کد خبر: 16168
منتشر شده در شنبه, 10 تیر 1396 14:47
تولید درخشانترین نور جهان روی زمین/میلیاردها برابر شدیدتر از درخشش خورشید به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ساینس،جدا از جذابيت ذاتي اين آزمايش،نتيجه آن ميتواند به توليد نسل جديدي از پرتوهاي ايكس منجر شده و برخي از اصول بنيادين الكتروديناميك را به تاييد برساند. محققان دانشگاه نبراسكا لينكولن در...
تولید درخشانترین نور جهان روی زمین/میلیاردها برابر شدیدتر از درخشش خورشید
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ساینس،جدا از جذابيت ذاتي اين آزمايش،نتيجه آن ميتواند به توليد نسل جديدي از پرتوهاي ايكس منجر شده و برخي از اصول بنيادين الكتروديناميك را به تاييد برساند.
محققان دانشگاه نبراسكا لينكولن در اين آزمايش از يكي از قدرتمندترين ليزرهاي آمريكا به نام DIOCLES استفاده كردند، تا نوري فوق درخشان ايجاد كنند. محققان اين ليزر را روي الكترونهاي معلق هليوم تاباندند تا شاهد آن باشند كه چطور فوتونها با هربرخورد از يك تك الكترون پراكنده ميشود.
در وضعيت عادي نوري،پراكندگي فوتونها ديدن را ممكن ميسازند اما الكترونها معمولا هربار يك فوتون را آزاد ميكنند. برخي از آزمايشهاي ليزري كه در گذشته انجام شدهاند توانستهاند هربار چند فوتون را از يك الكترون آزاد كنند اما در اين آزمايش جديد تعداد فوتونهاي آزاد شده در هربار به 1000 رسيدهاست. از اين رو شدت اين درخشش به حدي زياد بوده كه باعث تغيير ظاهر اجسامي شده كه نور بر آنها تابيده شدهاست.
به گفته محققان زماني كه درخشش نور تا اين حد زياد باشد، فرايند پراكنده شدگي فوتونها كه عمل ديدن را ممكن ميسازد، در طبيعت تغيير ايجاد ميكند. از اين رو به جاي اينكه فوتونها پيش و پس از برخورد از يك زاويه و با يك سطح انرژي پخش شوند، كه اين منبع نوري عادي ايجاد ميكند، انرژي و زاويه دچار تغيير شده و نوري به شدت درخشان ايجاد شدهاست.
محققان اميدوارند بتوانند از اين فوتونهاي پرتو ايكس در آينده براي شكار تومورهاي سرطاني كه پرتو ايكس معمولي توانايي رديابي آنها را ندارد، در قالب دوربيني فوق سريع يا دمدلسازي سهبعدي استفاده كنند.
۵۴۵۴
نوشتن دیدگاه