کد خبر: 19769
منتشر شده در پنج شنبه, 09 شهریور 1396 13:15
تیم های ایران و کره جنوبی در حالی امروز به مصاف هم می روند که دیدارهای این دو تیم در تاریخ فوتبال آسیا همیشه مسابقاتی جذاب و خاطره انگیز بوده است. صراط: تیم های ایران و کره جنوبی در حالی امروز به مصاف هم می روند که دیدارهای این دو تیم در تاریخ فوتبال آسیا همیشه مسابقاتی جذاب و خاطره انگیز بوده...
تیم های ایران و کره جنوبی در حالی امروز به مصاف هم می روند که دیدارهای این دو تیم در تاریخ فوتبال آسیا همیشه مسابقاتی جذاب و خاطره انگیز بوده است.
صراط: تیم های ایران و کره جنوبی در حالی امروز به مصاف هم می روند که دیدارهای این دو تیم در تاریخ فوتبال آسیا همیشه مسابقاتی جذاب و خاطره انگیز بوده است.
به گزارش "ورزش سه"، در این جا نگاهی به چند بازی جذاب و خاطره انگیز تیم های ملی ایران و کره جنوبی می اندازیم.
شکست تلخ بدون عابدزاده
تیم ایران با ترکیبی متفاوت پا به مسابقات جام ملت های دوحه گذاشت. تیمی بدون ستاره های قبلی فوتبال ایران که به واسطه برخی اختلافات از تیم ملی کنار گذاشته شدند. با این حال تیم ایران در اولین بازی قطر را با گل های کریم باوی و فرشاد پیوس شکست داد، سپس در بازی دوم برابر ژاپن به تساوی بدون گل رسید و در سومین بازی با تک گل پیوس امارات را شکست داد. اما در آخرین بازی مقابل کره جنوبی پرویز دهداری ترکیب تیم را تغییر داد که مهم ترین آن ها حضور احمدسجادی درون دروازه به جای احمدرضا عابدزاده بود. کره جنوبی که در آن سال ها بهترین تیم آسیا بود در همان نیمه اول با دو گل بیونگ-جو و کیم جوسونگ از ایران پیش افتاد. در ده دقیقه ابتدایی نیمه دوم تیم ایران سومین گل را هم از کره خورد تا یکی از سنگین ترین شکست های ایران برابر کره جنوبی رقم بخورد. تیم ایران در این رقابت ها بعد از شکست مقابل عربستان به دیدار رده بندی رفت و در روز درخشش عابدزاده توانست در ضربات پنالتی با نتیجه سه بر صفر پیروز شود. عابدزاده در این روز سه پنالتی بازیکنان چین را گرفت تا ستاره اول تیم ملی باشد.
انتقام به سبک پروین
تیم ایران بعد از شکست های پیاپی در جام ملت ها و عدم راه یابی به جام جهانی 90 ایتالیا، با تغییر کادر فنی، نیمکت ایران عاقبت به علی پروین که آن زمان محبوب ترین، موفق ترین و سرشناس تری مربی ایرانی بود رسید. تیمی که پروین برای موفقیت در بازی های آسیایی 1990 پکن، ماه ها به اردو برد و البته متشکل از بهترین نسل فوتبال ایران بود. تیمی که مالزی را با هت تریک پیوس، ژاپن را با ضربه سر زیبای مرفاوی و کره شمالی را با گل های پیوس و شاهرخ بیانی شکست داد و در مرحله نیمه نهایی به مصاف یکی از آماده ترین تیم های کره جنوبی رفت. کره جنوبی با جمعی از بهترین بازیکنانش بعد از حضور در جام جهانی ایتالیا به مسابقات آمده بود و کارشناسان این تیم را شانس اول قهرمانی می دانستند. اما بازی منطقی و تدافعی تیم ایران که در کل بازی ها فقط یک گل خورد، کره جنوبی را هم زمین گیر کرد. عاقبت هم در دقیقه 107 بازی روی یک رفت و برگشت توانست تک گل پیروزی را به ثمر برساند. کرنر ارسالی روی دروازه کره را مدافعان این تیم برگشت دادند، توپ پشت محوطه جریمه و در سمت چپ به محرمی رسید. قایقران به سمت دروازه حرکت کرد و پاس غافلگیرانه محرمی روی شش قدم به او رسید. قایقران هم با نوک پا توپ را از بالای سر دروازه بان کره فرستاد داخل دروازه. اما روی این گل نباید از کار حرفه ای مهدی فنونی زاده گذشت. او که در محوطه آفساید قرار داشت وقتی محرمی قصد داشت توپ را برای قایقران بفرستد از خط عرضی کنار دروازه خودش را به بیرون زمین پرتاب کرد. در آن زمان قانون به گونه ای نبود که فقط آفساید بازیکن صاحب توپ گرفته شود و فنونی زاده اینگونه نقش کلیدی در برد ارزشمند مقابل کره جنوبی ایفا کرد.
سقوط امپراطوری سلطان با دستان غلامپور
مقدماتی جام جهانی 1994 آمریکا باعث شد تا تیم ملی ایران بار دیگر رودرروی کره جنوبی قرار بگیرد. علی پروین که بعد از قهرمانی در پکن، در جام ملت های 1992 هیروشیما نتایج خوبی نگرفته و برخی از بهترین بازیکنانش را به خاطر محرومیت و البته بازنشستگی در اختیار نداشت با تیمی متفاوت به این بازی ها رفت. تیمی که علی دایی جوان را در خط حمله داشت و حمید درخشان با تجربه را به ترکیب اصلی بازگردانده بود. با این حال تیم ایران بازی های مقدماتی جام جهانی 94 را با دیدار با کره جنوبی آغاز کرد و باز هم سه گل کره ای ها شکستی سنگین را برای ما رقم زد. در روزی که بهزاد غلامپور بدترین روز فوتبالی اش را سپری می کرد پارک یونگ بائه (18)، ها سئوک جو (79) و کو یونگ وون (81) برای کرهجنوبی گل زدند تا مقدماتی جام جهانی 94 برای ایران آغازی بسیار بد داشته باشد. تیم ایران در بازی های بعدی تنها دو برد برابر ژاپن و کره شمالی به دست آورد و نتوانست به جام جهانی صعود کند. این بازی ها پایان امپراطوری علی پروین بر فوتبال ایران بود که عده ای آن را محصول ضعف مفرط غلامپور در این مسابقات می دانستند.
انتقام با دایی و خداداد
جام ملت های امارات در سال 1996 هنوز هم در خاطر علاقمندان فوتبال ایران وجود دارد. تیمی که بعد از چند سال افول با قدرت بسیار در آسیا طلوع کرد. تیم ایران این بازی ها را هم با شکست دو بر یک برابر عراق آغاز کرد. مایلی کهن اما خیلی زود ترکیب تیمش را تغییر داد و ایران دو بازی بعدی اش را با نتیجه سه بر یک برابر تایلند و سه بر صفر برابر عربستان به پایان برد تا حماسه ای دیگر خلق شود. در مرحله حذفی ایران باید با کره دیدار می کرد که در بازی گذشته با تیم ایران برد سه بر صفر به دست آورده بود. تیم ایران خیلی زود باز هم با گل دقیقه 11 کیم دو هون از حریف عقب افتاد اما در دقیقه 30 کریم باقری با یک ضربه سر بازی را مساوی کرد. این تساوی فقط 5 دقیقه دوام داشت چرا که شین تائه یونگ گل دوم کره را هم به ثمر رساند. جالب است که شین تائه یونگ در حال حاضر سرمربی تیم ملی کره جنوبی است. اما ماجرا در نیمه دوم تفاوت پیدا کرد. ایران که بازنده به رختکن رفته بود در دقیقه 52 توسط خداداد عزیزی به گل رسید تا نوبت به سمفونی شماره 4 علی دایی برسد. 4 گل فوق العاده علی دایی از ذهن کمتر فوتبال دوست ایرانی بعد از گذشت بیش از بیست سال پاک شده است. خداداد اما ستاره این بازی بود. او سه پاس گل عالی به علی دایی داد، در حالی که خودش می توانست حداقل دو گل دیگر بزند. اشک های سرمربی تیم ملی کره روی نیمکت و دعای شکر محمد مایلی کهن از دیگر اتفاقات جالب این بازی بود.
نوشتن دیدگاه