کد خبر: 8290
منتشر شده در یکشنبه, 10 ارديبهشت 1396 05:33
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، گفت: کودکان در سنین مختلف مستعد اختلالات عضلانی اسکلتی هستند. دکتر محمدعلی محسنی بندپی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: تحقیقات مختلفی در ایران و خارج از کشور انجام شده که شیوع اختلالات عضلانی اسکلتی در کودکان را تایید می کند. رئیس اولین کنگره بین المللی و بیست...
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، گفت: کودکان در سنین مختلف مستعد اختلالات عضلانی اسکلتی هستند.
دکتر محمدعلی محسنی بندپی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: تحقیقات مختلفی در ایران و خارج از کشور انجام شده که شیوع اختلالات عضلانی اسکلتی در کودکان را تایید می کند.
رئیس اولین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره ملی فیزیوتراپی ایران، ادامه داد: با تحقیقی که بر روی ۵ هزار کودک مدرسه ای انجام دادیم، مشخص شد ۲۰ درصد کودکان ما از کمردرد رنج می برند و یکی از علت های کمردرد دوران بزرگسالی از همین کودکی نشأت می گیرد.
وی افزود: ما اگر بخواهیم به سلامت کودکان بپردازیم باید به فیزیوتراپی در جامعه اهمیت دهیم و خوشبختانه با تفاهم نامه ای که بزودی با آموزش و پروش امضا خواهیم کرد، می توانیم تمامی کودکان را غربالگری کنیم و آنهایی که در معرض خطر و مستعد ابتلا به اختلالات عضلانی اسکلتی هستند چه از لحاظ صافی کف پا، زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری یا قوس های کمری، قوز ناحیه پشت و یا حتی از انحرافات جانبی رنج می برند، در همان مرحله اول شناسایی و آنهایی که در درجات خفیف قرار دارند را می توانیم به خودشان و والدینشان آموزش دهیم و یا پمفلت های آموزشی بدهیم تا آگاه شوند و آن دسته از افرادی که نیاز به فیزیوتراپی دارند، به مراکز درمانی معرفی کنیم.
محسنی بندپی گفت: قبل از اینکه این قبیل دانش آموزان به نارسایی های جدی اختلالات عضلانی اسکلتی برسند باید تحت نظر بگیریم و پیشگیری کنیم و تنها با یک تغییر و آموزش ساده به کودکان، می شود پیشگیری از آسیب های جدی که ممکن است تا بزرگسالی همراهشان باشد را، انجام داد.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد وزن کوله پشتی بچه های مدرسه ای است که باید ۱۰ درصد وزن دانش آموز باشد. ولی الان می دانیم وزن کوله پشتی که بچه ها حمل می کنند بسیار سنگین است.
وی ادامه داد: به جز وزن کوله پشتی، فاکتورهای دیگری مانند چگونگی حمل کوله پشتی نیز می تواند در پیشگیری از کمردرد موثر باشد.
محسنی بندپی در پایان گفت: نشستن دانش آموزان پشت نیمکت های مدرسه، وضعیت درس خواندن، انجام تکالیف و... که همه اینها با انجام آموزش همگانی می تواند به صورت جدی از بروز اختلالات عضلانی اسکلتی در کودکان ما که آینده سازان کشور هستند، پیشگیری کند.
اولین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره ملی فیزیوتراپی ایران، ۳ تا ۵ خرداد ۹۶ در محل هتل المپیک تهران برگزار می شود.
نوشتن دیدگاه