کد خبر: 10375
منتشر شده در دوشنبه, 11 ارديبهشت 1396 14:42
دوازدهین جشنواره پروژه های دانش آموزی توسط موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان و دانشگاه شهید بهشتی با حضور ۶ هزار دانش آموز از هر ۳ مقطع تحصیلی برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، الناز فطیر خورانی دبیر دوازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی، در نشست خبری جزئیات برگزاری این جشنواره را تشریح کرد. وی...
دوازدهین جشنواره پروژه های دانش آموزی توسط موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان و دانشگاه شهید بهشتی با حضور ۶ هزار دانش آموز از هر ۳ مقطع تحصیلی برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، الناز فطیر خورانی دبیر دوازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی، در نشست خبری جزئیات برگزاری این جشنواره را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه دوازدهین جشنواره پروژه های دانش آموزی توسط موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان و دانشگاه شهید بهشتی در روزهای ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود، اظهار داشت: ثبت نام شرکت در این جشنواره در رشته های مختلف در ۳ بخش غرفه های نمایشگاهی، سمینارهای علمی و مسابقات دانش آموزی از طریق سایت تبیان از ۱۳ آبان ماه سال ۹۵ آغاز شد و تا پایان بهمن ماه بالغ بر ۱۰ هزار دانش آموز در این جشنواره ثبت نام کردند.
فطیر خورانی در مورد اهداف برگزاری این جشنواره بر موضوع پایه گذاری خلاقیت و مهارت یابی کودکان از دوره دبستان تاکید کرد و گفت: گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانش آموزان، ایجاد زمینههای ظهور خلاقیت و توانایی های بالقوه دانش آموزان، ارایه و عرضه دستاوردهای پژوهشی و فناوری آینده سازان ایران اسلامی و توسعه همکاریها و مبادلات علمی و فنی مراکز پژوهشی و دستگاههای اجرایی از جمله اهداف برپایی این جشنواره است.
وی به ایجاد انگیزه برای بالا بردن سطح علمی جهت تولید علم و جنبش نرم افزاری، افزایش حساسیت جامعه نسبت به پژوهش و متجلی کردن نتایج آن و تبیین نقش و اهمیت بالای تفکر و پژوهش، به عنوان دیگر دستاوردهای مدنظر در برگزاری این جشنواره اشاره کرد.
دبیر دوازدهین جشنواره پروژه های دانش آموزی با بیان اینکه در بازه زمانی درنظر گرفته شده برای ثبت نام، در مجموع ۱۰ هزار دانش آموز به همراه دبیران راهنمایشان ثبت نام کردند، ادامه داد: پس از داوری مرحله اول و جشنواره های استانی، تعداد ۶ هزار دانش آموز در قالب ۱۵۰۰ گروه از ۲۰ استان کشور در سه بخش برای شرکت در جشنواره پایانی دعوت شدند.
وی گفت: به تفکیک این گروهها شامل ۳۳۰ گروه در بخش غرفه های نمایشگاهی، ۶۲۰ گروه در بخش سمینارهای علمی و ۵۵۰ گروه در بخش مسابقات دانش آموزی می شوند که قرار است در تاریخ ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با هفته معلم در دانشگاه شهید بهشتی تهران، ۶ هزار دانش آموز دختر و پسر از هر سه مقطع تحصیلی دبستان، دوره اول و دوم متوسطه گردهم بیایند.
فطیرخورانی درخصوص دسته بندی موضوعی درنظرگرفته شده برای پژوهشهای دانش آموزی گفت: در بخش مسابقات گرایشهایی همچون هوافضا (راکت آبی، گلایدر، هاورکرافت) ، رباتیک (مسیریاب، جنگجو، نمایشی، همکار)، سازه های ماکارونی و بالسایی، فوتومیکروگراف، مکاسیستم، ماشین های کمیکار، ابرحباب، بازی سازی، برنامه نویسی و کاپ فیزیک ایران برگزار خواهد شد.
به گفته وی، در بخش سمینارها و غرفه های نمایشگاهی دانش آموزان می توانند در شاخه های مختلف علوم همچون فنی مهندسی، علوم اجتماعی و انسانی، علوم پایه، هنر و معماری، معارف اسلامی، زیست فناوری، علوم زیستی و پزشکی و نانو شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه دستاوردها و پروژههای دانش آموزان توسط اساتید دانشگاه شهیدبهشتی داوری خواهد شد و گروه های برگزیده علاوه بر اهدا جوایز نفیس نقدی، تندیس ویژه ابداعات و اختراعات موسسه تبیان را نیز دریافت میکنند، تاکید کرد: از نظر کمی و کیفی با رشد ۳۰ درصدی نسبت به برگزاری دور قبل جشنواره مواجه هستیم.
فطیرخورانی با تاکید بر اهمیت گسترش فرهنگ پژوهشگریی در میان دانش آموزان و ایجاد انگیزه برای حضور هدفمند در فضای مجازی، خاطرنشان کرد: در این جشنواره بالغ بر ۵۲۳ پژوهشسرا، وزارت آموزش و پرورش و دانشگاههای شهیدبهشتی، شریف و امیرکبیر با موسسه تبیان همگام بودند. در همین حال بخش خصوصی نیز حضور فعالی در این جشنواره داشته به نحوی که شرکت مادیران قرار است در حاشیه این همایش، از کلاس مجازی و راهکار هوشمندسازی مدارس، رونمایی کند.
وی به ۴ قطب درنظر گرفته شده برای جذب مخاطبان این جشنواره در استانهای همدان، تهران، اصفهان، خراسان اشاره کرد و گفت: در همین حال در دوازدهمین دوره این جشنواره ، پنجمین دوره مسابقات کاپ فیزیک ایران با حمایت دانشگاه صعتی شریف و مسابقه بازی سازی در دو گرایش بازی های کامپیوتری و بازی های تلفن همراه و تبلت با حمایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سطح دانش آموزی برگزار خواهد شد.
نوشتن دیدگاه