کد خبر: 50488
منتشر شده در یکشنبه, 10 تیر 1397 23:03
به گزارش ایسنا، منطقه خوزستان، حسن داناییفر در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی که امروز (۱۰ تیر) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به برخی مشکلات و دغدغههای صادرکنندگان اظهار کرد: بسیاری از مشکلات دوستان میتواند توسط دفتر وزارت امور خارجه برطرف شود. ما شش دفتر نمایندگی و پنح کنسولگری...
به گزارش ایسنا، منطقه خوزستان، حسن داناییفر در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی که امروز (۱۰ تیر) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به برخی مشکلات و دغدغههای صادرکنندگان اظهار کرد: بسیاری از مشکلات دوستان میتواند توسط دفتر وزارت امور خارجه برطرف شود. ما شش دفتر نمایندگی و پنح کنسولگری و یک سفارت در عراق داریم.
وی افزود: اگر به سالهای ۸۵، ۸۶ برگردیم، در آن زمان صادرات ۷۹۰ میلیون دلاری داشتیم که در سال ۸۵ به ۶.۴ میلیارد دلار در بخش کالا رسیدیم. عدد صادرات کالایی ما نسبت به کل کالاهای غیرنفتی، عدد کمی نیست. البته این میزان از صادرات متناسب با استحقاق، ظرفیت، عمق فرهنگ، ۱۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک، سرمایهگذاریها و ارتباطات ما با عراق نیست.
دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه گفت: سئوال اینجاست که برای افزایش حجم صادرات باید چه کارهایی انجام دهیم؟ باید آسیبشناسی کنیم که چرا در مرز شلمچه در سه ماهه سال گذشته ۱۹۷ میلیون دلار صادرات داشتیم، اما در سه ماهه امسال تنها ۸۷ میلیون دلار صادرات داشتهایم. بازار عراق یک بازار آزاد رقابتی است. نمیتوانیم با نگاههای گذشته روابط تجاری خود را با عراق احیاء کنیم.
داناییفر تأکید کرد: باید نوآوری داشته باشیم و خود را برای حضور در بازار رقابتی که هیچ محدودیتی از نظر سیاسی و مالی ندارند، آماده کنیم. ما نیازمند تغییر نگرش هستیم.
وی خاطرنشان کرد: تفاهمنامههایی امضاء شده است تا در صورتی که تاجر ما در آنجا دچار مشکل شود، بتواند اقامه دعوا کند. اما گاهی چون ما آنها را تجربه نکردهایم، گمان میکنیم چنین قوانینی وجود ندارد. ما در کار تجاری به یک پوستاندازی نیاز داریم. اگر این کار را نکنیم، مطمئن هستم که استان خوزستان از این قافله عقب میماند.
دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه، تصریح کرد: صادرات سه ماهه گذشته ما به عراق ۲۱ درصد افزایش داشته است. کشور عراق روزانه چهار میلیون بشکه صادرات نفت دارد. عراق یک کشور فقیر نیست، بلکه یک جامعه مصرفی است. خوزستان نباید تنها یک گذرگاه باشد؛ بلکه تاجر ما باید بتواند با عراق تجارت کند.
داناییفر گفت: ما باید به سمت سرمایهگذاری مشترک پیش برویم و از بازار عراق به عنوان سکویی برای ورود به بازارهای جهان عرب استفاده کنیم. تجارتی که ما ۶.۴ میلیارد دلار غیر از برق و گاز و ... در صادرات داشته باشیم، اما در مقابل عراق ۸۸ میلیون دلار صادرات به کشور ما داشته باشد، نمیتواند این بازار را تضمین کند. باید در روالی که به آن عادت کردهایم، تغییراتی ایجاد کنیم. صادقانه از شما تقاضا دارم از کاروان تجارت با عراق عقب نمانید. من بسیار باانگیزه هستم که خوزستان در تجارت با عراق به حد اعلای خود برسد.
انتهای پیام
نوشتن دیدگاه