کد خبر: 36984
منتشر شده در شنبه, 21 بهمن 1396 17:11
به فاصله کوتاهی تا پایان سال و فرارسیدن بهار، خبری از عمل بانکها به وعده بزرگشان در خصوص زلزله کرمانشاه نیست؛ وعدهای که گویا فراموش شده و بعید نیست به زودی خلف آن را شاهد باشیم! به گزارش «تابناک»؛ در روزهایی که «زلزله کرمانشاه» و آسیب دیدگان پرشمارش در کانون توجه عموم قرار داشتند و برخی...
به فاصله کوتاهی تا پایان سال و فرارسیدن بهار، خبری از عمل بانکها به وعده بزرگشان در خصوص زلزله کرمانشاه نیست؛ وعدهای که گویا فراموش شده و بعید نیست به زودی خلف آن را شاهد باشیم!
به گزارش «تابناک»؛ در روزهایی که «زلزله کرمانشاه» و آسیب دیدگان پرشمارش در کانون توجه عموم قرار داشتند و برخی میکوشیدند، خود را در صف یاری کنندگان ایشان قرار دهند، مدیران عامل بانکها گرد هم آمده و وعدهای دادند که اگر محقق شده بود، کمتر نگرانی در خصوص زلزله زدگان این خطه مانده بود.
آذرماه به نیمه نرسیده بود که مدیران عامل نظام بانکی کشور در نامهای خطاب به مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی و ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی از تصمیم مشترکشان برای تخصیص بودجهای رایج در تمامی بانکها برای کمک به زلزله زدگان خبر دادند؛ تخصیص بودجه چاپ تقویم و سررسید سالانه برای کمک به آسیب دیدگان ناشی از حادثه زلزله کرمانشاه.
ابعاد این تصمیم زمانی مشخص میشود که بدانیم برخی بانکها سالانه مبلغی حدود یک میلیارد تومان به این امر اختصاص میدهند و بعضی، بیش از این برای چاپ تقویم، سررسید و دیگر هدایای تبلیغاتی ویژه نوروز هزینه میکنند؛ هزینههایی که سرجمع آن در تمامی بانکها به اعداد بسیار بزرگی میرسد؛ بسیار بزرگتر از مبالغ گردآمده در حساب بانکی سلبریتی و مشاهیر برای این منظور و حتی بیشتر از مجموع کمکهای بسیاری از نهادها، سازمانها و شرکتها.
مبالغی که قرار بود به زلزله زدگان اختصاص پیدا کند، اما دست کم تا این لحظه انجام نشده است. این را میشود از اخبار شومی دریافت که از مناطق زلزله زده مخابره میشود و حکایت از آن دارد که حتی مشکل تأمین کانکس و اسکان اولیه زلزله زدگان نیز کامل رفع و رجوع نشده است. انگار نه انگار که به همین منظور کمکهای فراوانی به حساب برخی چهرههای مشهور واریز شده و وعدههای فراوان، رفع این نیاز را نشانه رفته بود.
مثل این وعده بزرگ مجموعه بانکی و مالی کشور که ظاهرا قرار است به مانند هدایای بانکی، در روزهای آخر سال عیارش مشخص شود. در همان مقطعی از سال که تا سال گذشته به انتشار انبوه سررسیدها و هدایای بانکی اختصاص داشت و امسال قرار است متفاوت از همیشه باشد. به شرطی که وعدههای داده شده از یاد نرود و دست کم امثال وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی ـ که نامه فوق خطاب به ایشان به رشته تحریر درآمده بود ـ پیگیر تحقق این وعده باشند.
وعدهای که باید به اختصاص چند ده میلیارد تومان به زلزله زدگان منجر شود، اما تا این لحظه خبری از تحقق آن نیست. آن هم در شرایطی که موعد سفارش و چاپ امثال سررسید و تقویم از راه رسیده و روزهای باقی مانده از سال، موعد توزیع و انتشار این دست هدایا در سراسر کشور و ارائه آن به مشتریان بانک هاست. موضوعی مهم که شبیه خلف وعده مدیران بانکی کشور در خصوص این وعده است.
اتفاقی نگران کننده که برخی بر این باورند احتمالا قرار است به ارائه تصویری نادرست از هدایای بانکی به جامعه گره خواهد خورد. به این صورت که مبالغ ناچیزی به زلزله زدگان اختصاص پیدا کند و بیان شود که هزینه چاپ نشر و توزیع سررسید و تقویم و دیگر هدایای بانکی، همینقدر بوده است و بس. در شرایطی که کسی نیست افشا کند واقعیت چه بوده و چه باید باشد.
اینجاست که جا دارد از مسئولان بانکی و در بالادست ایشان، مدیران بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بخواهیم تدابیری بیاندیشند تا وعده مدیران بانکی به زلزله زدگان محقق شده و مسیر شفافی برای تحقق آن طی شود. رویدادی در راستای حفظ اعتبار و اعتماد عموم به نظام بانکی و البته نجات زلزله زدگان به بخشی از مشکلات وسیعی که دامنشان را گرفته و رهایشان نمیکند.
نوشتن دیدگاه