کد خبر: 51164
منتشر شده در سه شنبه, 09 مرداد 1397 20:47
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، نمایشگاه الکامپ 24 (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک) که 6 مرداد با شعار اقتصاد دیجیتال با توان ایرانی در 18 سالن به مساحت حدود 27 هزار متر مربع در محل دائم نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد، بخش های مختلفی از جمله بازی های رایانه ای، استارتاپ ها و شرکت...
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، نمایشگاه الکامپ 24 (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک) که 6 مرداد با شعار اقتصاد دیجیتال با توان ایرانی در 18 سالن به مساحت حدود 27 هزار متر مربع در محل دائم نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد، بخش های مختلفی از جمله بازی های رایانه ای، استارتاپ ها و شرکت های سخت افزاری را شامل می شود. در حالی که برخی بخش های نمایشگاه مانند استارتاپ ها امسال با درخشش بهتری به روی علاقمندان باز است، بخش سخت افزاری متاثر از نوسانات ارزی با دشواری هایی روبرو بوده و به گفته برخی کارشناسان افت داشت. مهدی حیدری مدیر اجرایی این نمایشگاه اخیرا در یک نشست خبری گفته بود: شرکت های سخت افزاری پس از نوسان های ارزی با مشکلات متعددی روبرو شدند و همین موضوع انگیزه حضور در نمایشگاه امسال را از آنان گرفت.محمدباقر اثنی عشری، رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای نیز در آیین گشایش الکامپ امسال اظهار داشت: هرچند نمایشگاه الکامپ افت و خیزهایی را تجربه کرده؛ در الکامپ 21 تا 24 شاهد خیزش توسعه فناوری اطلاعات و مشارکت مردم در این حوزه بودیم که می توان اثر آن را بر زندگی شهروندان دید.جمشید جم عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور نیز درباره الکامپ امسال به خبرنگار ایرنا گفته بود: الکامپ امسال به دلیل تحریم ها و نوسان های ارزی و تاثیر از سایر بازارها از کیفیت در حد عالی قرار ندارد.یکی از داوران بخش الکامپ پیچ (رقابت سه دقیقه ای گروه های استارتاپی) نیز در این مورد به خبرنگار علمی ایرنا گفت: نمایشگاه امسال از نظر سخت افزاری افت شدیدی نسبت به سال گذشته داشته است.مرتضی دانش با اشاره به نوسانات ارزی افزود: به دلیل مساله دلار و افزایش قیمت ها گروه هایی که برای ارائه محصولات سخت افزاری در نمایشگاه حاضر هستند، کالاهای بسیار متفاوت و جدید ندارند و آنها هم که کالایی دارند، قیمتی برای فروش نمی دهند.وی در مورد بخش استارتاپ ها نیز اظهار داشت: در این بخش هم کپی کاری زیاد است ولی هنوز جای امیدواری وجود دارد؛ زیرا همین فضا و برگزاری نمایشگاه اجازه می دهد افرادی که ایده ای دارند وارد رقابت شوند.
***استارتاپ ها باید فضاهای خالی را شناسایی کنندمدیر مرکز نواوری طرفه نگار با ارائه تعریفی از استارتاپ ها گفت: استارتاپ ها تجارت های مقیاس پذیر و تکرار پذیر هستند؛ تکرار پذیر یعنی اینکه قابل ارائه به بازارهای مختلف هدف، ادم ها و مدل های متفاوت باشد و مقیاس پذیر به این معنا که قابلیت ارائه در سطوح مختلف شهر، شهرستان و کشور را داشته باشند و باید با استفاده از راهبرد بازارها را به هم وصل کند به جای این که یک گروه همه کارها را خود انجام دهد.وی در مورد ضعف ها در فضای استارتاپی در ایران توضیح داد: استارتاپ ها به صورت کپی کاری عمل می کنند؛ به دلیل اینکه استارتاپ ها در همه بخش ها به سمت هایی هدایت می شوند که بی نتیجه است؛ در حالیکه باید فضاهای خالی در کسب و کار را شناسایی کرده و این تجربیات را بیشتر به اشتراک بگذارند.دانش افزود: متاسفانه امروز همه کسانی که می خواهند کار کنند چند الگوی ثابت را مد نظر قرار می دهند، با اینکه فضای خالی زیادی داریم که کسی روی آن کار نمی کند.
***ضرورت ورود شرکت های سرمایه گذار خطرپذیر به فضای استارتاپیعضو هیات مدیره شرکت طرفه نگار با اشاره به جای خالی شرکت هایی که سرمایه گذاری خطرپذیر کنند، ادامه داد: این شرکت ها سابقه کار و بازار دارند و می توانند برای توسعه شرکت خود از استارتاپ ها استفاده کنند.وی ادامه داد: بعضی شرکت های بزرگ و تولیدی هستند که ایده های زیادی دارند اما کسی نیست این ایده ها را اجرا کند. اینها باید بیشتر پا در فضای زیست بوم نوآوری ایران بگذارند، به جای صندوق های خطرپذیر که اگر این شرکت ها وارد عرصه استارتاپی شوند می دانند روی بازاری دست گذشته اند که مشتری دارد.
***استارتاپ ها مساله را درست تعریف کننددانش یکی از مشکلات استارتاپ ها را آگاه نبودن از ایجاد ارزش پیشنهادی دانست و افزود: استارتاپ های ما مساله را درست تعریف و انتخاب نمی کنند، بنابراین قطعا راهکار هم راهکار خوبی نیست و بازار اقبالی برای موفقیت این تیم ها نشان نمی دهد. وی تاکید کرد: حمایت از این فضاها لازم است ولی باید مسیر درست ارائه داده شود، افرادی باید مانند مربی در کنار استارتاپ ها باشند. در این زمینه خلا داریم، در برخی موارد مربی هایی در کنار استارتاپ ها هستند که تجربیات دانشگاهی دارند ولی تجربیات کسب و کار ندارند. وی در مورد اینکه آیا امکان وارد شدن استارتاپ ها به فضاهای تولیدی هم هست، توضیح داد: این امر ممکن هست ولی باید حمایت ها افزایش یابد.«برای نمونه شتابدهنده های ما بیشتر نرم افزاری هستند و معمولا مبالغ کمی را در اختیار استارتاپ ها می گذارند و در نهایت استارتاپی در حوزه خدمات می تواند ایجاد شود ولی در حوزه سلامت یا نانو به هزینه های زیادی نیاز دارد».دانش گفت: البته گرایش اصلی در دنیا هم ابتدا نرم افزار و بعد اینترنت است، بنابراین تا حدی طبیعی است ولی اگر حوزه های خالی را درست شناسایی کرده و مراکز سرمایه گذاری و شتاب دهی را درست هدف گذاری و به سمت بازارهای جدید هدایت کنیم می توانیم وارد بازارهای جدید شویم و فقط در بخش خدمات فعال نباشیم. نمایشگاه الکامپ رویدادی در عرصه تولید و عرضه محصولات و خدمات صنایع الکترونیک و رایانه است که همه ساله با حضور گسترده و چشمگیر دست اندرکاران این حوزه و مخاطبان آنها در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود. در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای این صنعت اعم از سخت افزار و نرم افزار به علاقمندان شده و فرصتی بی بدیل برای تبادل نظر و مذاکره در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد. علمی**9157*2017
انتهای پیام /*
نوشتن دیدگاه