کد خبر: 54504
منتشر شده در جمعه, 09 شهریور 1397 12:13
ساعت: 11:13 منتشر شده در مورخ: 1397/06/09 شناسه خبر: 1403800 استیضاح وزیر آموزش و پرورش در شرایطی شکل جدی به خود گرفته که کمتر از یکماه تا آغاز سال تحصیلی باقی مانده است و عدم کسب رأی اعتماد وزیر از نمایندگان مجلس، این وزارتخانه را تا آمدن وزیر جدید به خواب میبرد. به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه...
ساعت: 11:13
منتشر شده در مورخ: 1397/06/09
شناسه خبر: 1403800
استیضاح وزیر آموزش و پرورش در شرایطی شکل جدی به خود گرفته که کمتر از یکماه تا آغاز سال تحصیلی باقی مانده است و عدم کسب رأی اعتماد وزیر از نمایندگان مجلس، این وزارتخانه را تا آمدن وزیر جدید به خواب میبرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها تعدادی از نمایندگان مجلس به دنبال استیضاح وزیر آموزش و پرورش هستند و قرار است روز سهشنبه آینده سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش از عملکرد خود در صحن علنی مجلس دفاع کند و اگر نتواند رضایت بهارستانیها را جلب کند باید سکان بزرگترین وزارتخانه کشور را تحویل دهد.
تاکنون نمایندگان مجلس، سکان ۲ وزارتخانه را از سکاندارانشان گرفتند اما وزارت آموزش و پرورش با تمام وزارتخانهها یک تفاوت ویژه دارد و آن هم سر و کارش با نسل آینده کشور است.
* کمتر از یک ماه مانده تا آغاز سال تحصیلی
شهریور مهمترین ماه در دستگاه تعلیم و تربیت محسوب میشود؛ در این ماه تمام بخشهای وزارتخانه باید دست به دست هم دهند تا سال تحصیلی بدون عیب و نقصی آغاز شود.
قرار است ۱۰۰ هزار مدرسه در سراسر کشور در اولین روز مهر، بازگشایی شوند و حدود ۱۴ میلیون دانشآموز سال تحصیلی جدید را آغاز کنند اما لازمه این اتفاق، فراهم شدن مقدماتی است.
آمادهسازی این مقدمات در شهریورماه از اهمیت بسزایی برخوردار است و مدیریت صحیح است که خود را به خوبی نشان میدهد چرا که تنها کمی بیدقتی، موجب میشود کلاسهای درسی بدون معلم باشند یا کتابهای درسی به موقع به دست دانشآموزان نرسد.
* آموزش و پرورش به خواب میرود
این روزها با مطرح شدن استیضاح وزیر بزرگترین وزارتخانه کشور، آسمان دستگاه تعلیم و تربیت ابری است.
یکی از مدیران آموزش و پرورش به خبرنگار فارس میگوید: آموزش و پرورش، وزارتخانه بزرگی است و مدیریت در آن کار راحتی نیست؛ واقعا هر کسی که به عنوان وزیر در این وزارتخانه فعالیت میکند، مسؤولیت سنگینی دارد.
وی ادامه میدهد: وقتی وزیر هست، یک اصولی حاکم است که در فضای مطرح شدن استیضاح و به خصوص جدی شدن استیضاح، نابسامان میشود.
این مدیر که سالهاست از معلمی تا مدیریت در آموزش و پرورش حضور دارد، میافزاید: در فضای استیضاح و وجود سرپرست، برخی افراد واقعا کار نمیکنند و به دنبال رایزنی برای گرفتن پست هستند و محافل متعدد شکل میگیرد؛ محافلی که حتی در ساعات اداری به جای کار به رایزنی درباره وزیر و تیم جدید وزیر میپردازند.
وی اضافه میکند: اسامی متعددی به عنوان گزینه پیشنهادی مطرح میشوند و پشت هر نامی، تیمی نانوشته از وزارتخانه شکل میگیرد و ساعاتی که باید برای مهر باشکوه برنامهریزی و کار شود، جای خود را به تبادل اطلاعات میدهد و انگار وزارت آموزش و پرورش به خواب رفته است.
این مدیر میگوید: بنده به خیلی از اتفاقات و برنامهها که در آموزش و پرورش اجرا میشود، گلایه دارم اما معتقدم بعد از مهرماه باید بحث استیضاح مطرح میشد تا آسیبی به جامعه تعلیم و تربیت وارد نشود.
* حجتالاسلام والمسلمین سلیمی: زمان استیضاح نامناسب است
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به خبرنگار فارس میگوید: استیضاح حق نمایندگان مجلس است اما معتقدم زمان طرح استیضاح نامناسب است چراکه در آستانه سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس، مدیران کل در بلاتکلیفی قرار میگیرند.
وی ادامه میدهد: اینکه برخی اشکالات است، قبول دارم اما الان در شرایط فعلی ممکن است وزیر نتواند رأی اعتماد نمایندگان را کسب کند و در آستانه اول مهر، سرپرست هم نتواند اهداف آموزش و پرورش را محقق کند.
* وزرای آموزش و پرورش همواره در معرض استیضاح
طی ادوار گذشته وزرای آموزش و پرورش همواره در معرض استیضاح بودند و این شرایط مداوم بود.
برای برخی وزرا تنها طرح استیضاح مطرح میشد و نمایندگان مجلس در جلسات متعدد از پاسخهای وزیر قانع میشدند اما برخی وزرا هم کارشان به صحن علنی مجلس و رأی اعتماد مجدد میکشید.
جلسه استیضاح محمدعلی نجفی اردیبهشت ماه ۷۰ برگزار شد که وی ابقا شد؛ جلسه استیضاح مرتضی حاجی در شهریور ماه ۸۲ برگزار شد که وی ابقا شد؛ جلسه استیضاح محمود فرشیدی اردیبهشت ماه ۸۶ برگزار شد که وی ابقا شد و جلسه استیضاح علی اصغر فانی تیرماه ۹۴ برگزار شد که وی ابقا شد؛ البته وزرای و حتی همی وزرا باز هم طرحهای استیضاح برایشان مطرح شد که البته به دلایل مختلف چون رضایت نمایندگان، استعفای آنها یا پایان دولت، منتفی شدند.
استیضاح حق مسلم نمایندگان مجلس است اما سوال این است آیا بهارستانی حواسشان به ۱۴ میلیون دانشآموز است که از نزدیکترین تا دورترین مناطق کشور، خود را برای
مهر ۹۷ آماده میکنند.
و آیا حواسشان است که این کودکان و نوجوانان برای کسب علم و دانش شوق دارند و نباید کلاسشان بی معلم باشد، نباید کتابشان دیر به دستشان برسد، نباید از کیفیت و امکانات تحصیلی به دلیل ناهماهنگی و هرج و مرج در ستاد محروم باشند.
انتهای پیام/
نوشتن دیدگاه