کد خبر: 48576
منتشر شده در یکشنبه, 10 تیر 1397 07:52
حسین امیری خامکانی در گفتوگو با ایسنا درباره آینده فروش نفت با توجه به خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریمها، گفت: ما به هندیها برای خرید نفت امیدواریم چون آنها واقعبینانهتر از سایر کشورها با ما کار کردهاند، اکنون هم اعلام کرده که میخواهند با ایران همکاری کرده و به برجام پایبند میمانند. قبل...
حسین امیری خامکانی در گفتوگو با ایسنا درباره آینده فروش نفت با توجه به خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریمها، گفت: ما به هندیها برای خرید نفت امیدواریم چون آنها واقعبینانهتر از سایر کشورها با ما کار کردهاند، اکنون هم اعلام کرده که میخواهند با ایران همکاری کرده و به برجام پایبند میمانند. قبل از برجام هم هند از آن کشورهایی بود که علاقهمند به ادامه فعالیت در ایران بود و تمامی تلاشش را به کار میگرفت تا از فشارهای آمریکا بیرون آید.
وی با بیان اینکه «برخی از شرکتهای اروپایی علاقهمند به همکاری با ایران هستند»، افزود: البته از آن طرف برخی از شرکتها با آمریکا زد و بند میکنند یا اینکه سهامدارانشان آمریکایی هستند به همین دلیل نسبت به خرید نفت ایران اقدامی انجام نمیدهند.
به گفته امیری، چین از کشورهایی است که برای خرید نفت ایران علاقهمند است، قبل از برجام هم همکاریهای لازم را با ایران داشت، خیلی از کشورهای اروپایی نیز میخواهند با ایران همکاری کنند چون بازار کار ایران را خوب میشناسند و علاقهمند به حضور در کشور ما هستند.
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه «توتال برای ماندن در ایران دست و پا میزند» گفت: توتال به دنبال آن است که رضایت آمریکا را برای حضور در بازار ایران جلب کند اما به دلیل داشتن سهامداران آمریکایی و زد و بندهای اقتصادی در بورس آمریکا تحت فشار است ولی ما در کل احساس میکنیم که تلاش اروپاییها آن است که در بازار ایران بمانند.
وی درباره چگونگی مبادلات مالی در زمان تحریمها، گفت: در حال حاضر ما میتوانیم با ارز چین و هند کار کرده، اروپاییها هم به دنبال راهی هستند تا بتوانند با بانک مرکزی ایران مبادلات مالی داشته باشند، با توجه به اینکه کشورهای علاقهمند برای همکاری با ایران زیاد است راههای مختلف برای همکاری هم وجود دارد.
امیری در پایان با بیان اینکه «امروز روز سرنوشتسازی برای اروپاییها است» گفت: آنها باید نشان دهند که چقدر از آمریکاییها مستقل بوده و میتوانند روی پای خود بایستند تا یک نفر خود را پلیس اقتصادی دنیا نداند و نخواهد که برای دنیا تصمیم گیرد، این خود نشان دهنده شرایط حساس و سرنوشتساز اروپاییها است.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه