کد خبر: 38869
منتشر شده در دوشنبه, 23 بهمن 1396 03:32
به گزارش خبرآنلاین، ساعت ۳:۴۵ بعدازظهر ۶ فوریه ۲۰۱۸ به وقت شرقی (مقارن با ساعت ۰۰:۱۵ بامداد ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ به وقت ایران)، موشک فالکنهوی از سکوی پرتاب 39A پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا پرتاب شد. این همان سکویی است که نیمقرن پیش، موشک «ساترن۵» فضانوردان آپولو را به مدار ماه منتقل کرد. موشک...
به گزارش خبرآنلاین، ساعت ۳:۴۵ بعدازظهر ۶ فوریه ۲۰۱۸ به وقت شرقی (مقارن با ساعت ۰۰:۱۵ بامداد ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ به وقت ایران)، موشک فالکنهوی از سکوی پرتاب 39A پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا پرتاب شد. این همان سکویی است که نیمقرن پیش، موشک «ساترن۵» فضانوردان آپولو را به مدار ماه منتقل کرد.
موشک «فالکنهوی» (Falcon Heavy) قویترین موشک ماهوارهبر جهان است که از اتصال سه راکت «فالکن۹» به یکدیگر تشکیل شده و میتواند محمولهای ۶۴هزار کیلوگرمی را به فضا منتقل کند که بیشتر از یک فروند بوئینگ ۷۳۷ با بار کامل وزن دارد. با این مشخصات، موشک ماهوارهبر «فالکنهوی» میتواند محمولههایی ۲برابر سنگینتر از ظرفیت آریان۵، قویترین موشک عملیاتی جهان را به فضا منتقل کند تا عنوان قویترین موشک جهان را به نام خود ثبت کند. در طول تاریخ، فقط موشک «ساترن۵» توانسته است محمولههای سنگینتر پروژه آپولو را به فضا منتقل کند.
پرتاب موشک فالکنهوی به دلیل وزش بادهای شدید در لایههای فوقانی جو، چند بار به تعویق افتاد؛ اما درنهایت در آخرین پنجره زمانی ممکن برای پرتاب (ساعت ۳:۴۵ تا ۴ بعدازظهر) شرایط جوی مساعدی برای پرتاب موشک فراهم شد.
هر ۲۷ موتور مرلین که روی موشکهای فالکنهوی نصب شده بودند، بینقص و در هماهنگی کامل با یکدیگر عمل کردند و ۲۲٫۲ میلیون نیوتن نیروی پیشران تولید کردند. طبق برنامه، دو موشک کمکی با موفقیت از موشک اصلی جدا شدند و همزمان در محل از پیشتعیینشده در خشکی فرود آمدند.
موشک اصلی هم محموله تبلیغاتی «ایلان ماسک»، مؤسس شرکتهای اسپیسایکس و تسلا را به مدار مناسب منتقل کرد، ولی نتوانست در برگشت به زمین، روی شناور رباتیکی که برای فرود آن پیشبینی شده بود، فرود بیاید.
محموله تبلیغاتی ایلان ماسک، یک دستگاه خودروی «تسلا رودستر»، نخستین محصول شرکت خودروسازی تسلاست که آدمکی پشت فرمان آن جا گرفته بود. در تمام مراحل پرتاب، یکی از معروفترین ترانههای «دیوید بویی» با عنوان «space oddity» پیوسته از بلندگوهای تسلا رودستر پخش میشد. این خودرو در مداری به دور خورشید قرار گرفته است و اگر مشکلی برای آن پیش نیاید، یک میلیارد سال دیگر به سیاره مریخ خواهد رسید.
۵۴۵۴
نوشتن دیدگاه