کد خبر: 56028
منتشر شده در شنبه, 10 شهریور 1397 19:16
به گزارش مشرق، دکتر سید حسن هاشمی در نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف با بیان اینکه مهمترین اتفاق در طرح تحول سلامت، کاهش هزینههای مردم در حوزه درمان بود، اظهار داشت: در طرح تحول سلامت، هزینههای بستری مردم در مراجعه به مراکز درمانی دولتی از ۶۰ به ۴۰ درصد و در سال...
به گزارش مشرق، دکتر سید حسن هاشمی در نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف با بیان اینکه مهمترین اتفاق در طرح تحول سلامت، کاهش هزینههای مردم در حوزه درمان بود، اظهار داشت: در طرح تحول سلامت، هزینههای بستری مردم در مراجعه به مراکز درمانی دولتی از ۶۰ به ۴۰ درصد و در سال ۹۵ به ۳۵ درصد کاهش یافت.
هاشمی ادامه داد: در طرح تحول سلامت، دو میلیون و ۷۰۰ هزار مترمربع فضای درمانی نوسازی و بازسازی شده، ۲۵ هزار تخت بیمارستانی جدید ساخته و ۵۰ هزار تخت بیمارستانی تعویض شدند.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه در این طرح، بیش از ۵۷ هزار قلم تجهیزات پزشکی تأمین شد تا دسترسی مردم بهویژه ساکنان مناطق محروم و مرزی به خدمات افزایش یابد، تصریح کرد: علاوه بر مردم، نمایندگان مجلس نیز طعم شیرین خدمات طرح تحول سلامت را چشیدند.
هاشمی با اشاره به رایگان شدن زایمان طبیعی در طرح تحول سلامت، عنوان کرد: در طرح تحول سلامت، زایمان طبیعی رایگان شد و ۲۰۰۰ واحد اختصاصی زایمان در کشور ایجاد شد و ۱۵ هزار پزشک و متخصص برای افزایش عدالت در سلامت و دسترسی بیشتر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، توزیع شدند.
وزیر بهداشت راجع به کنترل هزینهها و مدیریت منابع و مصارف گفت: از سال جاری، کنترل هزینهها و مدیریت منابع و مصارف بدون کاستن از خدمت در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت، اما اگر شرایط کنونی ادامه داشته باشد، مجبور هستیم بسته خدمات را کوچک کنیم که در این صورت مردم آسیب میبینند.
بهگفته هاشمی، در عرصه مدیریت منابع و مصارف در حوزه سلامت، ۲۵۰ راهنمای بالینی نوشته شده و در بخشی از کشور، پزشک خانواده، سیستم ارجاع و کنترل نسخ انجام میشود و خدمات غیرضروری در لیست انتظار قرار گرفته و برخی اقدامات درمانی مانند اعمال زیبایی نیز از پوشش بیمهای خارج شده است.
وزیر بهداشت با اعلام اینکه دفترچه دو میلیون نفر که همپوشانی داشته و تحت پوشش بیمههای دیگری نیز بودهاند، حذف شده است، اظهار داشت: در شرایط تحریم کشور، مشغول کنترل هزینههای حوزه سلامت هستیم، اما ممکن است مشکلاتی برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور ایجاد شود.
هاشمی گفت: رؤسای دانشگاهها علاوه بر توجه به بهداشت، درمان، کنترل بیماریهای واگیر و غیرواگیر و استقرار نظام ارجاع، باید هزینهها را بدون وارد شدن آسیب به مردم کنترل کنند که نیازمند حمایت بیشتر دولت و مجلس است و از طرفی آمادگی داشته باشند تا کمبودهای احتمالی ناشی از تحریم، مشکلی را برای مردم ایجاد نکند.
وزیر بهداشت همچنین ابراز کرد: مشکل جدی و اصلی بیمارستانهای کشور کمبود نقدینگی است، چراکه خدمات را یک سال پیش فروختند، اما پول حاصل از آن را دریافت نکردند.
هاشمی در این خصوص اضافه کرد: درآمدهای بیمارستانها باید صرف پرداخت حقوق ۱۱۰ هزار نیروی قراردادی، کارانه پرسنل و مطالبات تأمین کنندگان دارو و تجهیزات پزشکی شود و مدیریت بیمارستانها، امری سخت و پیچیده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بیمارستانها بهعنوان بنگاههای اقتصادی باید درآمد داشته باشند تا بتوانند هزینهها را تأمین کنند، یادآور شد: زمانی که خدمتی فروخته میشود و بهای آن بعد از یک سال هنوز دریافت نشده باشد، چرخه اقتصادی بیمارستانها مختل میشود.
هاشمی در توضیح خرید خدمت در حوزه بهداشتی و درمانی و پرداخت بهای آنها، به قانون اشاره کرد و گفت: در قانون بهصراحت اعلام شده که هر دستگاهی که درصدد خرید خدمات بهداشتی و درمانی است، باید ۶۰ درصد بهای خدمات را ظرف دو هفته پس از تحویل اسناد و ۴۰ درصد را ظرف ۳ ماه پرداخت کند، اما در حال حاضر این رویه وجود ندارد.
وزیر بهداشت با اظهار اینکه یکی از مشکلات حوزه سلامت، تعرفهگذاری خدمات پزشکی توسط دولت است، تصریح کرد: چون دولت خریدار عمده خدمات پزشکی است، هیچ وقت قیمت واقعی تمامشده خدمات را مورد توجه قرار نمیدهد و در این شرایط که سازمان برنامه و بودجه، قیمت تمامشده خدمات را نمیپذیرد، تراز بیمارستانها منفی میشود و ورشکسته میشوند.
به گزارش وزارت بهداشت ــ هاشمی ادامه داد: اگر به فرمول و کارکرد صحیح سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده اعتقاد داریم، میتوانیم تعرفهگذاری خدمات پزشکی را نیز در اختیار این سازمان قرار دهیم.
وزیر بهداشت یکی از دلایلی را که بهخلاف سایر کشورها، بخش خصوصی در ایران تمایلی به حضور و مشارکت در حوزه سلامت ندارد انحصاری بودن خدمات بهداشتی و درمانی توسط دولت و نادیده گرفتن قیمت تمامشده خدمات تلقی کرد و گفت: امروز با توجه به تغییرات نرخ ارز، اگر از بخش خصوصی حمایت نکنیم، نابود میشود و مشکلات جدی برای مردم ایجاد میشود.
هاشمی بیان کرد: بخش خصوصی یک دستگاه را با قیمت ۹ میلیارد تومان تهیه میکرده اما در شرایط کنونی کشور و وضعیت ارز، باید برای همان دستگاه، ۲۴ میلیارد تومان پرداخت کند و با تعرفه مصوب هیئت دولت که در سال گذشته ۳ و در سال جاری ۰ درصد افزایش داشته، باید خدمات را ارائه دهند که برای حمایت از بخش خصوصی در حوزه سلامت باید ارز مورد نیاز آنها برای تهیه تجهیزات پزشکی، تأمین و یا نظام تعرفهگذاری اصلاح شود.
وزیر بهداشت با تذکر نسبت به اینکه بهترین ارز کشور باید در اختیار دارو و تجهیزات پزشکی قرار بگیرد، تصریح کرد: رییس جمهور چندین بار در این زمینه دستور دادند، اما عملیاتی و اجرایی نشده است.
هاشمی با اعلام اینکه خوشبختانه ۹۵ درصد از داروی مورد نیاز کشور، تولید داخلی است، گفت: اما در این حوزه تولید داروی داخلی نیز دغدغه تأمین مواد اولیه و گردش نقدینگی وجود دارد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: صرفهجویی بیمارستانهای کشور از محل مدیریت منابع و مصارف، قابل توجه است و نگرانی دارند که با توجه به صرفهجوییهای انجامشده، اعتبارات سال آینده آنها کاهش پیدا کند.
هاشمی با تأکید بر اینکه مدیریت منابع و مصارف باید حتماً ادامه پیدا کند، افزود: شک ندارم که رؤسای دانشگاهها و بیمارستانها، منابع را ناشی از حقوق فرزندان یتیم و فرزندان روستایی میدانند که برای هر یک ریال از آن باید پاسخگو باشند و با رعایت صرفهجویی، هزینهکرد دقیقی خواهند داشت.
وزیر بهداشت در پایان گفت: همه باید مراقبت کنیم که بیماران و خدمات مورد نیاز آنها معطل نماند و دچار اختلال نشود و مشکلی برای مردم بهوجود نیاید.
وزیر بهداشت با ابراز اینکه از سال جاری، کنترل هزینهها و مدیریت منابع و مصارف بدون کاستن از خدمت در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است، تصریح کرد: در عرصه مدیریت منابع و مصارف در حوزه سلامت، ۲۵۰ راهنمای بالینی نوشته شده و در بخشی از کشور، پزشک خانواده، سیستم ارجاع و کنترل نسخ انجام میشود و خدمات غیرضروری در لیست انتظار قرار گرفته و برخی اقدامات درمانی مانند اعمال زیبایی نیز از پوشش بیمهای خارج شده است.
نوشتن دیدگاه