کد خبر: 38875
منتشر شده در دوشنبه, 23 بهمن 1396 00:00
تاریخ چاپ: ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ شماره خبر: ۳۳۵۲۹۸۳ بزرگنمایی متن خبر محققان با کمک گرفتن از نرمافزاری جدید ادعا کردند نمایشنامههای «ویلیام شکسپیر» شباهت بیمانندی به دستنوشته چاپنشده یکی از درباریان ملکه «الیزابت» دارد. به گزارش «ایسنا»، «گاردین» نوشت ماجرای متهم کردن «ویلیام شکسپیر» شاعر و...
تاریخ چاپ:
۱۳۹۶/۱۱/۲۳
شماره خبر:
۳۳۵۲۹۸۳
بزرگنمایی متن خبر
محققان با کمک گرفتن از نرمافزاری جدید ادعا کردند نمایشنامههای «ویلیام شکسپیر» شباهت بیمانندی به دستنوشته چاپنشده یکی از درباریان ملکه «الیزابت» دارد. به گزارش «ایسنا»، «گاردین» نوشت ماجرای متهم کردن «ویلیام شکسپیر» شاعر و نمایشنامهنویس بزرگ انگلیسی به سرقت ادبی، تاریخی طولانی دارد. اینبار چند پژوهشگر با بهکار گرفتن نرمافزار «کپی فایند» به منبع اصلی بیش از ۲۰ مونولوگ و بخشهای نمایشنامههای معروف «شکسپیر» دست پیدا کردهاند.
شباهت نمایشنامههای او به دستنوشته چاپنشده «مباحثه کوتاهی در باب شورش و شورشیان» نوشته «جورج نورث» ـ از درباریان پایینرتبه ملکه «الیزابت» انگلستان ـ آنچنان زیاد است که این کارشناسان احتمال رخ دادن چنین اتفاقی را «کمتر از یک در میلیارد» دانستهاند. «کپی فایند» در اصل نرمافزاری است که استادان دانشگاه برای چک کردن مقالات دانشجویی و احتمال کپیکاری در آنها بهکار میگیرند. براساس ادعای «دنیس مککارتی» و «ژون اشلوتر»، این نرمافزار نشان داده بخشهایی از «ریچارد سوم»، «مکبث»، «شاه لیر» و «هنری ششم» برگرفته از دستنوشتههای سال ۱۵۷۶ «نورث» است.«مککارتی» سالهاست آثار «شکسپیر» را مورد بررسی قرار داده است. او در مصاحبهای با شبکه «نورث همپتون» گفت: کتاب «جورج نورث» بر زبان «شکسپیر» تاثیر گذاشته، صحنههای مختلف آن را شکل داده و تا حدی بر فلسفه کلی آثارش نیز تاثیرگذار بوده است.این دو در چند نمایشنامه «شکسپیر» به کلمات و صحنههایی برخوردند که عینا در کار «نورث» وجود داشت. این شباهت در هیچیک از آثار انگلیسی نوشتهشده بین سالهای ۱۴۷۳ تا ۱۷۰۰ مشاهده نشده است.برداشتهای این دو محقق و استاد دانشگاه از کتاب «نورث» که تا چند روز دیگر از سوی کتابخانه بریتانیا منتشر میشود، واکنشهای متفاوتی را در جامعه فرهنگی در پی داشته است.«جان مولان» استاد دانشگاه جهانی لندن در اینباره گفت: ممکن است «شکسپیر» این کتاب را خوانده باشد؛ اما یک کتاب هشتجلدی درباره منابع آثار «شکسپیر» وجود دارد. بررسی این موضوع یک تجربه پاکسازی است؛ وقتی تو به یک نمایشنامه بهخصوص نگاه میکنی، مثلا بخش اول «هنری چهارم»، این اثر ۹ تکه بزرگ از کارهای مختلف را دربردارد. به همه اینها منبع گفته میشود یا منابع احتمالی یا نظایر تاریخی. درجات مختلفی برای منبع بودن وجود دارد.
نوشتن دیدگاه