کد خبر: 34181
منتشر شده در شنبه, 07 بهمن 1396 16:22
پژوهشگران آمریکایی ادعا میکنند ممکن است سابقه وجود زندگی در زمین به بیش از 4 میلیارد سال پیش برسد. آفتابنیوز : به نقل از دیلیمیل، گفته میشود سیاره زمین، در سالهای پس از شکلگیری نخستیناش، مکان ناخوشایندی بود و بمباران اشیای فرازمینی، موجب گرمای شدیدی شد که تا میلیونها سال بعد باقی ماند....
پژوهشگران آمریکایی ادعا میکنند ممکن است سابقه وجود زندگی در زمین به بیش از 4 میلیارد سال پیش برسد.
آفتابنیوز :
به نقل از دیلیمیل، گفته میشود سیاره زمین، در سالهای پس از شکلگیری نخستیناش، مکان ناخوشایندی بود و بمباران اشیای فرازمینی، موجب گرمای شدیدی شد که تا میلیونها سال بعد باقی ماند.
اما پژوهشی جدید اشاره میکند امکان وجود حیات در طول سالهای ابتدایی زمین وجود داشته است.
دانشمندان، اثرات مستقیم این "بمباران شدید" در طول دوره موسوم به "پیشازیستی" را تخمین زده و دریافتهاند که حتی شدیدترین رویدادها هم برای غیرقابل حیات کردن زمین کافی نبوده است.
در این پژوهش که قرار است اواخر سال جاری در مجله " Earth and Planetary Science Letters" چاپ شود، پژوهشگران "مؤسسه تحقیقات جنوب غربی" (Southwest Research Institute) در ایالت کلرادو آمریکا، امکان زیستپذیری در زیر سطح زمین را در طول دورههای پیشازیستی و نخستزیستی مورد بررسی قرار دادند.
تخمین زده میشود که دوره پیشازیستی از حدود 4.6 تا 4 میلیارد سال پیش طول کشیده است که از سالهای شکلگیری اولیه زمین محسوب میشود؛ درحالیکه دوره نخستزیستی تا حدود 3.5 میلیارد سال پیش به طول انجامید.
پژوهشگران، براساس پژوهش پیشین در مورد تکامل حرارتی پوسته، بر چندین کیلومتری محیط زیرسطح زمین تمرکز کردند.
پژوهشگران دریافتند از آنجا که یقینا بمباران سنگین سنگهای فضایی، ناحیه زیر سطح را گرم کرده است، بخشهایی از زمین، هنوز برای زندگی میکروبی، قابل سکونت بوده است.
و با گذشت زمان، این ناحیه قابل سکونت، در طول دو سال، به طور قابل توجهی رشد کرده زیرا بمباران کاهش یافته و این تاثیر از بین رفته است.
همانگونه که پوستههای ذوب شده، سطح را تغییر میدهند، برخورد ستارهها، به تغییرات چشمگیری در زمین منجر شده است.
اما پژوهشگران میگویند حتی در این زمان نیز، امکان ظهور زندگی وجود داشته است.
درحالی که برای مدتهای طولانی، گمان بر این بود که پیش از 3.9 میلیارد سال پیش، زندگی وجود نداشته است، پژوهشها، نتیجهگیری پژوهش پیشین را تایید میکنند که ادعا میکند ممکن است زیست کره، حدود 4.4 میلیارد سال پیش به وجود آمده باشد.
به گفته نویسندگان این پژوهش، حتی در دوره پیشازیستی، پوستههای ذوب شده، تاثیر کمی بر زیستپذیری داشتند چون دوران سرما در مقایسه با فواصل بازسازی که امکان ایجاد دوباره زیستکرههای زیرزمینی را به صورت محلی از راه نفوذ آبهای زیرزمینی فراهم میسازد، کوتاه هستند.
بنابراین، زیر سطح زمین،همیشه جای قابل سکونتی وجود دارد و تولید بخار جهانی یا جو بخار سیلیکات، تنها راههای باقیمانده برای غیرقابل سکونت کردن زمین بوسیله بمباران است.
"رابرت گریم" (Robert Grimm)، نویسنده ارشد در مصاحبهای گفت: ممکن است این شرایط، در مقایسه با دنیای امروز، دشوار به نظر برسد اما برای زندگی میکروبی زیر سطح، یک زندگی معمولی در دوره پیشازیستی، عجیب به نظر نمیرسد.
با این که این حرف به معنای وجود قطعی زندگی نیست، به گفته پژوهشگران نشاندهنده امکان وجود زندگی حتی در دوره بد پیشازیستی است.
ایسنا
نوشتن دیدگاه