کد خبر: 27574
منتشر شده در سه شنبه, 07 آذر 1396 17:12
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حمیدرضا ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری دومین دوره جایزه مصطفی (ص) افزود: این جایزه دارای یک شورای سیاستگذاری متشکل از دانشگاه ها و نهادهای معتبر جهان اسلام است بنابراین یک فعالیت بین المللی است و اینطور نیست که فقط ایران در انتخاب برگزیده ها نقش داشته باشد. *** حضور...
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حمیدرضا ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری دومین دوره جایزه مصطفی (ص) افزود: این جایزه دارای یک شورای سیاستگذاری متشکل از دانشگاه ها و نهادهای معتبر جهان اسلام است بنابراین یک فعالیت بین المللی است و اینطور نیست که فقط ایران در انتخاب برگزیده ها نقش داشته باشد.
*** حضور داور عربستانی در دومین دوره جایزه مصطفی(ص)وی اظهار کرد: آثاری که به دبیرخانه این جایزه ارسال می شود، در سطح جهانی مورد مطالعه قرار می گیرد و از تمامی تجارب جهان اسلام استفاده می شود.ربیعی ادامه داد: با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع و تاکید بر استفاده از تمام ظرفیت های جهان اسلام در بخش داوری، حتی یک داور از عربستان در کمیته بین المللی این جایزه حضور دارد که یکی از دانشمندان برجسته در زمینه مخابرات بی سیم است.رییس گروه علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی (ص) تاکید کرد: بنابراین از تمام ظرفیت ها استفاده می شود تا سطح جایزه ارتقاء یابد تا حدی که در شان نامش باشد.وی گفت: از میان 363 موسسه بین المللی که فراخوان برای آنها ارسال شد، چهار موسسه و از میان هزار و 622 دانشمندی که فراخوان برای آنها ارسال شد 65 مورد مربوط به کشور عربستان بوده است.ربیعی اظهار کرد: با توجه به حساسیت موضوع، زمانی که سیاست های کلی جایزه تعیین می شود، برای بررسی بیشتر به یک سری کمیته های تخصصی ارسال می شود که دانشمندان داخلی و خارجی برجسته ای حضور دارند ؛ علاوه بر این مشاوران بین المللی مطرحی نیز در خصوص آثار نظر می دهند تا در نهایت بهترین اثر برگزیده شود.وی افزود: امسال آثار زیادی به دبیرخانه ارسال شد که بعد از انجام داوری ها دو اثر از ایران و ترکیه در بخش علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات انتخاب شدند.مراسم اعطای جایزه مصطفی ( ص) به برگزیدگان 12آذرماه در تالار وحدت برگزار می شود.جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود. جایزه مصطفی (ص) با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از برترینهای علم و فناوری در جهان اسلام، علمآموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق میکند.بر اساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاستگذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاستگذاری این جایزه است.
** زندگی نامه برگزیدگان جایزه مصطفی * پروفسور محمد امین شکراللهی متولد 1964 در ایران است، دیپلم آلمانی و دانشنامه کارشناسی ارشد خود را در رشته ریاضیات از دانشگاه کارلسوهه در سال 1988 دریافت کرد، سپس در سال 1991 مدرک دکتری خود را در رشته علوم کامپیوتر و ریاضیات از دانشگاه بن آلمان گرفت. عنوان تز دکتری وی 'کمک به نظریه کدگذاری و پیچیدگی از طریق زمینه های تابع جبری' است. وی اکنون صاحب کرسی استادی در زمینه الگوریتم و ریاضیات الگوریتمی در دانشکده های انفورماتیک و علوم ارتباطات علوم پایه دانشگاه پل تکنیک فدرال سوییس است. شکراللهی در اختراع کدهای 'Tornado' همکاری داشته و مخترع کدهای ' Raptor ' است؛ به علت همکاری در طراحی و ساخت این کدها در سال 2007 جایزه جهانی 'اریک سامنر' از سوی موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) به پاس کمک های برجسته در حوزه ارتباطات و در سال 2012 مدال'ریچارد همینگ' که معتبرترین جایزه های IEEE است، به وی اعطا شد. کد 'رپتور' از دیگر آثار شکراللهی است که موفق به کسب جایزه مصطفی (ص) شد؛ پیشرفته ترین کد تصحیح پیشرو برای شبکه های دیتا در جهان با عنوان کد رپتور از سوی شکراللهی در سال 2001 اختراع شد که با ارسال 'داده های تصحیح کننده مضاعف' محافظت لازم در برابر اتلاف بسته های دیتا را فراهم کرده و منجر به بازسازی داده های 'پاک شده' یا 'از دست رفته' می شود.
* سامی ارول گلنبی برنده دیگر جایزه مصطفی (ص) از کشور ترکیه است؛ وی دانشمند کامپیوتر، مهندس الکترونیک و ریاضیدان کاربردی اهل ترکیه و عضو انجمن علمی ترکیه (انجمن بیلیم) است و مقام استادی گبور دنیس را در رشته مهندسی برق و الکترونیک از دانشگاه سلطنت لندن دارد. شبکه های G دستاورد جدید گلنبی که به شبکه های گلنبی نیز مشهور است، موفق به کسب جایزه مصطفی (ص) شده است؛ این شبکه اساس روش شناسی عملکرد سیستم ICT مبتنی بر تئوری صف و راه حل های موثر آن از لحاظ محاسباتی است. این اختراع نشان می دهد که می توان عملکرد سیستم های ICT را که تلفیق کننده توابع مهم کنترلی هستند به صورت ریاضیاتی ارزیابی کرد. علمی 9014**خبرنگار : کیمیا عبدالله پور* انتشار: محتشمی پور
انتهای پیام /*
نوشتن دیدگاه