کد خبر: 42153
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 01:29
زیبا حاجحیدری دانش آموخته دکترای حرفهای دامپزشکی از دانشگاه تهران است كه از سال 1386 به صورت حرفهاي فعالیت عكاسي خود را آغاز كرده است. وي در کارنامه سوابق هنری خود حضور در جشنوارههای هنری و عکاسی در سطح کشور و برگزاری چندین نمایشگاه عکس انفرادی و گروهی را دارد. حاجحيدري در خصوص نمايشگاه عكس...
زیبا حاجحیدری دانش آموخته دکترای حرفهای دامپزشکی از دانشگاه تهران است كه از سال 1386 به صورت حرفهاي فعالیت عكاسي خود را آغاز كرده است.
وي در کارنامه سوابق هنری خود حضور در جشنوارههای هنری و عکاسی در سطح کشور و برگزاری چندین نمایشگاه عکس انفرادی و گروهی را دارد.
حاجحيدري در خصوص نمايشگاه عكس غریبه در سرزمین مادری گفت: آلبومهای خانوادگی، شجره نامههای ما هستند که خاک میگیرند و دیگر کسی به فکرشان نیست اما با این همه، حافظان هویت ما محسوب میشوند.
با دیدن عکسهای خانوادگی همچون عکسهایی از خودمان، خواهران و برادرانمان در زمان سفر میکنیم و خودمان را باز میشناسیم.
عکسها روایت کنندگان یک تصویر از ما نیستند؛ بلکه فرهنگ، فضا، هویت، شرایط اجتماعی، خندهها و گریهها که در نهایت منجر به تجربیات زیستی ما میشوند؛ این است که ما عکس را دوست داریم، لمس میکنیم، بو میکشیم و به آن وابستهایم. عکسها سکوت نمیکنند؛ فریاد میزنند این آتش نهفته از خاطرات را...
عکسهای یادگاری ابزار حفظ خاطرهها هستند؛ آن قدر که در روزگاران قدیم، حتی شکلگیری یک عکس، خود بستری برای خاطره سازی میشد.
اگر چه امروزه آداب آلبوم دیدن، منسوخ شده - که چه تلخ است این ماجرا - اما عکسها بسیاری از کارکردهایشان را در زندگی روزمره ما حفظ کردهاند. آنها به ما کمک میکنند که خودمان و تاریخمان را در گستره زمان گم نکنیم.
در مرور آلبومهای خانوادگی، بخش عمدهای از تصاویر را عکسهای سفر و گردشگری تشکیل میدهند به طوریکه خانوادهها در سفر معمولا در کنار نمادهای شهری یا تاریخی معروف میایستند و عکس میاندازند. هر شهر بنابر اقتضای مکانی و زمانی، برای معرفی خود به لحاظ تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی از نشانه یا سمبلی بهره میگیرد که از آنها به عنوان نمادهای شهری و شهرنشینی یاد میشود. این نمادها گاه جزو آثار باستانی یا طبیعی و گاه مرتبط با آثار مدرن امروزی هستند. در واقع نماد یک شهر میتواند ابتدائیترین تصویری باشد از یک شهر، که در ذهن مخاطبین اش نقش میبندد. به عنوان مثال وقتی نامی از تهران برده میشود، ذهن مخاطب میدان آزادی را در ذهن خود تصور میکند ویا اگر اسمی ازپاریس به میان بیاید نا خودآگاه تصویر برج ایفل در حافظه شفاهی انسان نقش میبندد.
وي درخصوص مجموعه عكسهاي اين نمايشگاه گفت: عكسهاي اين نمايشگاه از 7 مكان زير ميباشد:
مازندران - ساحل دریای خزر
اهواز - پل سفید
تبریز - مجموعه تاریخی ائل گلی
کرمانشاه - مجموعه تاریخی طاق بستان
شیراز - حافظیه
اصفهان - پل تاریخی سی وسه پل
تهران - میدان آزادی
حاجحيدري در پایان گفت: جا دارد از تمام زحمات و محبتهای استاد عزیز و ارجمندم آقای حمید جانیپور که ماههاست صبورانه لحظه به لحظه و در تمامی مراحل انجام کار، یار و پشتیبانام بودهاند و با راهنماییهای ارزندهشان در به ثمر نشستن این مجموعه نقش زیادی داشتهاند، تقدیر و تشکر ویژهای داشته باشم.
بر اساس اين گزارش نمايشگاه عكس زیبا حاجحیدری با عنوان غریبه در سرزمین مادری از تاریخ ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت ماه بجز روز پنجشنبه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالري دنا واقع در تهران، میدان فردوسی، خیابان سپهبد قرنی، بعد از چهارراه طالقانی، کوچه سوسن پلاک ۴ داير است.
نوشتن دیدگاه