کد خبر: 9708
منتشر شده در شنبه, 23 آذر 1392 20:24
به گزارش خبرگزاری فارس، دیوید ایگناتیوس، ستوننویس روزنامه واشنگتنپست با نگارش مطلبی در همین روزنامه به تحلیل سیاست خارجی رئیس جمهور آمریکا پرداخت و نوشت: آیا رئیسجمهور اوباما، نسخهای از میخائیل گورباچف (رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی) است؛ فردی که اصلاحات او به مرگ قدرت جهانی کشورش منجر شد؟...
به گزارش خبرگزاری فارس، دیوید ایگناتیوس، ستوننویس روزنامه واشنگتنپست با نگارش مطلبی در همین روزنامه به تحلیل سیاست خارجی رئیس جمهور آمریکا پرداخت و نوشت: آیا رئیسجمهور اوباما، نسخهای از میخائیل گورباچف (رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی) است؛ فردی که اصلاحات او به مرگ قدرت جهانی کشورش منجر شد؟ این، موردی است که این روزها از متحدان نگران آمریکا شنیده میشود.
وی در ادامه افزود: نگرانی درباره فرسایش قدرت آمریکا در مقالهای تحت عنوان «پایان تاریخ به پایان رسید» به قلم «والتر راسل مید» به رشته تحریر درآمده است. مید در این مطلب هشدار داده «تلاشهای اوباما برای فاصله گرفتن از تعهدات دوران ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش، قدرتهای مرکزی یعنی روسیه، چین و ایران را جسور کرده است. از آنجائیکه مشاهده میشود آمریکا در حال عقبنشینی است، این رقبا فکر میکنند راهی یافتهاند تا فعالیت سیاستهای جهانی را به چالش بکشند و در نهایت مسیر آن را تغییر دهند».
ایگناتیوس با اشاره به مواضع «مید» نوشت: فکر میکنم او بسیار بدبین است. اما نمیتوان منکر آن شد که نگرانیهایی که او در مقالهاش به آن اشاره کرده، نگرانیهایی است که برخی متحدان قدیمی آمریکا نیز درباره آن اتفاق نظر دارند. یک مقام عرب که اغلب با رهبران منطقه گفتوگو میکند، در این باره گفته، «آیا دولت آمریکا متوجه میشود که در این قسمت جهان، اعتبار آن از بین رفته است؟» او به نقل از یک مقام عراقی که از عقبنشینیهای آمریکا آشفته شده، گفت: «دوست داشتم میتوانستم دولت اوباما را به خاطر اهمالهای جناییاش تحت تعقیب قرار دهم».
در ادامه این مطلب آمده: این لحن توهینآمیز منعکس کننده ناخشنودی در عربستان و سایر قدرتهای سنی خلیج فارس درباره آغاز روابط دیپلماتیک اوباما با ایران شیعه و سیاست سست او در سوریه است. البته یک نگرانی عمیقتر وجود دارد که اوباما، در تلاشی مشابه گورباچف، به منظور اصلاح اشتباهات گذشته کشورش، پروسهای را آغاز کرده است که نقش جهانی آمریکا را تضعیف کرده و متحدان قدیمی خود را آسیبپذیر ساخته است.
واشنگتنپست نوشت: یک تحلیلگر عرب گفته، همزمان با اینکه اوباما میکوشد تا قدرت آمریکا را متوازن سازد، «دکترین شترمرغ» را در پیش گرفته است؛ به این معنا که او نتیجه معکوس تلاشهای آمریکا برای رها کردن خود از عراق و افغانستان را نادیده گرفته است. در عراق؛ جایی که آمریکا بیش از یک تریلیون دلار هزینه کرده و جان هزاران نفر گرفته شده، دولت اکنون نزدیک به ایران است و این موضوع واکنش آمریکا را به دنبال نداشته. در افغانستان؛ جایی که آمریکا تلاشهای بسیاری انجام داده، حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان با آمریکا به مقابله پرداخت و از آن فاصله گرفت. رهبران خارجی نگرانند که اوباما نمیبیند که قدرت آمریکا رو به افول است.
ایگناتیوس در بخش دیگری از مطلب خود نوشت: احتمالا دولت آمریکا پاسخ خواهد داد، آنچه منتقدان آن را ضعف آمریکا قلمداد میکنند، در واقع، تلاشی برای تعریف یک نظم متفاوت است؛ نظمی که ممکن است برخی قدرتها نظیر عربستان را آشفته سازد اما در نهایت باعث ثبات بیشتر در منطقه میشود. اما رئیس جمهور چگونه میتواند خطرات را محدود سازد؟
در ادامه مطلب واشنگتنپست آمده: هر چند عجیب به نظر میرسد، اما اوباما باید با ایرانیها رقابت کند. هر چند ایرانیها در حال مذاکره با آمریکا برای رسیدن به توافقنامه هستهای هستند، اما همچنان برنامههای خود در منطقه را دنبال میکنند. تحلیلگران عرب میگویند، اوباما نیز باید رویکرد دوگانه مشابهی را دنبال کند و همزمان با تلاش برای رسیدن به توافق، ایران را به چالش بکشد.
دیوید ایگناتیوس، ستوننویس واشنگتنپست نوشت: به گورباچف برگردیم. تناقض اینجاست که هر چند او در تلاش برای تغییر سیستم منسوخ و غیرمتداول به درستی اقدام کرد، اما عواقب این کار خود را پیشبینی نکرد. البته قیاس این دو عادلانه نیست اما موضوع مشترک این است که تغییر موقعیت و وضعیت یک ابرقدرت، کاری دشوار و پیچیده است.
انتهای پیام/ص
نوشتن دیدگاه