کد خبر: 49759
منتشر شده در یکشنبه, 10 تیر 1397 16:16
۱۰ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۶ معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: پرداختی بانکها به شرکتهای دانشبنیان در سال ۹۷ حدود ۵ هزار میلیارد تومان است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیرضا دلیری با اشاره به اینکه معاونت علمی به طور جدی پیگیر...
۱۰ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۶
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: پرداختی بانکها به شرکتهای دانشبنیان در سال ۹۷ حدود ۵ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیرضا دلیری با اشاره به اینکه معاونت علمی به طور جدی پیگیر حمایت از شرکت های دانش بنیان است، گفت: در سه ماه اول سال ۹۷ بیش از هزار میلیارد تومان پرداختی بانکها بهمنظور حمایت از فعالیت شرکتهای دانشبنیان بوده است که با این میزان توجه میتوانیم شاهد بیش از ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در سال ۹۷ باشیم.
دلیری بابیان اینکه یکی از نیازهای اصلی شرکتهای دانشبنیان و صاحبان ایده بحث تامین مالی است گفت: ابزار اصلی شکلگیری و توسعه فعالیتهای دانشبنیان موضوع منابع مالی است، به این منظور که شکلگیری ایده و رسیدن آن به مرحله تجاریسازی بهطور حتم نیازمند منابع مالی است.
وی با اشاره به ایجاد بستر ایجادشده در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: بستر شکلگرفته در معاونت توسعه مدیریت و جذب منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در دو بخش منابع مالی و سرمایهگذاری خلاصه میشود، که در بخش منابع مالی تسهیلات از بستر بانکها و صندوقها به شرکتهای دانشبنیان تزریق میشود و در بخش سرمایهگذاری، سرمایهگذاران، هلدینگ ها و شرکتهای بزرگ فناور همواره کنار شرکتهای دانشبنیان و فناور حرکت میکنند.
معاون توسعه مدیریت و جذب منابع معاونت علمی ادامه داد: قطعاً دو بستر منابع مالی و سرمایهگذاری برای شرکتهای دانشبنیان ضروری است، ولی نسخه تعریفشده بر اساس نوع فعالیت شرکتها با توجه به زمینه فعالیت آنها متفاوت است. بهطوریکه برخی از شرکتها از ابتدای کار نیاز به سرمایهگذار دارند، ولی برخی دیگر تزریق منابع بهعنوان تسهیلات میتواند راهگشای فعالیت آنها باشد.
وی ادامه داد: خوشبختانه بسترهای منابع مالی و سرمایهگذاری در ۵ سال گذشته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکلگرفته است.
دلیری با اشاره به اینکه شرکتهای دانشبنیان مرتب در حال رشد هستند، گفت: رشد غیرعادی شرکتها نسبت به شرکتهای سنتی نکته حائز اهمیت است، که قطعاً وجود مجموعه R&D شرکتها نقش اساسی در رشد آنها داشته است، ولی ابزار منابع مالی و سرمایه نیز در این روند نیز بیتأثیر نبوده است.
۱۲ هزار میلیارد تومان پرداختی بانک ها به شرکتهای دانشبنیان
وی با اشاره به آمار پرداختی بانکها به شرکتهای دانشبنیان خبر داد: در حالیکه در سالهای ۹۲ و ۹۳ میزان پرداختی بانکها به شرکتهای دانشبنیان محدود بوده است، ولی در ۵ سال گذشته بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان به هزار و چهارصد شرکت دانشبنیان توسط بانکها پرداختشده است.
معاون توسعه مدیریت و جذب منابع معاونت علمی با بیان اینکه فضای رقابتی بین بانکها برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان افزایش یافته است، گفت: پرداختی ماهیانه بانکها در ابتدای سال ۹۶ میزان ۱۴۰ میلیارد تومان است که این میزان در اسفندماه سال ۹۶ به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، لذا این رشد حمایتی نشاندهنده ایجاد فضای رقابتی میان بانکها است.
دلیری با اشاره به رشد چندین برابری شرکتهای دانشبنیان گفت: با توجه به اینکه اقتصاد کشور در شرایط مناسبی قرار ندارد ولی شاهد رشد استمراری تولیدات دانشبنیانی هستیم.
وی دلیل رشد شرکتهای دانشبنیان را توجه نظامهای بانکی به شرکتهای خواند و گفت: اشتغال ایجادشده توسط شرکتهای دانشبنیان و استارت آپ های فعال در چند سال اخیر غیرمنتظره بوده است و دلیل این میزان رشد و توسعه دانشبنیانی ورود نظامهای بانکی در مسیر فعالیتهای دانشبنیان است.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با اشاره به فعالیت صندوق توسعه ملی در روند حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: خیلی از منابع پرداختشده به شرکتهای دانشبنیان، از صندوق توسعه ملی دریافت شده است، چنانچه بر اساس مصوبه هیات امنای صندوق توسعه ملی شرایط ویژه به شرکتهای دانشبنیان اختصاص داده میشود، بهطوری که سود تسهیلات بخش صنعت ۱۲ درصد و کشاورزی ۱۰ درصد است.
معرفی بانکهای دارای عملکرد مثبت در حوزه دانشبنیان
دلیری از توافق میان صندوق توسعه ملی و بانکها خبر داد و گفت: معاونت علمی در نظر دارد بانکهایی که عملکرد مثبتی با حوزه دانشبنیان داشتهاند معرفی کند و قرارداد مستقلی میان صندوق توسعه ملی و بانکها منعقد شود، که این امر در سوابق گذشته سابقه نداشته است. که در این راستا موافقت هیات صندوق ملی نیز اخذ شده است.
وی با اشاره به دیگر دغدغه شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: موضوع ضمانتنامه و گارانتی از دیگر مشکلات شرکتهای دانشبنیان است، توان مالی و صدور ضمانتنامه در کشور بسیار بالا نیست از این رو در دوره میانمدت و بلندمدت نیازمند ایجاد یکنهاد بزرگ ضمانتی هستیم تا حکم بانک مرکزی حوزه گارنتی را داشته باشد، ولی با اینکه بتوانیم مشکل شرکتهای دانشبنیان را از طریق صندوقهای موجود مرتفع سازیم در هفته گذشته تفاهمی با صندوقهای دولتی داشتیم تا بتوانند صندوقهای پژوهش فناوری غیردولتی کارگزار صندوقهای ضمانت دولتی شوند.
دلیری با اشاره به ایجاد بستر سرمایهگذاری در معاونت علمی گفت: بستر سرمایهگذاری از دیگر دغدغههای پیش روی فعالیت شرکتهای دانشبنیان است، که خوشبختانه فعالیتهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
کد خبر 4335633
برچسبها
مطالب بیشتر
'); })(document);
نوشتن دیدگاه