کد خبر: 50407
منتشر شده در یکشنبه, 10 تیر 1397 22:25
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از عرضه شرکتهای بزرگ اینترنتی در بازار سهام استقبال کرد. به گزارش ایبنا، شاپور محمدی، گفت: هیچ مشکلی برای عرضه شرکتهای اینترنتی ازجمله دیجیکالا و اسنپ که بزرگترین شرکتهای اینترنتی ایران به شمار میروند، وجود ندارد و مشکلاتی که از سوی فعالان صنعت استارتاپی مبنی...
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از عرضه شرکتهای بزرگ اینترنتی در بازار سهام استقبال کرد. به گزارش ایبنا، شاپور محمدی، گفت: هیچ مشکلی برای عرضه شرکتهای اینترنتی ازجمله دیجیکالا و اسنپ که بزرگترین شرکتهای اینترنتی ایران به شمار میروند، وجود ندارد و مشکلاتی که از سوی فعالان صنعت استارتاپی مبنی بر وجود مشکلاتی برای عرضه در بورس عنوان میشود صحت ندارد. او ادامه داد: اعتقاد دارم سرمایهگذاران این صنعت باید قبول کنند که این صنعت در عین سودآوری بالا، سرشار از ریسک است؛ همین مسئله باعث میشود تا در این حوزه نیاز به یک فرهنگسازی بنیادین وجود داشته باشد.
ارزشگذاری استارتاپها
رئیس سازمان بورس درباره ارزشگذاریهای ادعایی برخی استارتاپها و اعلام یکی از استارتاپها مبنی بر تبدیل شدن به یونیکورن گفت: چند شرکت استارتاپی قیمتهایی را برای ارزش کل سهامشان اعلام کردهاند که معلوم نیست براساس کدام چارچوب محاسبه شده است.او افزود: سازمان بورس به هیچ وجه هیچ کدام از ارقام اعلام شده و یونیکورن اعلام شدن استارتاپهای ایرانی را تا زمان پذیرش در بورس و ارزشگذاری رسمی از طریق کارشناسان رسمی سازمان بورس تأیید نمیکند. او در عین حال گفت: البته این شرکتها صرفا با ارزیابی ارزش میتوانند وارد بورس شوند. او درباره فعالیتهای انجامشده در زمینه ارزشگذاری استارتاپها، افزود: ارزشگذاری استارتاپها باید در سازمان بورس بهعنوان یک نهاد رسمی تأیید شود. به گفته او سازمان بورس با همکاری وزارت ارتباطات اقداماتی را برای ارزشگذاری این نوع شرکتها انجام داده است که بهزودی نتایج مناسبی حاصل خواهد شد.
تأمین مالی
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران با اشاره به بحث تأمین مالی جمعی، گفت: یکی از موضوعات مهم در زمینه استارتاپها، بحث تأمین مالی جمعی است که با حمایت سازمان بورس، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت عملی و فناوری ریاستجمهوری، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون پیگیری و در نهایت این دستورالعمل در شورای بورس تصویب شده است و فرابورس هماکنون مأموریت دارد تا فرهنگسازی برای استفاده مردم بهمنظور سرمایهگذاری در شرکتهای نوپای خلاق را شروع کند.دبیر شورای بورس توضیح داد:
استارتاپها و شرکتهای فعال در حوزه فناوری از سودآوری بالایی برخوردار هستند و با توجه به گسترش آنها سازمان بورس در حال پیگیری تخصصی برای تأمین مالی استارتاپها در فرابورس است. محمدی افزود: امکان بهرهمندی فینتکها، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و سرمایهگذاران صندوقهای جسورانه از بستر تأمین مالی جمعی ایجادشده در بازار سرمایه وجود دارد؛ اما نیاز است برای بهرهگیری از این فضا و استفاده از تأمین مالی جمعی فرهنگسازی گستردهای انجام شود تا فعالان صنعت استارتاپ بتواند از این فرصت مناسب استفاده کنند و در عین حال سرمایهگذاران نیز بتوانند سود مناسبی کسب کنند.
چگونگی تأمین مالی استارتاپها
او درباره چگونگی جذب استارتاپها به بازارسرمایه گفت: شرکتهای نوآوری که قصد استفاده از فضای تأمین مالی جمعی را دارند و به سرمایه نیاز دارند، باید ابتدا به فرابورس یا شرکتهای کارگزاری بورس مراجعه کنند. طبق روش طراحیشده در بورس بخش کوچکی از سرمایه را شرکت اصلی تأمین میکند و مابقی را سرمایهگذاران خرد پرداخت خواهند کرد.
نوشتن دیدگاه