کد خبر: 7807
منتشر شده در جمعه, 29 آذر 1392 12:34
به گزارش خبرگزاری فارس، «فرید زکریا» در پایگاه شبکه خبری سیانان در گزارشی با عنوان «تراژدی واقعی خشونت با اسلحه در آمریکا» نوشت یک سال پس از وقوع حادثه غمانگیز مدرسه سندیهوک در شهر نیوتاون آمریکا که جان 26 نفر از جمله 20 کودک را گرفت هنوز تغییر چشمگیری در قوانین اسلحه در آمریکا دیده نمیشود....
به گزارش خبرگزاری فارس، «فرید زکریا» در پایگاه شبکه خبری سیانان در گزارشی با عنوان «تراژدی واقعی خشونت با اسلحه در آمریکا» نوشت یک سال پس از وقوع حادثه غمانگیز مدرسه سندیهوک در شهر نیوتاون آمریکا که جان 26 نفر از جمله 20 کودک را گرفت هنوز تغییر چشمگیری در قوانین اسلحه در آمریکا دیده نمیشود.
این شبکه خبری می افزاید معنای این سخن این است که باید منظر ماند و شاهد وقوع حادثه غمانگیز دیگری از این نوع بود که در آن فردی اسلحه به دست میگیرد و عدهای را با خشونت به کام مرگ میبرد.
سیانان میافزاید پس از تحقیقاتی که این شبکه خبری درباره راه حلهایی برای اتمام اینگونه خشونتهای مسری در سرتاسر جهان انجام داده، مشخص شده راهکارهایی ساده و مبتنی بر عقل سلیم برای اتمام اینگونه خشونتها وجود دارند، اما در هیچ جای دنیا، بر خلاف آمریکا مرسوم نیست که اینگونه خشونتها را به بیماریهای روانی فرد ارتباط دهند.
این شبکه خبری مینویسد: «شاید این برای شما تعجبآور باشد که هر بار یک قتل عام جدی با اسلحه در آمریکا اتفاق میافتد، رسانهها بر روانشناسی انحرافیافته فرد تیرانداز متمرکز میشوند و میپرسند که چرا ما توجه بیشتری به شناسایی و درمان بیماریهای روانی نمیکنیم.»
با این حال، مطابق این گزارش، آنچه چنین بحثهایی را غیرمرتبط میکند این است که شاید شناسایی بیماریهای روانی کار دشواری نباشد، اما در نهایت غیرممکن است بتوان پیشبینی کرد که چه کسی در نهایت تحت فشارهای روانی عنان اختیار از کف میدهد، چه زمانی فروپاشی روانی را تجربه میکند و اقدام به انجام چه کاری برای فرونشانی این فشارهای روانی میکند؟
نکتهای که در این میان باید به آن توجه شود کشف تنها یک عامل برای تیراندازیهای مرگبار در آمریکا نیست، بلکه باید پیش از هر چیز به این پرسش پاسخ داد که چرا تعداد کثیری از این حوادث در آمریکا رخ میدهند. بد نیست یادآوری شود که ظرف سالهای گذشته سالانه حدود 10 هزار قتل با اسلحه در آمریکا به وقوع پیوسته است.
این رقم برای کشورهای آلمان و کانادا، برابر 200، در اسپانیا کمتر از 100 و در استرالیا کمتر از 50 است.
سیانان این پرسش را مطرح میکند: با توجه به اینکه سرانه قتل آمریکا در سال 2009 حدود 12 برابر بالاتر از میانگین کانادا، آلمان، استرالیا و اسپانیا بوده است، آیا کسی میتواند بگوید که تعداد افراد مبتلا به اختلالات روانی در آمریکا 12 برابر چنین افرادی در این کشورها است؟
سیانان در ادامه به دلایل دیگری از جمله ترویج عمومی فرهنگ خشونت و همهگیر شدن بازیهای خشن رایانهای در آمریکا برای تبیین تیراندازیهای مرگبار در این کشور اشاره میکند؛ اما میافزاید که نتایج تحقیقات انجام شده توسط سیانان در سرتاسر دنیا نشان میدهد که کشورهای اروپایی و استرالیایی هم همان فرهنگ بازیهای رایانهای را ترویج میکنند، ولی رقمهای پایینی از لحاظ خشونت با اسلحه دارند. بنابراین، بازیهای رایانهای و فیلمهای خشن و ژانر وحشت هم کمکی به حل مسئله نمیکنند.
سیانان قوانین کنترل اسلحه را از جمله دیگر عاملهای احتمالی مهم میداند و می نویسد در کشور استرالیا پس از تغییر در قوانین حمل اسلحه افت زیادی در میزان قتلهای با اسلحه به وقوع پیوست.
بنابراین، چنانکه آمارها در جای جای دنیا نشان میدهند تغییر در قوانین حمل سلاح، که موضوع متمم دوم قانون اساسی آمریکاست، از جمله مهمترین عواملی است که میتواند قتل عامهای ناشی از خشونتهای با اسلحه را کم کند.
با این حال مشکلی هست که تا کنون باعث شده این قانون آمریکا تغییر نکند: فساد.
«وارن برگر» از حقوقدانان برجسته آمریکایی که 17 سال در دیوان عالی آمریکا سابقه قضاوت دارد میگوید: «این موضوع، یکی از مهمترین موارد فساد ـ تکرار میکنم فساد ـ علیه مردم آمریکا بوده است که افراد ذینفع در تجارت اسلحه آن را مرتکب شدهاند.»
سیانان در پایان این گزارش مینویسد: «یکی از مهمترین وظایف دولت این است که شهروندانش، به خصوص کودکانش را در خیابانها و مدارس از خطرات مصون نگاه دارد. هر کشور توسعه یافته دیگری قادر است این وظیفه را محقق کند. آمریکا نتوانسته است. و بزرگترین تراژدی این است که ما میدانیم چگونه باید این کار را انجام دهیم.»
انتهای پیام/ص
نوشتن دیدگاه