کد خبر: 15693
منتشر شده در شنبه, 10 تیر 1396 12:31
ساعت: 11:31 منتشر شده در مورخ: 1396/04/10 شناسه خبر: 1139157 بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ نوروپاتی منتشرحسی- حرکتی، نوروپاتی موضعی و نوروپاتی اعصاب خودکار از جمله انواع این بیماری به شمار می...
ساعت: 11:31
منتشر شده در مورخ: 1396/04/10
شناسه خبر: 1139157
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ نوروپاتی منتشرحسی- حرکتی، نوروپاتی موضعی و نوروپاتی اعصاب خودکار از جمله انواع این بیماری به شمار می رود که هر یک با علائم و نشانه هایی بروز می کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نبض شهر، بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ نوروپاتی منتشرحسی- حرکتی، نوروپاتی موضعی و نوروپاتی اعصاب خودکار از جمله انواع این بیماری به شمار می رود که هر یک با علائم و نشانه هایی بروز می کند.
بی حسی وکرختی یا عدم احساس درد وحرارت،درد شدیدوگرفتگی دراندامها،حساسیت بیش از حد به لمس و ازبین رفتن تعادل بدن از جمله علائم نوروپاتی منتشرحسی- حرکتی به شمار می رود.
نوروپاتی موضعی که معمولا بصورت ناگهانی بروز می کند وروی اعصاب خاصی اثرمی گذارد علائمی همچون درد در ناحیه رانها،دردشدیددرناحیه لگن،دردقفسه سینه, معده یا پهلوها،ناتوانی دردیدن اشیاء،دوبینی،بی حسی یک طرفه صورت و مشکلات شنوایی بروز می کند.
همچنین در نوروپاتی اعصاب خودکار ،اعصابی که قلب واندامهای درونی راتامین می کند گرفتار می کند و علائمی همچون اشکال درکارکردمثانه(عدم تخلیه کامل مثانه وتکررادرار)،کاهش توان جنسی،تخلیه کندمعده،مشکلات گوارشی،اختلال دربلع غذا،اسهال یا یبوست،افت فشارخون وضعیتی،اختلال تعریق را دارد.
افراددیابتی ممکن است درهرزمانی به نوروپاتی دچارشوند اما علامتهای آشکارآن معمولاحدود ۱۰ سال پس از تشخیص دیابت آشکار می شود.
بسیاری از مبتلایان به دیابت نوروپاتی دارند ولی علامتی ندارند و در حدود یک سوم بیماران علامتهای نوروپاتی پدیدارمیشود.
نوروپاتی بطورمعمول درافرادسیگاری بالای۴۰سال وکسانی که در کنترل قندخون خوددچارمشکل هستند رخ می دهد.
تشخیص نوروپاتی بر پایه علامتها و معاینه بالینی توسط پزشک انجام می گیرد روشهای تشخیصی دیگری مانند نوارعصب نیزوجوددارد .
هدف از درمان، رهایی از مشکلات ایجادشده و پیشگیری از تخریب بیشتر اعصاب است و نخستین گام کنترل قندخون است زیرا از پیدایش مشکلات جدید و بدترشدن عوارض قبلی پیشگیری می کند.
نوروپاتی یک مشکل شایع دربیماران دیابتی است. اغلب بیماران نسبت به آن آگاه نیستند. نکته مهم که باید بخاطرسپرداین است که افرادی که ازکاهش حس پاهای خوداطلاعی دارندبایدمراقبت کافی از پاهابعمل آورندوبصورت دوره ای توسط پزشک معاینه شوند.
انتهای پیام/
نوشتن دیدگاه