کد خبر: 8926
منتشر شده در دوشنبه, 11 ارديبهشت 1396 11:10
وزیر آموزش و پرورش، از تغییر بنیادین در رویکرد گزینش معلمان خبر داد و گفت: باید رویکرد گزینش از سلبی به علمی تغییر کند. به گزارش خبرنگار مهر، فخرالدین دانش آشتیانی در نشست خبری که روز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶ در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، افزود: پیوستگی وزارت آموزش و پرورش با وزارت علوم دارای...
وزیر آموزش و پرورش، از تغییر بنیادین در رویکرد گزینش معلمان خبر داد و گفت: باید رویکرد گزینش از سلبی به علمی تغییر کند.
به گزارش خبرنگار مهر، فخرالدین دانش آشتیانی در نشست خبری که روز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶ در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، افزود: پیوستگی وزارت آموزش و پرورش با وزارت علوم دارای اهمیت است. ۱۳.۵ میلیون دانش آموز و ۵ میلیون دانشجو داریم. صندلی خالی در دانشگاه زیاد داریم اما در آموزش و پرورش کلاس های پر تراکم داریم. حالت توازن بین آموزش متوسطه و وزارت علوم باید ایجاد شود.
وی اظهارداشت: در نگرش های ایرانیان جایگاه معلم رفیع است. مرجع است. نقش معلمین در نظلم تعلیم و تربیت و سرمایه انسانی مهم است. بحث دغدغه معیشت معلمان وجود دارد. البته این برای ۴ سال اخیر نیست. یک مسئله کهنه است. اعتقاد داریم. معلم بای دغدغه معیشت نداشته باشد تا بتواند با تمرکز تدریس کند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در دولت تدبیر و امید حمایت های خوبی از قشر فرهنگی به عمل آمده است. برای نمونه همین دوره تدبیرو امید اگر سال ۹۶ را جزو دولت به حساب بیاوریم. همین روزها حکم معلیمن صادر می شود. درران مدت کوتاه بیش از صد در صد حقوق معلمان افزایشوپیدا کرده است.
دانش آشتیانی بیان کرد: باید با یک برنامه دقیق و درست دغدغه معیشت را برطرف کنیم. اگر میخواهیم بحث توسعه را داشته باشیم باید بهای بیشتر را به این قشر فرهیخته داشته باشیم. معلمان مسایلی را فراتر از مسایل مالی مطرح می کنند و آنان نیازمند منزلت اجتماعی هستند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: مسئله معلم ما هویت و منزلت است. در دوره تدبیرو امید کار خوبی که شکل گرفت امنیت فرهنگی جایگزین فرهنگ امنیتی شد. در این دوره شاهد آرامش و احساس آزادی در معلمین هستیم. کم اهمیت از مسئله دعدغه معیشت آنان نباشد.
وی افزود: توسعه فضای نقد و گفتگو و کنشگری اجتماعی است. بنده به صورت سرزده داخل مدارس می روم و با معاونان و مدیران و معلمان جلسه می گذارم. همچنین در کلاس درس نیز با دانش آموزان گفتگو می کنیم و نقطه نظرات آنان را می گیریم. تا بتوانیم از مشارکت فکری آنان در اداره مدرسه استفاده کنیم.
وی با اشاره به تشکل های معلمی گفت: این تشکل ها منتخبین معلمان و فرهنگیان هستند. همین که بدانند مسئولین شنوای صحبت هایشان هستند احساس غرور می کنند در این مسایل ذکر شده باید قویتر گام برداریم.
دانش آشتیانی به بحث گزینش اشاره کرد و گفت: از نحوه ی برخورد با معلمین در گزینش ناراحت بودم. حتی هم معلمان نیز صحبت می کردم آنان نیز ناراحت بود. سعی داریم تغییر بنیادین در رویکرد گزینش از نگاه سلیقه ای و سلبی به رویکرد تخصصی و علمی داشته باشیم. فردی را گزینش کنیم که اخلاق مدار است. سواد و تخصص داشته باشد. مهارت های معلمی را داشته باشد. خود ما همچنین نگاهی داشته باشیم می. توانیم. منزلت اجتماعی فرهنگیان را تقویت کنیم.
وی افزود: معنای حراست نگهبانی است نه مچ گیری. برادران حراستی نیاز داریم که در کنار فرهنگیان قرار گیرند و به آنان آگاهی دهند. معلم احساس کند به دلیل شان و منزلت در جایگاهی است که آنان راهنمایی و آگاهی می دهند و گاهی نیز هشدار می دهند. نوع تعامل می تواند به جایگاه و منزلت بها داده شود.
وی تصریح کرد: نظام ارزشیابی برای معلمان داشتم که احساس کردم اشکال دارد. نحوه ی ارزشیابی همانند کارمندان بود. درحالی که در شاخص ها معلم با کارمند تفاوت دارد. نوع فعالیت معلم با کارمند تفاوت دارد. در دستور العملی که دادیم تا خود معلم در مدرسه خود را ارزیابی کند و در شورای مدرسه ضوابط مورد تایید قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: بحث حقوق دانش آموز را هم احترام می گذاریم. با خود معلمان در این خصوص نیز گفتگو هایی داشته ایم. معتقدم رابطه معلم و شاگرد دو طرفه است. حتی به معلمان توصیه کرده ام نمرات دانش آموزان را در سر جلسه نخوانند. شاید دانش آموزی به دلیل مشکلاتی نتوانسته است نمره بالایی بگیرد با این عمل شخصیتش خرد می شود. در حقوق شهروندی انچه به اموزش و پرورش مربوط است به ما ابلاغ شده است. در حال تدوین حقوق دانش آموزی، معلمان و اولیا در قالب حقوق شهروندی هستیم.
دانش آشتیانی گفت: رویکرد اصلی من این است تمام فعالیت ها باید در مدرسه شکل گیرد. برنامه اصلی من حضورم در مدرسه است. مدرسه باید محور نظام تعلیم و تربیت قرار گیرد. رکن مدرسه معلمان هستند که باید در تصمیم سازی مدرسه دخالت داشته باشند. ساختاری به وجود اوریم مدیر مدرسه توسط معلمان انتخاب شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه در آموزش و پرورش بهای زیادی را به آموزش کمی گذاشته ایم که تاثیر گذار نیست. مسئله اصلی این است بتوانیم. مسئله پرورش در داخل مدرسه اصل بگیریم. ازحافظه محوری به سمت خلاقیت محوری حرکت کنیم. از کمیت های آموزشی به کیفیت های پرورشی برسیم. از قضای رقابتی و غیر انسانی به فضای رفاقتی برسیم. با کار تیمی می توانیم آموزش بهتر داشته باشیم.
ادامه دارد...
نوشتن دیدگاه