کد خبر: 59686
منتشر شده در چهارشنبه, 11 دی 1398 20:19
به گزارش همشهری، حسین شهیدزاده، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در نشست خبری تشریح سیاهه انتشار سال ۹۶ که در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برگزار شد، گفت: از بین منابع متحرک خودروهای دیزلی شامل مینیبوس، اتوبوس واحد، اتوبوس سرویس و کامیون بیش از ۳۰درصد ذرات معلق ناشی از منابع متحرک را تولید...
به گزارش همشهری، حسین شهیدزاده، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در نشست خبری تشریح سیاهه انتشار سال ۹۶ که در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برگزار شد، گفت: از بین منابع متحرک خودروهای دیزلی شامل مینیبوس، اتوبوس واحد، اتوبوس سرویس و کامیون بیش از ۳۰درصد ذرات معلق ناشی از منابع متحرک را تولید میکنند که مهمترین عوامل آلودگی هوای تهران هستند.
براساس مطالعات انجام شده از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۷ میزان گاز منواکسیدکربن کاهش یافته است چرا که خودروها انژکتوری شدهاند؛ بدینترتیب میزان گاز منواکسیدکربن از ۴.۱ به ۱.۸ ppm در سال گذشته کاهش یافته است. میزان گاز دیاکسیدکربن نیز افت بسیار شدیدی پیدا کرده که مهمترین دلیل آن حذف گوگرد سوخت دیزل بوده است. پیش از این میزان گوگرد سوخت دیزل بیش از ۸۰۰۰ ppm بود که هماکنون میزان آن به حدود ۵۰ ppm کاهش یافته است.
به گفته مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میزان ذرات معلق نیز کاهش یافته است؛ البته میزان این ذرات کمی در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ افزایش یافت، اما بهدلیل وضعیت آب و هوایی بسیار خوب در سال گذشته بهشدت کاهش یافت، اما در سالجاری با توجه به وضعیت آب و هوایی مقداری میزان ذرات معلق بیشتر میشود.
شهیدزاده با تأکید بر نقش فیلتر دوده در کاهش آلودگی خودروهای دیزلی اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده بیش از ۹۹ درصد از ذرات را فیلتر به دام میاندازد و در عمل کارایی خودروی دیزلی به اندازه خودروهای یورو ۶ میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به معاینه فنی خودروها اظهار کرد: براساس اطلاعات دریافت شده هنوز یک میلیون خودرو در تهران برای معاینه فنی مراجعه نکردند.
وی تأکید کرد: حدود ۶۰ درصد از خودروهای نو موفق به دریافت معاینه فنی برتر نمیشوند، این در حالی است که معیارهای دریافت این معاینه فنی سختگیرانه نیست. درواقع مردودی این خودروها بهعلت عملکرد نامطلوب تجهیزات کاهش آلایندهها مثل کاتالیست است.
وی با بیان اینکه ۱۵۰ هزار کامیون و ۳هزار اتوبوس دیزلی داریم، گفت: تنها روی ۱۰۰اتوبوس فیلتر دوده نصب شده که بسیار کم است. متأسفانه در سالجاری برای انجام این کار بودجهای در شورای شهر در نظر گرفته نشده است؛ علاوه بر آن بسیاری از اتوبوسهای در اختیار شهرداری تهران فرسوده هستند و نصب فیلتر دوده روی آنها فایدهای ندارد. متوسط سن اتوبوسهای شهر تهران ۱۱.۵ سال است، اما سن کامیونها بهمراتب بیشتر و قدمت برخی تریلیها به سال وقوع جنگ جهانی دوم میرسد؛ این در حالی است که براساس قانون، تردد خودروهای فرسوده ممنوع است. البته وضعیت اقتصادی، یکی از دلایل تردد کامیونهای فرسوده در شهر است که صاحبان آنها قادر به نوسازی نیستند؛ این در حالی است که براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، دود گازوئیل سرطانزاست و سالهای آینده اگر برای نوسازی کامیونها هزینه نشود، این پول باید خرج داروهای سرطان شود.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که چرا جلوی تردد کامیونها هنگام شبها گرفته نمیشود، گفت: کامیونها باید اجناسی را توزیع کنند. نخالههای ساختمانی را از شهر خارج کنند و مصالح بیاورند؛ بنابراین کاربرد اقتصادی دارند. برای کاهش تردد آنها در شهر لازم است زیرساختهای لازم فراهم شود. وی اضافه کرد: نوسان بسیاری از آلایندهها مانند گاز دیاکسیدکربن و ناکس، مشابه نوسان ترافیک شهری است، اما کربن سیاه بهصورت ویژه توسط خودروهای دیزلی تولید میشود و در ساعات پایانی شب تا ۶ صبح روز بعد میزان آن افزایش مییابد و نشانگر فعالیت خودروهای دیزلی است.
نوشتن دیدگاه