کد خبر: 12677
منتشر شده در چهارشنبه, 10 خرداد 1396 12:31
موشک فضاپیمایی که ۵ روز قبل از نیوزلند به فضا پرتاب شد از دو جهت منحصر به فرد بود. موتور این موشک برای اولین بار با چاپگر سه بعدی تولید و پرتاب آن از یک محل خصوصی انجام شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فیز، ساخت موتور موشک فضاپیما با استفاده از چاپگرهای سه بعدی نشانگر میزان پیشرفت این...
موشک فضاپیمایی که ۵ روز قبل از نیوزلند به فضا پرتاب شد از دو جهت منحصر به فرد بود. موتور این موشک برای اولین بار با چاپگر سه بعدی تولید و پرتاب آن از یک محل خصوصی انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فیز، ساخت موتور موشک فضاپیما با استفاده از چاپگرهای سه بعدی نشانگر میزان پیشرفت این فناوری و غلبه بر چالش های مختلفی است که در زمینه استفاده بهینه از چاپگرهای سه بعدی در صنعت هوافضا وجود داشته است.
تولید موتور موشک الکترون در شرکت آمریکایی RocketLab صورت گرفته است. تولید موتور موشک مذکور با استفاده از چاپگر سه بعدی در ۲۴ ساعت انجام شده و این کار سرعت تولید این موتور و کارآیی آن را هم افزایش داده است.
جزئیات اجزای تشکیل دهنده این موتور و نحوه ساخت آنها اعلام نشده ولی سازندگان می گویند استفاده از چاپگر سه بعدی وزن این موتور را به حداقل رسانده و در عین حال باعث افزایش استحکام ساختاری آن شده است. این کار همچنین به بهینه سازی هدایت جریان مایعات در موتور این موشک فضایی منجر شده است.
تا پیش از استفاده از چاپگرهای سه بعدی، تولید بخش های مختلف موتور موشک با این حد از کیفیت و ظرافت و در شرایطی که وزن کمی هم داشته باشند ممکن نبود. با توجه به وجود انبوهی از ساختارهای ریز و ظریف در تولید موتور موشک انتظار می رود استفاده از این روش در آینده گسترش یابد.
بازطراحی کامل دهانه هدایت سوخت راکت از طریق چاپگرسه بعدی منجر به بهبود شیوه مصرف سوخت و هدایت بهینه آن شده است و احتمال گرم شدن بیش از حد موشک مذکور را هم کاهش داده است. کاهش ضایعات فرایند تولید هم یکی دیگر از مزایای استفاده از این روش اعلام شده است.
نوشتن دیدگاه