کد خبر: 52374
منتشر شده در چهارشنبه, 10 مرداد 1397 14:22
سرویس : سیاسی - دولت زمان : ۱۳۹۷/۵/۱۰ - ۱۴:۰۰ شناسه خبر : ۷۱۹۴۷۳ دولت در صندلی داغ مجلس در حالی که دولت در کارزار اقتصادی دچار بحران بی نظیری شده قوه مقننه نیز به عنوان ناظر تلاش دارد اقدامات دولت را زیر نظر گرفته و در خصوص کارکردهای اقتصادی آن را مورد سوال قرار دهد. به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری...
سرویس :
سیاسی
-
دولت
زمان :
۱۳۹۷/۵/۱۰ - ۱۴:۰۰
شناسه خبر :
۷۱۹۴۷۳
دولت در صندلی داغ مجلس
در حالی که دولت در کارزار اقتصادی دچار بحران بی نظیری شده قوه مقننه نیز به عنوان ناظر تلاش دارد اقدامات دولت را زیر نظر گرفته و در خصوص کارکردهای اقتصادی آن را مورد سوال قرار دهد.
به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، دولت دوم حسن روحانی نیز مانند دولت های دوم ۲ دور گذشته دچار بحران اقتصادی شده و عوامل داخلی و خارجی بسیاری اسباب این بحران را فراهم کرده اند و از نظر سیاسی نیز فشارها بر دولت دوازدهم شدت یافته تا جایی که ترمیم کابینه یا تغییر تیم اقتصادی همواره موضوعی بوده که محافل مختلف سیاسی از حسن روحانی خواسته اند.
روحانی که در برابر این فشارها تا کنون تنها دست به تغییر رئیس کل بانک مرکزی خود زده حالا قرار است در صحن علنی مجلس حضور یابد و از علت این مقاومت خود بگوید. نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز طرح سوال از رئیس جمهور را در حالی کلید زدند که گویی فشارهای سیاسی پیش از این بر روحانی تاثیری نداشته و این طرح از سوی لاریجانی اعلام وصول شد.
در جلسه علنی امروز ۱۰ مرداد مجلس شورای اسلامی سوال از رییس جمهور با ۸۰ امضا و در ۵ محور اعلام وصول شد. علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مورد طرح سوال از رییس جمهور گفت: سوال از رییس جمهور به تقاضای 92 از نمایندگان به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد و کمیسیون اقتصادی با حضور نمایندگان رییس جمهور آن را بررسی کرد و بعد از بررسی 80 نفر بر سوالشان باقی ماندند و این بیش از یک چهارم نمایندگان است که طبق قانون اساسی و آیین نامه بعد از یک هفته که در کمیسیون بررسی شد عددشان بیشتر از یک چهارم باشد باید سوال اعلام وصول شود.
وی اظهار داشت: مستند به اصل 88 قانون اساسی آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و گزارش مورخ 97.5.2 کمیسیون اقتصادی سوال نمایندگان از رییس جمهور مورد بررسی قرار گرفت و با عنایت به آیین نامه داخلی مجلس و عدم اقناع بیش از یک چهارم از نمایندگان از پاسخ های نمایندگان به رییس جمهور لذا سوال با پنج محور ذیل اعلام وصول می شود.
1. عدم موفقیت دولت در کنترل قیمت کالا و ارز
2. استمرار تحریم های بانکی
3. عدم اقدام شایسته دولت در خصوص کاهش نرخ بیکاری
4. رکود اقتصادی شدید چند ساله
5. افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی
لاریجانی بیان کرد: لذا مطابق با ماده 213 آیین نامه داخلی مجلس رییس جمهور موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه در مجلس حضور یابد و به سوالات نمایندگان پاسخ دهد.
علاوه براین، تلاش های بهارستانی ها به منظور بردن وزرای اقتصادی به پای میز محاکمه هم ادامه دارد و در همین رابطه امروز علاوه بر کشاندن مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد و دارایی به کمیسیون اقتصادی طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز کلید خورد.
گفتنی است، طرح سوال از رئیس جمهور مدت هاست که در مجلس دهم شورای اسلامی مطرح شده اما با رایزنی ها و مذاکرات معاونت پارلمانی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی توانسته بود این مساله را تا به امروز به تعویق بیاندازد و در نهایت امروز این طرح از سوی لاریجانی اعلام وصول شد.
پایان پیام/281
نوشتن دیدگاه