کد خبر: 44532
منتشر شده در سه شنبه, 11 ارديبهشت 1397 23:09
به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در حاشیه افتتاحیه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران در مورد تغییر مکان نمایشگاه گفت: در سه سال اخیر برای برگزاری نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب جابجایی داشتیم. امسال باز هم جابجایی مصلی صورت گرفت. در...
به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در حاشیه افتتاحیه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران در مورد تغییر مکان نمایشگاه گفت: در سه سال اخیر برای برگزاری نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب جابجایی داشتیم. امسال باز هم جابجایی مصلی صورت گرفت. در این مورد بارها توضیح دادیم، مهم این است که ادله انسان درست و وجدانی باشد. استدلال باید درست و قابل توجه باشد اما نتیجه همیشه در اختیار ما نیست.
دکتر صالحی ادامه داد: با این استدلال به شهر آفتاب رفتیم که مکانی است که برای نمایشگاه آماده شده است و فضای بازی است که جمعیت در آن می تواند فراغت شخصی و خانوادگی داشته باشد و محیط هم محیط نمایشگاهی است. فکر می کردیم وقتی با اسم کتاب به شهر آفتاب برویم را به عنوان شهر کتاب می شناسند و اینگونه عملا نوعی سند تملک معنوی آنجا با کتاب تعریف می شود. فکر می کردیم اگر ما اولین آغازکننده باشیم مجموعه کارهای بعدی با این نگاه تعریف می شود. با این استدلال ها به شهر آفتاب رفتیم، از طرفی اجاره و قرارداد نیز تعریف شد و شهرداری قرار شد امکاناتی فراهم کند و در سال اول که به سرعت اتفاق افتاد مراحلی طی شد.
وی تصریح کرد: انتظار می رفت با برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب دو اتفاق بیفتد. یکی اینکه ساختارها و سالن هایش افزایش یابد و دوم اینکه نمایشگاه های دیگر شهری هم ملحق شوند زیرا عملا شهر آفتاب قرار بود مجتمع نمایشگاهی تهران شود. به اعتبار بحث هایی که در مورد تملک آنجا بود بهره بردار بانک شهر در سال اول انجام نشد؛ در سال دوم هم همین طور، پارسال احساس کردیم خیلی مسیر طولانی است، سال قبل در اختتامیه نمایشگاه کتاب گفته شد اگر شرایط نمایشگاه شهر آفتاب همین منوال باشد نمی شود از برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب دفاع کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در سال سوم گفتگوهای مختلفی با شهرداری صورت گرفت که آیا توسعه امکانات زیرساختی وجود دارد یا نه. دوستان شهرداری با نگاه با اقبال و مثبت به قضیه در عین حال نسبت به این سوال شفاف اعلام کردند که در فرصت باقیمانده با توجه به تحولات شهرداری نمی توانیم زیرساخت ها را در شهر آفتاب افزایش دهیم، از طرفی اهالی صنف هم پیگیر بودند که اگر زیرساخت ها افزایش نیابد نمی شود نمایشگاه را در شهر آفتاب ادامه داد. در نتیجه بحث برگشت به مصلی در سال 97 مطرح شد.
دکتر صالحی با اشاره به تغییرات رخ داده در مصلی تصریح کرد: رواق هایی که نیمه آماده بود الان آماده شده است، بدین ترتیب ما بخش بیشتری از نمایشگاه را می توانستیم مسقف داشته باشیم، مزیت های دیگری نیز مصلی از قبل داشت اینکه دسترسی به مصلی راحت تر است. مزیت دیگر این است که رفت و آمد به مصلی برای ناشران راحت تر است. تمام این مسایل باعث شد که به مصلی برگردیم. به نظر می آید در فضای مصلی امیدواری به شرایط بهتر وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: در فضای نمایشگاه کتاب تهران چند مسئله برایمان مهم است که یکی از آنها دیپلماسی فرهنگی است که تعریف شده است. در این راستا گام هایی ادامه و تکامل یافته است، میهمان ویژه از جمله این گام هاست. چند سالی است این حرکت آغاز شده است. در حال حاضر با کشورهایی که این مسیر را دنبال کردیم پروسه همکاری به طور مستمر وجود دارد.
دکتر صالحی با بیان اینکه امسال صربستان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب است، گفت: دو سال قبل ما در نمایشگاه بلگراد مهمان بودیم و مبادلات فرهنگی خوبی صورت گرفت. ایتالیا سال گذشته میهمان ویژه ما در نمایشگاه کتاب بود و تا به امروز ما گفتگوهایی مبنی بر توسعه همکاری های فرهنگی داریم. دیپلماسی فرهنگی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به طور جدی تر در حال تعقیب است. همچنین امسال نمایشگاه کتاب مقارن شده با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب. این مسئله فرصتی ایجاد می کند که به رهاوردهای انقلاب در حوزه نشر و کتاب نگاه دوباره ای بیندازیم. فضاهای علمی و فرهنگی در نمایشگاه کتاب امسال بیش از گذشته و با درایت بیشتر دنبال می شود.
پایان پیام/31
نوشتن دیدگاه