کد خبر: 23427
منتشر شده در چهارشنبه, 10 آبان 1396 01:10
به گزارش مشرق، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال که در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شرکت کرده بود در خصوص شرایط کسب مجوز حرفهای باشگاهها و احتمال حذف برخی باشگاهها از لیگ قهرمانان آسیا اظهار داشت: از مدتها قبل شرایط و قوانین کسب مجوز حرفهای اعلام شد و این قوانین از سال 2013 به روز و اجرایی شد. از...
به گزارش مشرق، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال که در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شرکت کرده بود در خصوص شرایط کسب مجوز حرفهای باشگاهها و احتمال حذف برخی باشگاهها از لیگ قهرمانان آسیا اظهار داشت: از مدتها قبل شرایط و قوانین کسب مجوز حرفهای اعلام شد و این قوانین از سال 2013 به روز و اجرایی شد. از این سال به بعد همه باشگاهها موظف به رعایت این قوانین هستند و به زعم من که رئیس فدراسیون و عضو کمیته مسابقات فیفا هستم، این قوانین باید رعایت شود.
وی افزود: من خودم مایل هستم در این خصوص توضیح بدهم که فضا چیست و درباره چه چیزی باید صحبت کنیم؛ اما ماجرای حرفهای شدن باشگاهها وقتی جدیتر شد که فدراسیون هم روی این مسئله تاکید کرد و اکنون به اجرای قانون تاکید داریم، چون اگر در این خصوص کوتاه بیاییم خودمان و باشگاهها تهدید جدی خواهیم شد. خوشبختانه در این خصوص وزیر ورزش هم به خوبی به میان آمد و تاکنون 9 جلسه 2،3 ساعته را به خوبی مدیریت کرده است.
رئیس فدراسیون فوتبال درباره این که آیا مشکل اساسی باشگاهها برای دریافت مجوز حرفهای مالی است یا مسائل دیگری هم در این خصوص وجود دارد؟ گفت: بیشتر مشکل مالی است، اما باشگاهها درگیر مسائل دیگری هم هستند، 5 موضوع در این باره باید رعایت شود که یکی از آنها مربوط به معیارهای ورزشی میشود، که از جمله آنها داشتن آکادمی مدیریت تیمهای پایه مسائل پزشکی و... است. باشگاهها باید از نظر زیرساختی هم شرایط خوبی پیدا کنند که از جمله این مسائل هم داشتن ورزشگاه و حتی رساندن نور ورزشگاه به 1250 لوکس است که تا 3 سال آینده باید آن را به 2000 لوکس برسانیم. داشتن زمین تمرین و در درازمدت داشتن ورزشگاه اختصاصی از جمله این معیارها خواهد بود که اکنون روی داشتن ورزشگاه اختصاصی تاکیدی نیست و AFC قبول کرده که باشگاهی ورزشگاه اجارهای داشته باشد و هر ورزشگاه میتواند برای دو تیم مانند استقلال و پرسپولیس مشترک باشد. معیارهای حقوق باشگاهها از جمله داشتن مجمع و معیارهای مالی که به صورتهای آنها باید به خوبی رسیدگی شود سایر معیارها محسوب میشود.
تاج ادامه داد: چیزی که در خصوص مسائل مالی AFC روی آن تاکید زیادی دارد اجرای فرپلی مالی تا سال 2020 است، که باید این کار به خوبی صورت بگیرد و معنای فرپلی مالی هم یعنی شفافیت مالی که دولت نمیتواند کمکی به فوتبال بکند یعنی در ردیف بودجه فوتبال نباید نگاه دولتی وجود داشته باشد و باید همه چیز از محل درآمدهای فوتبال باشد، که از جمله این درآمدها حق پخش تلویزیونی، تبلیغات محیطی و... است.
وی درباره ورود وزیر ورزش و جوانان به موضوع دریافت مجوز حرفهای باشگاهها گفت: وزیر به خوبی وسط آمد که برای حل مشکلات اساسی 2 باشگاه پرسپولیس و استقلال و همچنین تراکتورسازی، کمک کرد. البته روند کلی تمام باشگاهها باید مورد بررسی قرار بگیرد و آنها یکی یکی باید شرایطشان بررسی شود. با این حال خوشبختانه باشگاههایی مانند پیکان، سایپا و... وضعیت خیلی بهتری نسب به این تیمهای پرطرفدار دارند و بدهی آنها زیاد نیست. باز هم باید تاکید کنم وزیر ورزش به خوبی یکسری اتفاقات را زیر نظر گرفت و حتی برای حل مشکل پرسپولیس جلسهای 6 ساعته را با حضور کمیته بدوی برگزار کردیم.
رئیس فدراسیون فوتبال درباره این که بدهی باشگاهها اکنون به چه شکل است و چگونه به آنها رسیدگی خواهد شد؟ گفت: یکسری ازاین بدهیها، بدهی حال نیست یعنی شکایتی صورت نگرفته و حکمی اعلام نشده است، اما یکسری بدهیها به کمیته انضباطی و استیناف رفته که آنها باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شود. میزان این بدهیها نیز در اختیار من نیست که بخواهم آن را اعلام کنم.
تاج با بیان این که AFC در برخورد با باشگاهها عظمی جدی دارد گفت: مردم فکر نکنند که چون رئیس AFC از اعراب است سراغ ما آمده اتفاقاً آنها برخوردهای خود را از عربستان شروع کردند، هرچند فصل گذشته هم چونبوکموتورز کره جنوبی را که قهرمان شده بود را از لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشتند. البته مشکل این باشگاه مسائل مالی نبود، بلکه مربوط به پرونده تبانی میشد، اما مشکل باشگاههای عربستانی مربوط به دادن مجوز جعلی بوده که AFC علاوه بر حذف برخی باشگاهها فوتبال عربستان را هم جریمه کرده است. ما اکنون پای این مسئله ایستادهایم که گریبان ما گرفته نشود.
وی در خصوص اظهارات عزیزالله محمدی که روی خط برنامه آمده بود و اعلام کرد زمان ریاست او در سازمان لیگ، بدهی معوقه باشگاهها از محل درآمدهای آنها پرداخت میشده، تصریح کرد: در این خصوص باید بگویم مقدار درآمد فدراسیون در زمان آقای محمدی که نایب رئیس دوم و رئیس سازمان لیگ بود فرق داشت، چون خود بنده هم آن زمان نایب رئیس اول فدراسیون فوتبال بودم. در آن زمان صدا و سیما بابت حق پخش فوتبال به سازمان لیگ پول میداد و بعد از آن هم ما قرارداد 23 میلیاردی با صدا و سیما بستیم که دیگر پولی به ما ندادند.
رئیس فدراسیون فوتبال در واکنش به اظهارات مجری برنامه مبنی بر این که بودجه صدا و سیما هم در ردیف بودجه دولت قرار میگیرد، گفت: ما این را به خوبی میدانیم و میدانیم که صدا و سیما پولی ندارد اما بدهیهای ما را هم نمیدهد، این یکی از محلهای درآمد فوتبال است و ما تبلیغات دور زمین را هم داریم، که این پول باید بین باشگاهها، داوران و سایر ساختارهای فوتبال تقسیم شود. این که آقای محمدی میگوید قبلاً طلبهای معوقه پرداخت شده نیاز به این توضیح دارد که اگر طلبهای معوقه پرداخت شده بود اکنون بدهیهای 10 و 15 سال پیش باقی نمیماند. اکنون در پرونده باشگاهها کسانی مانند صمدمرفاوی، وحید هاشمیان، علی کریمی و علی دایی، طلبکار هستند. هاشمیان که مدتهاست فوتبال را کنار گذاشته و اگر بدهیهای معوق پرداخت شده بود که او اکنون جزو طلبکاران نبود.
تاج درباره این که برای باشگاهها 3 بار از AFC مهلت گرفته شده است، خاطر نشان کرد: موضوعی که AFC روی آن تاکید دارد این است که هزینهها باید مرتبط با برنامهریزی باشد و باشگاهها باید از افراد متخصص استفاده کنند و این قانون نیز به زودی به کار گرفته خواهد شد، که افراد متخصص پستهای تخصصی را به عهده بگیرند. همانطور که اشاره شد مهلت ما هم شهریور ماه به پایان رسیده بود که 3 بار آن را تمدید کردیم و حالا آخرین مهلت ما 16 آبان ماه خواهد بود.
وی درباره این که عزیزمحمدی اشاره کرد پول زیادی از تبلیغات محیطی طبق قرادادی که بسته شده بود پرداخت نشده است و این موضوع به زمان ریاست مهدی تاج در سازمان لیگ بازمیگردد، گفت: رئیس سازمان لیگ قرارداد خوبی برای تبلیغات محیطی امضا کرده و پول خوبی هم وصول شده است، به این ترتیب در تمام دنیا هم وقتی پول قراردادی پرداخت نمیشود مشخصاً باید به دادگاه رفت، که در این خصوص رای صادر شود. بماند که 60 میلیارد از شرکت ایراننوین گرفتیم و نمیگویم در دورههای قبلی چقدر از این بخش درآمد داشتیم، اما وقتی این شرکت پول ما را نداد به دادگاه شکایت کردیم که رای هم به سود سازمان لیگ داده شد. باید بگویم از همین پول و همچنین درآمدهایی مانند 5 درصد قراردادها 20 میلیارد از این پولها برای داوران هزینه شد. ما باید چنین مسائلی را هم در نظر بگیریم. اگر حال و روز باشگاههای ما اکنون به این روز افتاده حتماً مدیران باشگاههای ما مقصر بودهاند، اما بهتر است صدا و سیما هم بیاید و بگوید که چه رویکردی تاکنون داشته که باعث شده مشکلات به اینجا برسد.
به گزارش تسنیم، پس از انجام صحبت علیه صدا و سیما توسط تاج مجری برنامه اشاره کرد که موضوع صدا و سیما بحثی مجزاست که همین مسئله برنامه را به جنجال کشید که رئیس فدراسیون فوتبال گفت: مگر میشود موضوعی به این مهمی بحث مجزا باشد؟ همه مشکلات از همینجاست.
تاج سپس به مجری برنامه گفت: چه چیزی در گوشی به شما میگویند؟ میدانم که برای من مشکلی به وجود نمیآید و اگر درباره این موضوع هم صحبت کنیم برای شما مشکل ایجاد میشود، اما 70 درصد درآمدهای فوتبال در بیشتر دنیا از محل حق پخش تلویزیونی است و وقتی این پول پرداخت نمیشود انگار که یک تاکسی 70 درصد مسافران خود را مجانی به مقصد میرساند و پولی نمیگیرد. پس این تاکسی یکجا از کار میافتد و میایستد.
رئیس فدراسیون فوتبال در واکنش به این که همه مشکلات فوتبال مربوط به حق پخش نیست و سوء مدیریت نیز اثر زیادی در این مشکلات داشته که از جمله آنها میتوان به ضرر 10 میلیاردی پرسپولیس در قراداد با مانوئلژوزه اشاره کرد، تصریح کرد: وقتی خود من به فدراسیون فوتبال آمدم چند میلیارد بدهی وجود داشت، اما من با علی کفاشیان در یک مسیر بودیم که این راه را پیش گرفتیم که به همین دلیل امروز حال فوتبال خوب است.من هم موافقم که اگر رفتار بهتری با ژوزه شده بود اکنون نیاز نبود 10 میلیارد به او بدهند و اکنون نیز مدیران استقلال و پرسپولیس وارث بدهی قبلیها هستند. خود من تاکنون یکبار هم نگفتهام که بدهی گذشته فدراسیون وجود داشته است، چون کسی که برای ریاست فدراسیون کاندید میشود باید با علم به این شرایط بیاید، به همین دلیل نباید به این موضوع بپردازیم که چه کسانی قبلاً بودهاند چون مدیران میآیند و میروند.
وی درباره این که موضوع رسیدگی به شکایت بازیکنانی چون آندرانیک تیموریان، کاوه رضایی و سایر بازیکنان داخلی در AFC به کجا رسید، تصریح کرد: AFC رسیدگی به طلبهای بازیکنان داخلی را به خود فدراسیون سپرده است، چون این پروندهها هنوز در کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال رسیدگی نشده بود.
در ادامه برنامه حسننژاد، نماینده مجلس روی خط آمد که به موضوع صحبتهای محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت که گفته است بدهی استقلال و پرسپولیس را دولت پرداخت خواهد کرد، انتقادهایی داشت، که مهدی تاج در پاسخ به این انتقادها گفت: دولت ماده قانونی درستی برای کمک به باشگاهها ندارد و تاکنون در سال جاری یک ریال هم به باشگاهها کمک نکرده است. سوابقی که در اختیار من قرار گرفته مشخص میکند دولت کمکی به باشگاهها نکرده و این که حالا مجلسیها میگویند میخواهند به این مسئله رسیدگی کنند، نمیدانم دقیقاً چه چیزی قرار است رسیدگی شود.
وی با بیان این که فوتبال فرمایشی نیست به موضوع پرداخت بدهیهای باشگاهها اشاره کرد و گفت: نه فقط AFC بلکه خود ما هم از داخل سفت و سخت ایستادهایم، بدهیها پرداخت شود. صحبت ما اینجاست که چرا بدهی خارجیها پرداخت میشود اما نباید بدهی بازیکنان داخلی خودمان را بدهیم، فدراسیون روی این موضوع تاکید دارد و هیچکس هم از داخل فدراسیون درخواست نداشته که باشگاهها یک طوری این مسئله را حل کنند، بلکه تاکید روی پرداخت بدهیها است. فوتبال حرفهای است و باید پول این قراردادها پرداخت شود، درباره موضوع حق پخش نیز باید بگویم حرف ما و صدا و سیما در مجلس یکی است.
رئیس فدراسیون فوتبال در واکنش به این مسئله که یکی از نمایندههای مجلس گفته از بودجه ورزش 30 درصد به بقیه فدراسیونها پرداخت شده و 50 درصد به فوتبال رسیده است گفت: چنین چیزی نیست، یک موضوع درباره فدراسیون فوتبال بگویم که با وجود این همه توفیقی که داشتیم یک ریال از بودجه ورزش را نگرفتهایم. حتی دولت قول داده بود 10 میلیارد بابت صعود به جام جهانی پاداش بدهد که این پول هم داده نشد و ما تاکنون از درآمدهای خودمان هزینه کردهایم و دولت هم تخلفی نکرده است. حتی پرسپولیس و استقلال هم پولی نگرفتهاند و آجرلو مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی نیز میگفت یک حبه قند هم از نهادی دولتی نگرفته است که ما این مسائل را راستیآزمایی کردیم نمیدانم نمایندگان مجلس به چه چیزی میخواهند رسیدگی کنند.
تاج با اشاره به موضوع قراردادهای نامتعارف و این که چه فیلترهایی برای جلوگیری از بسته شدن چنین قراردادهایی وجود دارد،بیان داشت: ما در اولین قدم کمیته تعیین وضعیت بازیکنان را تشکیل دادیم و جذب بازیکن خارجی برای باشگاههایی که بدهی خارجی داشته باشند ممنوع است. همچنین باشگاهها اگر بدهیهای قبلی خود را ندهند در نیمفصل نمیتوانند بازیکن بگیرند. حالا این که نماینده محترم مجلس میگوید چرا دولت باید به پرسپولیس و استقلالی که نتایج خوبی هم نمیگیرند کمک کند، باید به این موضوع اشاره کنم که ما هزینه این باشگاهها هم با رقبایشان در آسیا مقایسه کنیم، بودجه فدراسیون کرهجنوبی 1300میلیون دلار است، اما بودجه فوتبال ما فقط 10 میلیون دلار است. ببینید همین پرسپولیس که به نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا رفت چقدر هزینه کرده و رقبای این تیم چقدر هزینه کرده بودند.
وی درباره این که چه راهی برای تسویه بدهی باشگاههایی مانند استقلال و پرسپولیس وجود دارد، گفت: باید افراد مناسب و متخصص در باشگاهها حضور داشته باشند و مدیران یک بار برای همیشه این موضوع را کنار بگذارند که بدهیهای به وجود آمده برای چه کسی بوده است اگر قرار است بدهی باشگاهها صاف شود مدیران باید از خریدن بازیکن گرانقیمت صرفهنظر کرده و به جای آن به فکر صاف کردن بدهیها باشند.
رئیس فدراسیون فوتبال در واکنش به این مسئله که باشگاههای پرطرفداری مانند استقلال و پرسپولیس اگر بازیکن خوب نگیرند از کورس عقب میمانند و مدیران آنها باید پاسخگوی افکار عمومی نیز باشند تصریح کرد: اگر بگوییم این باشگاهها هوادار دارند پس چرا باید آنها را ممیزی کنیم، پس اجازه بدهیم به همین شکل پیش بروند؛ اما از نظر ما باید تمام بدهیها یکی یکی رسیدگی شود و بدهیها را تسویه کنند. پرونده بدهیهای باشگاه پرسپولیس با حضور وزیر ورزش بررسی شد و در این خصوص جلسهای هم برای بدهیهای باشگاه استقلال برگزار خواهد شد. طبیعتاً این بدهیها باید صاف شود و خوشبختانه اکنون فدراسیون و فوتبال کشور در مسیر خوبی قدم بر میدارند. در این مسیر اگر یک مدیر قرارداد غیرمتعارفی هم امضا کند همین افکار عمومی از مدیران سوال خواهند کرد که مثلا چرا فردی مانند ژوزه به این شکل آمد و رفت. در این خصوص همه کشور باید کمک کنند که ما با رعایت قانون همچنان باشگاههای پر طرفدار را به همین شکل حفظ کنیم.
انتهای پیام/
نوشتن دیدگاه