد.
روحانی ضمن بیان اینکه: اگر قاطع استقامت نمی کردیم و نکره بودیم همان بلایی سر ایران می آمد که الان جلوه ای از آن را می بینیم، تاکید کرد: باید از تاریخ درس گرفت، دولت ما اگر از تاریخ عبرت می گرفت و این روش را در پیش نمی برد ما را اینقدر ذلیل نمی کرد.
مؤسس و رئیس سابق مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: افسوس که از تاریخ درس نگرفتند، راهی را در پیش گرفتند که بارهای بار تجربه شده بود.
نوشتن دیدگاه