کد خبر: 33262
منتشر شده در چهارشنبه, 11 بهمن 1396 13:57
نقش کشورها در مبارزه با حوادث طبیعی در نشستهای تخصصی کنفرانس اپدیم بررسی شد. به گزارش خبرنگار مهر، اولین روز از اجلاس دو روزه نمایندگان کشورهای عضو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (اسکاپ) سهشنبه دهم بهمن ۱۳۹۶ در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد. در این روز، بعد از امضای موافقتنامه از...
نقش کشورها در مبارزه با حوادث طبیعی در نشستهای تخصصی کنفرانس اپدیم بررسی شد.
به گزارش خبرنگار مهر، اولین روز از اجلاس دو روزه نمایندگان کشورهای عضو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (اسکاپ) سهشنبه دهم بهمن ۱۳۹۶ در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد. در این روز، بعد از امضای موافقتنامه از سوی دکتر نوبخت و شمشاد اختر معاون دبیرکل سازمان ملل، برای تشکیل مرکز منطقهای مدیریت اطلاعات بلایا برای آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) در ایران، نوبت به تشکیل دو نشست تخصصی رسید.
این نشستهای تخصصی با حضور نمایندگان کشورهای عضو اسکاپ و کارشناسان ایرانی، به مدیریت اطلاعات بلایا و نحوه به اشتراک گذاری دادهها اختصاص داشت. در این جلسه، پیرامون تشکیل اپدیم به عنوان سازمانی برای همگرایی کشورهای منطقه در سه مرحله پیش از بحران، حین بحران و بعد از آن، هماندیشی شد. همچنین حوزه فعالیتها و شناسایی وظایف آتی کشورهای عضو اپدیم مورد بررسی قرار گرفت.
نشست دوم نیز به صورت کارگاهی برگزار شد و اعضای حاضر در این نشست به ارائه تازهترین تحقیقات تخصصی پیرامون موضوع گرد و غبار پرداختند. در این پنل که با مشارکت فعالانه کارشناسان ایرانی و خارجی همراه بود، متخصصانی چون دکتر سانجای، پروفسور بابل، دکتر یانگ یولی، دکتر کاوه مدنی معاون رییس سازمان محیط زیست، کاوه زاهدی مدیر منطقهای آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد و اعضای اسکاپ و نمایندگانی از سازمانهایی برنامه و بودجه، هواشناسی، محیط زیست، وزارت امور خارجه و .... حضور داشتند.
از مواردی که در این نشست مطرح شد میتوان به خطرات گرمایش زمین، راهکارهایی برای توسعه کشاورزی، نقش سرمایهگذاری دولتها در کاهش مخاطرات گرد و غبار، لزوم مقابله بهنگام با بحران آب و خشکسالی در منطقه، لزوم افزایش اطلاعات و دادهها درباره گرد و غبار و به اشتراک گذاری این تحقیقات همچنین سیاستگذاری بر اساس آنها اشاره کرد.
همچنین با حضور اعضای اسکاپ تاکید شد لازم است سیستم هشداردهنده منطقهای گرد و غبار و طوفان شن تقویت شده و یک شبکه منسجم و به روز از وضعیت آسیا در این زمینه تهیه شود.
نوشتن دیدگاه