کد خبر: 27290
منتشر شده در پنج شنبه, 09 آذر 1396 11:43
بندرعباس - معاون امور بین المللی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: ایران بدنبال لغو قطعنامه های حقوق بشری و حذف گزارشگر ویژه است. به گزارش خبرنگار مهر، کاظم غریب آبادی صبح پنجشنبه در نشست خبری بیان داشت: دو دور گفتگوهای مقدماتی ستاد حقوق بشری با اتحادیه اروپا برگزار شده است. دور اول آبان سال گذشته در...
بندرعباس - معاون امور بین المللی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: ایران بدنبال لغو قطعنامه های حقوق بشری و حذف گزارشگر ویژه است.
به گزارش خبرنگار مهر، کاظم غریب آبادی صبح پنجشنبه در نشست خبری بیان داشت: دو دور گفتگوهای مقدماتی ستاد حقوق بشری با اتحادیه اروپا برگزار شده است. دور اول آبان سال گذشته در بروکسل و دور دوم هم ۲۹ آبان سال جاری در تهران برگزار شد.
وی عنوان کرد: گفتگوهای حقوق بشری ایران و اتحادیه اروپا گفتگوی مستقل نیست بلکه در پارپوب گفتگوهای جامع سیاسی سطح بالا بین ایران و اتحادیه اروپا برگزار می شود. صرفا در راستای حقوق بشر نیست بلکه هیئت های دو طرف طیفی از موضوعات از جمله سیاسی، برجام، اقتصادی و تجاری، پولی و بانکی، منطقه و تروریسم و از جمله حقوق بشر را بیان کرده اند.
غریب آبادی خاطرنشان کرد: هنوز وارد مذاکرات حقوق بشری با اتحادیه اروپا نشده ایم. بلکه گفتگوها مقدماتی است. باید ببینیم آیا می توانیم وارد گفتگوهای دو ظرفینی و متقابل با نتایج ملموس و مورد انتظار شویم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در دور دوم گفتگوهای مقدماتی نظرات و نگرانی خودمان را در خصوص وضعیت حقوق بشر در برخی از کشورهای میانمار، بحرین، یمن و وضعیت حقوق بشر در اروپا را مطرح کردیم.
معاون امور بین المللی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه گفتگوها یک طرفه نیست، اظهارداشت: خواسته هایی طرف اروپایی در مذاکرات طرح نکرده است که بگوییم خواسته های داشته باشند. اروپا نمی تواند خواسته ای از ما داشته باشد. اروپا در جایگاه مدعی ننشسته است که بخواهد ایران را ملزم به اجرای کاری کند.
وی تاکید کرد: تداوم این گفتگوها طبیعتا منوط به این است که ببینیم این گفتگوها ثمرات و نتایج ملموسی برای جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت. ثمره این گفتگوها و انتظار ملموس ما این است که اروپا استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر و رهیافت و استاندارد دوگانه خود را کنار بگذارد.
غریب آبادی اظهارداشت: اروپا از قطعنامه حقوق بشری علیه ایران و گزارشگر حقوق بشری حمایت می کند. طبیعتا گفتگو با این مسیری که قطعنامه و گزارشگر در آن وجود دارد دو مسیر جدایی از هم هستند.
وی ادامه داد: وقتی گفتگو می کنیم به این منظور است که مسیر تقابل باید کنار گذاشته شود. طبیعتا رفتارهای اتحادیه اروپا را ارزیابی خواهیم کرد که می توانیم گفتگوها با اتحادیه اروپا را ادامه بدهیم یا نه.
سهم اروپا در مبارزه با مواد مخدر بسیار کوچک است
معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی با موضوع همکاری های اتحادیه اروپا برای مبارزه با مواد مخدر و همکاری با ایران ابراز داشت: اروپایی ها سهم بسیار بسیاری کوچکی در مبارزه با مواد مخدر دارند و عادت کرده بودند انتقاد کنند که شما چرا اعدام مواد مخدری دارید.
غریب آبادی ابراز داشت: اروپایی ها از چند سال قبل به این بهانه که ایران اعدام در زمینه مواد مخدر دارد کمک های ناچیز خود را قطع کردند.
وی ابراز داشت: این اتحادیه در ۲ سال گذشته تنها ۳۰۰ هزار یورو برای مبارزه با مواد مخدر از طریق دفتر مبارزه با مواد مخدر در وین به جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده است.
معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تاکید کرد: دیگر به اروپا اجازه نخواهیم داد در این زمینه انتقاد کند.
به گفته غریب آبادی، این انتظار جدی را به اروپایی ها مطرح کردیم که انتقاد کافی است و اگر می خواهند در گوشه ایمنی در زمینه مواد مخدر قرار بگیرند به خاطر قرار داشتن ایران در مسیر ترانزیت باید مشارکت جدی داشته باشند.
وی ابراز داشت: اگر ۳۰۰ هزار یوروی اروپا ۲ میلیون یورو بشود با این همه هزینه های سنگینی که جمهوری اسلامی ایران می پردازد چه مشکلی در زمینه مبارزه با مواد مخدر برطرف می شود؟
معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: نیروی انتظامی افزون بر چهار هزار قبضه سلاح ظرف مدت زمانی سال های ۲۰۱۶ و هشت ماهه ۲۰۱۷ در درگیری با باندهای مواد مخدر کشف کرده است.
غریب آبادی بیان کرد: سالیانه چهار هزار نفر در ایران بر اثر سوء استعمال مواد مخدر جان خود را از دست می دهند و آسیب های اجتماعی را هم باید به آن اضافه کرد.
معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه بیان داشت: قوی ترین حمایت اتحادیه اروپا باید حمایت از جمهوری اسلامی در سازمان های بین المللی و مبارزه مشترک باشد.
وی اضافه کرد: اتحادیه اروپا به اینکه سالی چند صد هزار یورو کمک کند اکتفا نکند و باید در راه مبارزه آستین بالا شده به نیروهای جمهوری اسلامی در راه مبارزه مشترک با مواد مخدر یاری دهد.
نوشتن دیدگاه