کد خبر: 58136
منتشر شده در جمعه, 06 مهر 1397 11:56
احتمالا روسيه خود كنترل سامانه موشكي اس۳۰۰ در خاک سوریه را عهده دار شود. عصرایران؛ هادی اهوازیان - مسکو به صراحت اسرائیل را مقصر سرنگونی يك فروند هواپيماي ايلوشين -٢٠ خود در غرب سوریه اعلام کرده است. جنگنده های اسرائیلی به هنگام حمله به سوریه از این هواپیمای روس به عنوان پوشش استفاده کردند و باعث...
احتمالا روسيه خود كنترل سامانه موشكي اس۳۰۰ در خاک سوریه را عهده دار شود.
عصرایران؛ هادی اهوازیان - مسکو به صراحت اسرائیل را مقصر سرنگونی يك فروند هواپيماي ايلوشين -٢٠ خود در غرب سوریه اعلام کرده است. جنگنده های اسرائیلی به هنگام حمله به سوریه از این هواپیمای روس به عنوان پوشش استفاده کردند و باعث شدند به اشتباه توسط پدافند هوايي سوريه سرنگون شود.
به دنبال این حوادث، ولاديميرپوتين در تماس تلفني با بشار اسد از برنامه مسکو براي ارتقاي سيستم پدافندي سوريه و ارسال سيستم موشكي s300 به این کشور خبر داد.
از طرفي وزير دفاع روسيه تحويل سامانه مذكور به سوريه را ظرف مدت دو هفته اعلام كرد.
رئيس جمهور روسيه در مذاكره تلفني با نتانياهو تقويت حريم هوايي سوريه و حفاظت نظاميان روس در برابر خطرهاي احتمالي را از دلايل اصلي براي ارسال سامانه پيشرفته S300 عنوان كرده است.
بنابراين در وهله اول اين موضوع يك خبر خوشحال كننده براي ايران به نظر مي رسد زيرا استقرار سامانه موشكي پيشرفته S300 مي تواند محدوديت هايي را براي اسرائيل در انجام حملات مكرر به خاك سوريه و نيز اهداف ايراني در اين كشور ايجاد كند.
اين موضوع يكي از دلايل مخالفت اسرائيل با تحويل اين سامانه به سوريه در سال هاي قبل بوده است.
اما عليرغم تاكيد روس ها به ارسال سريع و بدون اشاره به مباحث مالی سامانه موشكي به سوريه، با اينحال هنوز چندان روشن نيست كه كنترل و بهره برداري از سامانه موشكي همانند سيستم فعلي در اختيار نظام سوريه خواهد بود يا اينكه نظاميان روسيه خود كنترل سامانه مذكور را بر عهده خواهند داشت.
در صورتيكه كنترل سامانه اس ۳۰۰ در اختيار نظام سوريه باشد، هرچند باعث ايجاد محدوديت براي اسرائيل در حمله به خاك سوريه و اهداف ايراني خواهد شد، اما اين امر با توجه به ادعاي اسرائيل به حضور يگان پهبادي ايران در سوريه و امكان نفوذ آنها به مناطق اشغالي نظير اتفاقات بهمن ماه سال گذشته كه منجر به سرنگوني جنگنده F16 اسرائيلي بر فراز جولان شد، برتري نظامي هوايي فعلي اسرائيل را شكننده و اسيب پذير خواهد ساخت.
لذا احتمالا روسيه با هدف ايجاد بالانس و تعادل در اين زمينه و رفع نگراني هاي اسرائيل، خود كنترل سامانه موشكي اس۳۰۰ در خاک سوریه را عهده دار شود.
اما اين امر يعني كنترل سامانه موشكي توسط نظاميان روسيه علاوه بر اينكه قادر به تقويت حريم هوايي سوريه در برابر هرگونه خطر احتمالي خارجي مي باشد، قابليت رهگيري تمام مسير هاي نفوذ هوايي و تهديد اسرائيل از خاك سوريه را خواهد داشت.
به عبارتي كنترل حريم هوايي سوريه توسط روسيه عملا ايجاد و توسعه يگان پهبادي ايران در سوريه و به تبع ان ادامه حضور نظامي ايران در سوريه از اين بعد را محدود خواهد كرد.
علاوه براين در اين حالت با توجه به تسلط روسيه بر اسمان سوريه، هماهنگي ايران با روسيه در انجام حملات موشكي احتمالي به گروه هاي تروريستي از خاك ايران نظير حملات مربوط به انتقام از داعش و كسب موافقت انها لازم و ضروري است.
نكته اخر اينكه با وجود اینكه رئيس جمهور روسيه در اسفند ٩٤ فرمان خروج نيروهاي اصلي نظاميان روس را از سوريه صادر كرد و نيز عليرغم نابودي داعش در سوريه، با اينحال با تسلط بر حريم هوايي روسيه علاوه بر اينكه حضور نظامي خود در سوريه را توسعه خواهد داد، دست برتر را در تحولات اتي سوريه نسبت به رقبا و هم پيمانان خواهد داشت.
نوشتن دیدگاه