کد خبر: 29766
منتشر شده در یکشنبه, 10 دی 1396 17:18
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: ۱۰ثانیه با استاندارد زمان طلایی در آتش نشانی فاصله داریم. به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی داوری شب گذشته با حضور در استودیوی برنامه "تهران ۲۰ " به صورت زنده به گفتگو با مجری برنامه در خصوص برنامه های سازمان آتش نشانی درباره ایستگاه های آتش...
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: ۱۰ثانیه با استاندارد زمان طلایی در آتش نشانی فاصله داریم.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی داوری شب گذشته با حضور در استودیوی برنامه "تهران ۲۰ " به صورت زنده به گفتگو با مجری برنامه در خصوص برنامه های سازمان آتش نشانی درباره ایستگاه های آتش نشانی، ایمنی بازار بزرگ تهران، اماکن ناایمن، انبارها و برج های بلند مرتبه و... پرداخت.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی در پاسخ به تعداد ایستگاه ها و آمبولانس های مستقر در ایستگاههای آتش نشانی اظهار داشت: سازمان آتش نشانی هم اکنون دارای ۱۳۰ ایستگاه فعال است که در برخی ایستگاه ها تعدادی پایگاه اورژانس به همراه آمبولانس مستقر هستند و به تازگی درپی نشست هایی که با اورژانس تهران داشتیم، در ۲۲ ایستگاه نیز موتورلانس های اورژانس مستقر شده اند تا از این طریق بتوانیم خدمت رسانی بهتری به شهروندان داشته باشیم.
وی ادامه داد: مهمترین هدف آتش نشانی رسیدن به زمان استاندارد یعنی ۴ دقیقه است که هم اکنون تنها ۱۰ ثانیه با این زمان طلایی فاصله داریم و البته رسیدن به این امر نیاز به هزینه، زمان و موقعیت ایستگاهها و موانع ترافیکی و همچنین تحقیق و بررسی دارد تا بتوانیم در آینده مکان هایی را که برای تاسیس ایستگاه در نظر می گیریم ما را در رسیدن به موقع به محل حادثه یاری کند.
مهدی داوری در خصوص ایمنی بازار تهران و ایستگاه های این محدوده تصریح کرد: ما در محدوده منطقه ۱۲ شهرداری تهران حداقل ۹ ایستگاه داریم که دو ایستگاه ۷ و ۱۰۷ در داخل بازار قرار دارد و درباره بازار تهران همواره موضوع مهار آتش سوزی در دالان های تنگ و باریک که مملو از انواع اجناس قابل اشتعال است مطرح است و ما سالهاست درباره این موضوع درتلاش هستیم که باید قبل از حادثه به ایمنی فکر کنیم، زیرا در صورت وقوع یک حادثه خسارات مالی و جانی تا مدتها غیر قابل جبران است. همانگونه که در برخی از کشورها سعی در این است که جلوی وقوع حوادث گرفته شود.
وی ادامه داد: ما درباره آینده امیدواریم زیرا مرکز مطالعات شهرداری تهران نیز طرحی را برای ایمنی بازار در نظر گرفته است و جلسات خوبی با مسئولین و شهرداران مناطق ۱۱ و ۱۲ و هیات امنای بازار داشته ایم که قطعا شاهد نتایج خوبی درباره ایمنی بازار خواهیم بود و موضوعاتی همانند اصلاح وضعیت پوشش برق، برداشتن سد معبرها مثل پیشخوان های بازار، انبار کردن کالاها در مسیر رفت و آمد بررسی خواهد شد و درباره وقوع آتش سوزی و فرار به موقع افراد از محل حادثه و نیز عبور خودروهای امدادی و نیز رعایت حداقل ایمنی در فضای بازار مورد توجه قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی با اشاره به وضعیت ساختمان و امکان ناایمنی شهر تهران خاطر نشان کرد: در راستای تجهیز ساختمان های ناایمن و پیشگیری و کاهش خسارات ناشی از حوادث و آتش سوزی، سازمان آتش نشانی اماکن پر خطر شهر تهران را شناسایی کرده و ۲۴۳ ساختمان معرفی شدند که از این میان مرکز تجاری علاء الدین با همکاری هایی که با سازمان داشته نسبت به رفع عیوب و موارد تذکر داده شده اقدام کرده و همکاری خوبی داشته است و به هر صورت این ساختمان قدیمی است و ما انتظار نداریم طبق ضوابط، اصلاحات انجام شود زیرا برخی موضوعات ساختاری است و باید از ابتدای ساخت مورد توجه قرار گیرد با این حال یک انعطاف پذیری در این زمینه وجود دارد و ما از ساختمان های قدیمی یک ایمنی نسبی انتظار داریم.
وی افزود: ساختمان علاء الدین با حوزه بندی حریق که بالابردن تیغه ها سقف کاذب را به همراه داشت و سقف مغازه ها و واحدهای مختلف را از هم جدا می کرد کار خوبی انجام داد و اگر اجناس انبار شود و خدای ناکرده حریق رخ دهد از سرایت آتش سوزی و گسترش آن جلوگیری می شود و قطعا خسارات مالی و جانی کمتری را پیش رو خواهد داشت و یا نصب سیستم اطفای حریق یا اعلام حریق اتوماتیک نیز در اماکن تجاری در کاهش خسارات آتش سوزی نقش مهمی را در پی خواهد داشت.
داوری با اشاره به برخی از ساختمان ها با عنوان "غیر قابل تحمل" تصریح کرد: این واژه در آتش نشانی یعنی ساختمان هایی که پر تردد هستند و مواد خطر زا در آنها به وفور دیده می شود و مهمترین نکته در این ساختمان راه خروج است و راه پله هایی که مشکلات عدیده ای ایجاد می کنند و انبار کردن کالاها و بستن راه خروج و پیشخوان هایی که اجاره می دهند و جدا کننده ها بسیار اهمیت دارد، ما در هر صورت باید وقوع حادثه را قبل از رخداد، بتوانیم کنترل کنیم و باعث کاهش آثار حادثه شویم مراکز تجاری مانند پاساژ اروپا، پاساژ اسلامی، پاساژ آزاد و... که حدود ۱۸ یا ۱۹ مورد هستند و پلمب شدند ولی به زودی مراجعه کردند و برای رفع موارد ناایمنی اقدامات را انجام داده اند و در این میان ساختمان آلومینیوم هم که دارای موارد ناایمنی بود نسبت به رفع مشکلات خود اقدام کرده و امیدواریم به ایمنی نسبی در این ساختمان های قدیمی برسیم.
وی ادامه داد: طرح شورای شهر نیز که به آتش نشانی ابلاغ شده است به ایجاد نظام بازرسی برای ساختمان ها اشاره دارد که ضوابط در ساختمان های جدید ۶ طبقه و بالاتر و در بخش های مسکونی دو طبقه و بالاتر و بخش تجاری هنگام ساخت، باید مجوزهای لازم و تمهیدات لازم ایمنی را در نظر بگیرند تا بتواند تائیدیه ایمنی را از سازمان آتش نشانی دریافت کنند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی در پاسخ به مراحل نظارت سازمان آتش نشانی در ساختمان ها تاکید کرد: سازمان آتش نشانی در ابتدا در مرحله صدور نقشه و اتفاقاتی که باید در معماری ساختمان صورت پذیرد در مرحله بعدی در زمان اجرای ساختمان و عدم خلاف و رعایت تمام تمهیدات در ساختمان نظارت دارد.
وی در خصوص عبور و مرور خودروهای آتش نشانی در هنگام حادثه در مناطق یک و دو شهرداری تهران ادامه داد: یکی از ضوابطی که باید مورد تائید سازمان آتش نشانی قرار بگیرد دسترسی خودروهای آتش نشانی و نردبان ها است که ما در خصوص برج ها این مسئله را الزام قطعی می دانیم و برای ساختمان های بلند مرتبه و جدید این موارد باید رعایت شود و بدون رعایت این موارد تائیدیه صادر نخواهیم کرد. در "منطقه یک" مشکلاتی از این قبیل وجود دارد و هم اکنون با ساختمان هایی که از قبل ساخته شده اند مشکل داریم و دسترسی نردبان و بالابر در این محله ها با مشکل روبروست که در این گونه موارد ساختمان ها را مجهز می کنیم و پیشنهادم این است که شهروندانی که ساکن این ساختمان ها هستند توجه بیشتری به تجهیزات و تمهیدات ایمنی داشته باشند.
داوری خاطر نشان کرد: بخش مهمی از موارد ایمنی شهری، شهروندان و رفتار ایمن است. زیرا آموزش در این ساختمان ها مهم است و ما این آمادگی را داریم که در هر زمانی شهروندان تعیین کنند کارشناسان آموزش ایمنی سازمان آتش نشانی در محل حضور پیدا کنند و آموزشهای لازم را در قالب موضوعات پیشگیری از حادثه و رفتارهای هنگام بروز حادثه و حریق به همشهریان آموزش دهند.
وی افزود: در زمان هایی هست که شهروند تمایل دارد آموزش های لازم را فرا بگیرد، از سوی دیگر تجهیز ساختمان ها هم به موارد ایمنی انجام شده است، اما متاسفانه در ساختمانی که دارای پله فرار است به مشکلاتی از قبیل تبدیل راه پله به انباری شخصی مواجه می شویم در صورتی که راه پله مشاعات است و یکی از اصلی ترین مسیرهای فرار ساکنان در هنگام بروز حادثه است و موضوعاتی مثل دودبند بودن درب ها، تهویه مناسب، روشنایی اضطراری و عرض مناسب باید در نظر گرفته شود و یک راه امن خروج را برای شهروندان آماده کند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی در خصوص مناطق فرسوده شهر تهران اظهار داشت: در این مناطق مشکلات عدیده ای وجود دارد از یک سو بافت فرسوده و از سوی دیگر دسترسی. زیرا خاک این مناطق از نوع دستی است و امکان فرو نشست چاه های قدیمی و.. حوادث بسیار تلخ را در قدیم برای شهروندان به همراه داشته است و البته ما تمام تلاش خود را در هنگام بروز حوادث می کنیم و از خودروهای محور باریک برای معابر تنگ و صعب العبور که در حال تکمیل فرآیند خرید این نوع خودروها هستیم استفاده خواهیم کرد و این موضوعات با همت بلند و مشارکت شهروندان سهل تر خواهند شد.
وی درباره مقاومت ایستگاه های آتش نشانی در برابر زلزله گفت: ۹۰ درصد ایستگاه های آتش نشانی یا سازه هایشان در برابر زلزله مقاوم هستند و اقدامات اصلاحی لازم برای مقاوم سازی صورت گرفته و در طول یک سال آینده حتما مقاوم سازی برخی از ایستگاه ها که به ۱۰تا ۱۲ ایستگاه می رسد را در دستور کار داریم.
مهدی داوری با اشاره به انبار های غیر مجاز و نا ایمن شهر تهران تصریح کرد: تعدادی انبارهای غیر ایمن در شهر تهران وجود دارد که برخی از آنها پلمب می شوند و متاسفانه سازمان آتش نشانی قدرت اجرایی در این زمینه ندارد در اینجا باید قوانین به کمک ما بیایند و مردم باید بدانند دستورالعمل هایی که از سوی سازمان آتش نشانی صادر می شوند باید مورد توجه و الزام قرار بگیرند وبدانند این دستورالعمل ها هزینه نیستند بلکه سرمایه هستند.(در حادثه ای که درطبقه ششم ساختمان علاء الدین رخ داد نتیجه این امر به وضوح نمایان است؛ تمهیداتی که صاحب مغازه برای موارد ایمنی در نظر گرفته بود به داد این ساختمان رسید و تمام هزینه هایی که بابت این مسئله کرده بود جبران شد. اینها سرمایه های فردی و ملی هستند و گاهی جبران خسارات ناممکن است).
وی همچنین در خصوص نردبان و تجهیزات ایمنی آتش نشانی خاطرنشان کرد: در آتش نشانی تهران ۲۰ دستگاه نردبان و بالابر داریم که ۱۳ نردبان داشتیم که متاسفانه در حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو دو دستگاه نردبان دچار خسارت شد که به دلیل هزینه و نبودن تجهیزات به ناوگان آتش نشانی بازنگشته اند ولی خبر خوب این است که دو دستگاه نردبان ۵۶ و ۶۴ متری تا یک هفته دیگر وارد ناوگان آتش نشانی می شود و خرید گسترده ای از تجهیزات آتش نشانی در سال آینده خواهیم داشت.
وی افزود: در شهر تهران ساختمان های زیادی با ارتفاعات متعدد وجود دارد اما بیشتر ساختمان ها از ۴ یا ۵ طبقه بیشتر نیستند و ما برای این ساختمان ها نردبان های ۳۲ متری داریم و برای برج ها تمهیدات ایمنی را بیشتر مورد تاکید قرار می دهیم و چنانچه تمهیدات و تجهیزات ایمنی در این ساختمان ها رعایت شوند قطعا کمتر مورد حادثه قرار خواهندگرفت و در کل دنیا هم اندازه نردبان ها از ۶۸ متر بیشتر نمی شود و تلاش در تجهیز و پیشگیری از حوادث است.
نوشتن دیدگاه