کد خبر: 16461
منتشر شده در شنبه, 10 تیر 1396 16:49
به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، گری لوییس، نماینده مقیم سازمان ملل در ایران در نشست خبری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار؛ چالش ها و راه حل ها گفت: امروز در کنار دولت ایران به عنوان یکی از کشورهای راهور در زمینه جلب توجه به طوفان های گرد و غبار ایستاده ایم. وی با بیان اینکه ایران اقدامات...
به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، گری لوییس، نماینده مقیم سازمان ملل در ایران در نشست خبری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار؛ چالش ها و راه حل ها گفت: امروز در کنار دولت ایران به عنوان یکی از کشورهای راهور در زمینه جلب توجه به طوفان های گرد و غبار ایستاده ایم.
وی با بیان اینکه ایران اقدامات زیادی در حوزه مقابله با پدیده گرد و غبار انجام داده است، خاطرنشان کرد: امروز طوفان های گرد و غبار زندگی تمام انسان های کره زمین را تحت تاثیر قرار داده است.
لوییس با بیان اینکه امروز فرقی نمی کند در تهران، ایلام، اهواز، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه باشیم در هر صورت با پدیده گرد و غبار مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: فقط میزان و شدت گرد و غبار در مناطق مختلف متفاوت است.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران با بیان اینکه طوفان های گرد و غبار بر حمل و نقل، اقتصاد، آموزش و سلامت تاثیر منفی خواهد داشت، تصریح کرد: همانطور که ایرانیان با پدیده گرد و غبار دست و پنجه نرم می کنند مردم کشورهای مختلف دنیا نیز با این پدیده دست به گریبان اند.
وی با بیان اینکه جامعه جهانی امروز به اهمیت گرد و غبار پرداخته است، افزود: در مجمع عمومی سازمان ملل سال گذشته قطعنامه ای تصویب شد که در قالب آن کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار به میزبانی ایران و با همکاری سه کارگزار سازمان ملل برگزار شود.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران با بیان اینکه نمایندگی از 30 کشور دنیا در این کنفرانس بین المللی شرکت می کنند، افزود: کشورهای شرکت کننده بیشترین تاثیر را از طوفان های گرد و غبار می پذیرند و با حضور در این کنفرانس تلاش می کنند تا با ارایه راهکارها راه های پیش رو و خط مشی هایی در سطح منطقه ای و بین المللی موضوع گرد و غبار را حل کنند.
لوییس با اشاره به صدور بیانیه تهران توسط وزرای حاضر در کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار تاکید کرد: امیدواریم ثمره این کنفرانس یک گزارش تخصصی به همراه پیشنهادات در کشورهای مختلف باشد که بتوانیم مشکل گرد و غبار را مرتفع کنیم.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران با اشاره به برنامه های کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار گفت: دو بازدیدی میدانی از کاشان و اهواز برای میهمانان این کنفرانس برگزار خواهیم کرد و امیدواریم زمانی که شرکت کنندگان از بازدیدهای میدانی برمی گردند اقدامات ایران برای مقابله با گرد و غبار را مشاهده کنند.
لوییس با بیان اینکه سپتامبر امسال دستاوردهای کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح خواهد شد، تصریح کرد: سازمان ملل از تعداد زیاد شرکت کنندگان در این کنفرانس بسیار خوشحال است.
وی با بیان اینکه در ابتدا 58 کشور برای حضور در کنفرانس بین المللی دعوت شدند و 30 کشور برای حضور اعلام آمادگی کردند، گفت: این کشورها در سطح وزرا نمایندگان و کارشناسان شرکت می کنند. همچنین کارگزاری های مختلف سازمان ملل نیز به تهران سفر خواهند کرد.
لوییس با بیان اینکه دعوت نامه با امضای رییس سازمان محیط زیست ایران و سه نفر از روسای کارگزاران سازمان ملل که شامل برنامه محیط زیست سازمان ملل، برنامه عمران ملل متحد، اداره امور اجتماعی و اقتصادی ملل متحد ارسال شده است، افزود: 7 کارگزاری دیگر سازمان ملل نیز در این کنفرانس حضور می یابند که از آن جمله می توان به اداره هواشناسی جهانی اشاره کرد.
وی با اشاره به حضور کارشناسانی از مناطق مختلف دنیا برای حضور در نشست های تخصصی مقابله با گرد و غبار گفت: یکی از جادوهای کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار موضوع ترکیه است، این کنفرانس فرصت را برای تمام کشورهای از جمله ترکیه فراهم کرده است از دغدغه ها و نگرانی هایشان بگویند چرا که موضوع گرد و غبار به هیچ مرزی احترام نمی گذارد و در مقابل هیچ پرچمی نمی ایستد.
لوییس با بیان اینکه گرد و غبار یک پدیده جهانی است، گفت: طی دو سال گذشته پدیده گرد و غبار برای جامعه جهانی به قدری مهم بود که 4 قطعنامه را به تصویب رسانده است، افزود: تمام 4 قطعنامه تصویب شده در سازمان ملل با تلاش های جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده است و همین عامل نیز علت برگزاری کنفرانس به میزبانی ایران است چرا که ایران تلاش های زیادی برای تصویب قطعنامه های گرد و غبار انجام داده است.
وی با بیان ایکه ایران از مشکل گرد و غبار رنج می برد بنابراین دبال راه حلی برای مشکل است، گفت: سازمان ملل بسیار خوشحال است که ایران کنفرانس بین المللی در این سطح برگزار می کند تا به کشورهای دیگر نیز کمک کند که مشکل گرد و غبار را حل کنند.
لوییس در خصوص ایکه نتایج کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار کشورها را برای تحقق دستاوردهای آن مجاب می کند یا نه، افزود: سازمان ملل و ایران هیچ کنترلی بر اتفاقاتی که پس از برگزاری این کنفرانس رخ خواهد داد، ندارند. کشورها در قالب این کنفرانس دور هم جمع می شوند تا مشکلی که در حوزه گرد و غبار وجود دارد، درک کنند و برای حل آن تلاش کنند و نمایندگان، وزرا و کارشناسان 30 کشور سه روز فرصت دارند با هم صحبت کنند و به مذاکره بپردازند که این امر شانس انجام همکاری های دوجانبه و چندجانبه برای مقابله با پدیده گرد و غبار افزایش می دهد.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران در خصوص حضور رسانه های خارجی برای انعکاس کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار گفت: از 15 تا 20 رسانه خارجی که در ایران نمایندگی داشته اند برای حضور در این کنفرانس دعوت کرده ایم و همچنین برخی کشورها تیم رسانه ای همراه خود خواهند آورد.
لوییس تاکید کرد: زمانی که یک چالش و تهدید کشوری را تهدید می کند چگونه می توان سایر کشورها را مجاب کرد که در راستای حل آن قدم بردارند. ما هیچ کدام از این ابزار و ادوات را نداریم تا کشوری را مجبور به انجام کاری کنیم اما از نظر منطقی می توانیم کشورها را مجاب کنیم تا در خصوص مقابله با پدیده گرد و غبار همکاری کنند و کنفرانس بین المللی سه روزه این زمینه را فراهم می کند تا کشورها پس از اتمام نشست سه روزه با یکدیگر و گفت و گو با هم دید بهتری نسبت به موضوع مقابله با گرد و غبار داشته باشند.
پایان پیام/47
نوشتن دیدگاه